Din cate am auzit Comscore fabrica si rapoarte la comanda. Nu spun neaparat ca este un fals ceea ce au publicat. Au existat dubii si la publicarea unor rapoarte pozitive cu privire la eficacitatea reclamelor de pe Facebook.
Versiune printabilă
Din cate am auzit Comscore fabrica si rapoarte la comanda. Nu spun neaparat ca este un fals ceea ce au publicat. Au existat dubii si la publicarea unor rapoarte pozitive cu privire la eficacitatea reclamelor de pe Facebook.
Dupa mine pare mai credibil primul raport. Poate ca e si wishfull thinking. :)
De cand cu Panda si Pinguin am inceput sa ma gandesc tot mai intens la motivele (cauzele ) pentru care Google a preluat un asemenea comportament in speranta de a gasi o rezolvare eficienta a problemelor.
Toata lumea stie ca pana acum ceva vreme internetul nu facea deosebire intre academic si comercial.
Google in schimb care vinde accesul la internet s-a gandit probabil ca partea de internet comerciala nu are nici un fel de valoare. Ce plus de valoare ar putea sa de-a un site de ecommerce ce doar vinde un televizor? In viziunea lor probabil nici una.
Dar daca te apuci sa faci un review dupa ce ti-ai luat TV-ul acasa e cu totul altceva. In momentul ala aduci un plus de informatie umanitatii.
Internetul a fost creat sa ajute oamenii sa comunice eficient si rapid . Comunicarea este baza internetului si in nici un caz comercialul. Este foarte posibil ca si Google sa fi preluat mai mult ca oricand ideile lui Tim Berners ( fondatorul WWW-ului ) , numai ca acum Google stigmatizeaza internetul comercial. Are informatii despre utilizatorii internetului asa ca poate furniza aceeasi vizitatori targetati siteurilor din partea comerciala dar numai in schimbul banilor. Totul e de fapt in mare parte o mare mascarada prin introducerea unor asemenea algoritmi cu scopul nobil de a curata internetul de mizerii. Gratis acele siteuri sunt mizerii dar pe bani sunt siteuri decente.
Siteurile comerciale ( care intr-un fel sau altul scot bani din ele ) cred ca tind sa devina otreapa internetului , oaia neagra . Daca vrei sa faci parte din internetul comercial atunci platesti. Pentru restul siteurilor non comerciale este free.
De curiozitate. A incercat cineva cu un site penalizat drastic de Panda ( gen site de afiliati ) sa faca reclama Adwords? Ma refer la Panda ce se ocupa cu continutul prost , duplicat , fara valoare , o mizerie . Daca ma apuc sa fac reclama Adword Google mi-o permite acest lucru? Cu acelasi continut? Acel continut prost , copiat sau mai stiu cum? De ce as fi mai bun atunci?. De ce pe bani mi s-ar permite sa afisez siteul in legaturi sponsorizate iar in partea free acel site sa fie condamnat? Si pe bani si gratis acel site tot prost ramane.
Nu am site penalizat de panda, dar sunt sigur ca nu incalca politicile adwords si pana la urma banii nu au miros.Citat:
A incercat cineva cu un site penalizat drastic de Panda ( gen site de afiliati ) sa faca reclama Adwords? Ma refer la Panda ce se ocupa cu continutul prost , duplicat , fara valoare , o mizerie . Daca ma apuc sa fac reclama Adword Google mi-o permite acest lucru? Cu acelasi continut? Acel continut prost , copiat sau mai stiu cum? De ce as fi mai bun atunci?. De ce pe bani mi s-ar permite sa afisez siteul in legaturi sponsorizate iar in partea free acel site sa fie condamnat? Si pe bani si gratis acel site tot prost ramane.
@romaniac, super comentariu!
Am incercat eu cu site penalizat, cu de toate, manual, urmat de panda si pinguin cred:) Mi-a "stors" cam 4000 euro in 2 saptamani, fara nici o problema:) Ca sa nu mai zic ca valoarea quality score era de minim 7/10, cu multe pagini 10/10. Ca sa primesti 10/10 una dintre conditii e si "pagina de destinatie".
Iar daca paginile mele sunt "above average", oare site-ul meu nu e de calitate? :)
Un site de calitate este acel site care isi imparte veniturile cu google, restul sunt site-uri spam fara valoare.
Buna tuturor,
Este prima mea postare in acest forum.
Nu am site-uri penalizate de google, au vechime de la 1 an pana la cateva luni. Nu le-am inscris in directoare, nu am facut black SEO, unele din ele sunt sustinute cu linkuri din site-uri facute pe blogger. Intre timp unele din site-urile de pe blogger au luat-o inainte. Toate au continut 100% original cu texte de peste 500 caractere, multe din ele au video facute de mine si urcate pe youtube. Sunt site-uri de nisa pentru afiliere, am aproape pentru fiecare din ele conturi de Twitter, pagini de facebook, pagini de google+, youtube, conturi de pinterest, ...practic trimit multe linkuri pe retelele de social media.
Dintre cei care aveti site-uri penalizate de pinguin si stiti ca nu ati facut magarii mari in ultimul timp cati aveti site-urile inscrise in reteaua de directoare Cazare Neptun 2011, cazare hoteluri Neptun 2010 , Vama Veche, cazare Vama Veche, Cazare Eforie Nord 2011, cazare hoteluri, vile Eforie Nord 2011 ... etc ? Am verificat cateva dintre ele si sunt toate pe acelasi IP.
Eu am un site pe care l-am inscris anul trecut doar in vreo 2 sau 3 dintre acestea iar acum vad ca apare in mult mai multe. Nefacand nimic foarte dubios dpdv al linkbuilding-ului ma gandesc ca poate Google a detectat aceste directoare si sa se traga de aici ...
Citat:
Dintre cei care aveti site-uri penalizate de pinguin si stiti ca nu ati facut magarii mari in ultimul timp cati aveti site-urile inscrise in reteaua de directoare Cazare Neptun 2011, cazare hoteluri Neptun 2010 , Vama Veche, cazare Vama Veche, Cazare Eforie Nord 2011, cazare hoteluri, vile Eforie Nord 2011 ... etc ? Am verificat cateva dintre ele si sunt toate pe acelasi IP.
Eu am un site pe care l-am inscris anul trecut doar in vreo 2 sau 3 dintre acestea iar acum vad ca apare in mult mai multe. Nefacand nimic foarte dubios dpdv al linkbuilding-ului ma gandesc ca poate Google a detectat aceste directoare si sa se traga de aici ...
Nu are nici o treaba, aceste linkuri nu te influenteaza nici pozitiv dar nici negativ.