-
Rares, poti sa-mi zici Teo, hai sa o luam pas cu pas ca vad ca lucrurile nu merg. Vreau ca pagina veche sa dispara de tot din toate arhivele lumii, internetului etc. Sunt cam acid aici, dar sper ca nu atat de mult incat sa nu ma intelegi. Si da vreau ca si din Google sa dispara pagina aia, si DA ai dreptate, dupa ce dispare acel mesaj nu va mai aparea. Acum vine intrebarea de 10 puncte pe care nu ai reusit sa o vezi. Pana cand Google elimina acea pagina, ce se intampla cu utilizatorii ca intra pe ea prin Google?. Pentru ca da, incredibil, lucrurile nu se petrec instant nici la Google. Poate dureaza o saptamana, poate dureaza o zi dar poate dureaza o luna. Am peste 9000 de produse, cine stie cat va dura pana va fi eliminata vechea pagina. Exista varianta sa ii zic lu Google de ele, printr-un sitemap, lucrurile se vor urgenta, dar cat de repede?
Si daca te gandeste ca vreau luna de pe cer...da...asa e, o vreau. Asta este cea mai buna solutie pe care am gasit-o, este acel caz ideal care poate nu este posibil, dar inainte sa aplic planul B trebuie sa aflu daca planul asta poate functiona in parametrii pe are ii doresc.
Sper ca acum este clara toata situatia si multumesc pentru implicarea ta.
-
Eu cred ca ar trebui ca pe pagina produsului scos din magazin sa pui: "Acest produs a fost scos din fabricatie. Modelul echivalent este... (si aici pui linkul)." Nu mai faci nici un redirect iar peste 6 luni ii poti da 404 si sterge paginile din wt.
-
Este si asta o solutie ,Nichita, insa nu este solutia ideala.
-
Din anumite puncte de vedere inteleg de ce doresti sa utilizezi aceasta solutie insa stiu ca Google poate penaliza site-urile care fac derirect 301 de la un Produs X catre un Produs Y.
In mod practic primul produs are alta descriere, alte caracteristici etc iar tu il redirectezi in produsul Y, pretinzand ca X a devenit produsul Y. In plus produsul X are ancore cu "Produsul X", tu redirectandu-l catre Produsul Y. Din punctul meu de vedere aceasta solutie nu este cea mai fericita alegere.