-
"Ca sa refaci site-ul de la 0, chiar daca folosesti un frameword gata scris, gen codeigniter, o sa iti ia ceva timp si bani" nu imi iau ca il facem noi, doar timp, iar la 25 000 de linkuri sa le stergi din google webmasters eu zic ca e mai greu, sterg tot de pe server si pun scriptul nou, cat timp indexeaza google pe ale noi si le sterge pe cele vechi? sau cat dureaza penalizarea? ce se intampla? am pr 2, iar in google inainte imi indexa in 1 ora noile linkuri, acum nici dupa 1-2 zile , asa ca nu am ce pierde!
-
Nu vei avea nici un fel de penalizare daca faci script custom. Tot ceea ce trebuie facut este redirect 301 de la fiecare url vechi catre varianta noua de url. Nu trebuie sterse cele vechi din WMT. De asemenea, sa nu uitati sa schimbati si in sitemap url noi. Le fel atentie si la robots.txt. Atentie si daca aveti deja redirecturi sa nu faceti redirect chain. Pentru asta verificati fiecare set(tip) de linkuri cu httpfox. Ca durata depinde de crawler dar nu ar trebui sa va intereseze asa mult durata de indexare pentru cele noi.
-
Repet, cand faci un script custom, poti defini ce reguli vrei tu pentru realizarea url, asa ca poti sa faci ca scriptul nou sa foloseasca aceeasi structura de URL-uri si nu va mai fi neoie de nici un 301 si nici un 404
-
trecerea la un server dedicat nu iti va rezolva problema actuala cu consumul mare de resurse. solutia cea mai buna este sa iti optimizezi scriptul actual. renunta la toate query-urile de care nu ai nevoie si fa-ti cache la site daca nu ai.