Normal, e ultima moda dupa pinguin: site nou, optimizare "light" - zbori in top de urgenta :)
Versiune printabilă
Sincer nu m-am uitat daca erau noi-noi.
Chiar si eu fac inscrieri pt site-uri vechi, din 2009-2010, la oameni care abia acum au inteles ca se mai poate si altfel in afara de plata la adwords sau social media.
Din fericire sunt "virgini" asa ca nu am necazuri cu inscrieri aiurea facute din trecut.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
@ramo
Cautand link de adaugare si in footer am dat de tine la director.afix.ro/cazare.php
Vezi acolo. Cica nu mai sunt bune linkurile din footer (nu folosesc, nu ma pot pronunta).
Spor
Eu zic ca nu e nici o penalizare, daca era sa fii penalizata erai pe pagina 20 sau 40 sau chiar de loc.
Si eu zic ca nu e penalizare de nici un fel, doar ca pe Tigara Electronica si Tigari Electronice este o competitie foarte mare si nimeni nu sta degeaba. Urmaresc si eu rezultatele din prima pagina pe aceste cuvinte si am observat in ultimele luni destul de multe schimbari. Site-uri care erau top 3 au disparut, au venit altele si tot asa.
Credeam ca ai lasat-o mai moale cu linkurile in ultima vreme, dar m-am uitat in Majestic si tu ai mult mai multe linkuri si root domains fata de cei dinaintea ta. Ma gandesc ca au linkuri ceva mai puternice ca ale tale, mai relevante. Pe tigara electronica doar la site-ul tau am vazut sitelinks in SERP's si asta imi spune ca domeniul tau este destul de puternic.
Trebuie sa aduci linkuri mai bune, relevante, din continut, diversificate.
Robyroy eu oricum nu aveam link decat pe prima pagina doar ca era pozitionat in footer.
1nesco crede-ma ca am concurenta decand lumea care nu face altceva decat sa imi copieze articolele. Cat despre inscrieri in directoare pe domeniul asta nu sunt suficiente.
Nimeni din competitia mea nu are linkuri mai puternice si mai relevante iti garantez :)
E o probabilitate sa fie un google dance, in ultimele zile am observat si eu variatii pe nise aglomerate, in fond aici se produce cel mai mult google dancing, si ar fi si cazul sa iti spionezi concurenta nici acest lucru nu trebuie exclus (1nesco are dreptate).
Stiu ca nisa ta e una foarte aglomerata si eu am fost sfatuita sa investesc pe nisa asta.
Observ ca a ajuns in top dupa cautarle importante o pagina total nepromovata: Multe tzepe cu tigari electronice!!! « Forum Tigara Electronica
Asta arata ca continutul isi spune cuvantul mai mult ca linkurile, insa pana la urma nu cred ca acesta pagina se poate impune in fata ta, cred ca este ceva temporar.
Sa ne ti la curent cu evolutia si in cazul revenirii la ce ai apelat, sa o luam ca pe un studiu de caz mie personal mi-ar fi de folos ca sunt incepatoare la capitolul optimizare.
M-am uitat putin in OSE si am vazut 843 Root Domains, 218K linkuri
LRD's : 38% linkuri vin dupa .com, 32% vin din ro si restul altele. Site-ul tau este .ro si normal si natural ar fi sa ai 70-80% din root domains venite din .ro
Anchor Text : tigara electronica 172 LRD's 139,302 Links, tigari electronice 48LRD's 58,860Links, aici ma mir ca nu te-a lovit Pinguinul, pentru ca nu sunt naturale deloc. Restul de ancore contint doar aceste cuvinte tigara electronica si tigari electronice.
Am vazut la tine in site ca ai si pagini separate (Canibalizari) pentru /tigara-electronica.html si pentru /tigari-electronice.html. Iti iese homepage-ul pe aceste cuvinte pentru ca ai mult mai multe linkuri catre el cu aceste acnore. La aceste pagini ai adus si linkuri externe cu aceleasi ancore. La home page ai adus ancore tot cu aceste cuvinte.
Anchor text tigara electronica/tigari electronice -> homepage -> aceleasi ancore le dai catre acele pagini. Este foarte posibil ca si de aici sa fi pierdut din pozitii si relevanta.
Mizeria mea de site de exemplu e pe 6 - tigareelectronica.org , cu niste directoare.