Official Google Blog: Being bad to your customers is bad for business
Asa spune Google.
Mai mentioneaza ca s-a facut un update de algo recent. Poate de-aia am vazut eu schimbari majore in traficul website-urilor mele ?
Versiune printabilă
Official Google Blog: Being bad to your customers is bad for business
Asa spune Google.
Mai mentioneaza ca s-a facut un update de algo recent. Poate de-aia am vazut eu schimbari majore in traficul website-urilor mele ?
Nu stiu ce sa zic. Acum, in loc sa vedem paid reviews pentru site-ul tau, o sa vedem paid negative reviews pentru site-urile concurentei?
Da asta suna bine bine, cu paid negative reviews. Acum stau si ma intreb daca imi mai iubesc sau nu hateri, vazand ca pot sa imi faca probleme.
Site-uri de genul asta si-ar avea rostul acum. Exista si o versiune romanesca..
Krumel, care e versiunea romaneasca ?
Acum cei care joaca murdar, vor incepe sa faca reviewri negative despre concureta, si sunt destui de genul asta. Eu am un astfel de concurent care face numai chestii urate
Trustpilot evident. :)
Asta e un lucru bun si poate vom avea experienta mai buna ca clienti.
Tre sa existe un algoritm ceva pentru a depista review-urile negative "aranjate", mi-ar fi greu sa cred ca nu au luat si asta in calcul.
Pai banuiesc ca va fi un site sau mai multe cu autoritate necesara pentru treaba asta si acolo vor exista moderatori care vor verifica probe care ar confirma argumentele cu care vin reclamantii. Totusi e foarte greu de acoperit problema, dar poate sunt solutii pe care noi nu le gandim acum (nu ne trec prin ganduri).
Problema e reala, dar solutia gasita de inginerii Google e o prostie facuta pe genunchi care e chiar impotriva principiilor de-o viata ale Google. Sa vezi de-acum ce-or sa infloreasca site-urile de recenzii si ce-or sa se inmulteasca recenziile negative.
Mult mai simplu era, daca tot aveau centralizat "sentimentul", sa afiseze un avertisment langa rezultatul de cautare, asa cum afiseaza la rezultatele care contin malware. "Acest site are in general o perceptie proasta in randul utilizatorilor."
Cred ca Google simte destul de tare concurenta Facebook si asta ii face sa ia decizii pripite. Facebook are ceva ce Google nu are: implicarea utilizatorilor, dar asta nu inseamna ca tot ce e "social" e bun. In materie de relevanta prefer mai degraba un algoritm construit pe baze obiective, nu pe sentimente.
Sper sa faca ceva inteligent pana la urma.
de altgoritm nu ma pricep, dar la partea de review-uri da. Se chiama Brand Awareness si e un serviciu oferit tot de firmele de seo.
La noi piata e slaba, si nu cred ca e cazu, dar afara e altceva. Toate proiectele mele noi includ review pt servicii, pe acelasi sistem. Numai ca normal este sa postezi un review daca "ai cumparat" serviciu, produsul, sau daca "ai fost acolo", aici e mai complicat si a aparut fix nisa asta pe piata.
Si tot firmele de seo se ocupa cu "impins" site-urile cu bad reviews in fata, chiar in fata site-ului respectiv. Atunci e jale mare!!!
Ca de obicei, e chestie de algoritm google ce nu poate fi sharuit. Nu am reusit sa inteleg ce spunea Vanessa la radio pe tema asta (mai exact detectarea reviewurilor false), procesez mai incet ca viteza ei de vorbire. Am inteles totusi ca un review pozitiv va valora mai mult ca unu negativ, adica nu se vor anula reciproc.
Problema e ca taraboi si isterie se face un jurul unui review negativ. Un review pozitiv e pe undeva ceva firesc, nu? Si apoi ajunge sa fii firma mare si sa neindreptatesti pe unul si ala sa faca chestii gen paypalsucks sau stiu eu :))
Adica, nu pot curata spamul de pe net dar or sa tina cont de un review negativ? Asta e subiect ptr copii sa aiba ce rumega in pauza de masa..
Aici ( Office Hours - Online Radio - WebmasterRadio.FM ) o sa apara inregistrarea emisiunii care tocmai s-a terminat. Cand vor adauga linkul de download o sa reascult sa incerc sa inteleg mai bine ce a spus.
Ma gandeam ca si review-rile de genul adsense e teapa, ma banat pe nedrept, am fost corect si nu mi-a dat banii, etc, sunt o multime pe toate forumurile. Ce poate inseamna asta conform noilor jucarii google, sa penalizeze adsense?
Pai adsense e produsul lor si automat ar putea verifica fiecare problema expusa in review-urile negative (fac abstractie aici de ideea de subiectivism).
Bine, Adsense era folosit aici ca exemplu. Ne putem referi la Paypal sau stiu la ce care e folosit la cara larga si unde e imposibil sa nu apara si nemultumiti (pana la urma daca rata de satisfactie e 99.99% tot trebuie sa fie cineva care si-o ia in bot pt acel 0.01%). Problema e ca, acela va face taraboi maxim, in timp ce ceilalti vor considera firesc sa desfasoara o activitate normala (nu faci review pozitiv la paypal pt faptul ca nu ti-au disparut banii din cont, nu? ).
E interesant cat de departe vor merge ei cu analiza asta a review-urilor. Daca vor folosi doar site-uri de genul get satisfaction sau vor merge mai departe pana la... stiu eu... bloguri personale.
Asta asa e, poate iese o mare prostie ca toate updateurile din ultima vreme.
Cristi, e clar ca va conta procentul pe care il detin reviewurile negative luate in considerare de catre ei.
In general oamenii multumiti fac mai putin buzz decat cei nemultumiti, daca ai 1 om nemultumit si 10 multumiti, sa stii ca procentul review-rilor celor nemultumiti va fi mult mai mare decat a celor multumiti. Cel multumit e posibil sa spuna ca a fost ok o data, dar cel mai probabil nu va spune nimic, dar cel nemultumit va spune de mai multe ori si uneori o si va inflori.
De exemplu, caz concret, eu am un review negativ de la o tipa care nu a facut comanda la mine, ci la alta firma, pana la urma sa lamurit ca a facut o confunzie dar review-ul negativ a ramas, si nu poate fi sters de pe site-ul respectiv (nici nu am facut eforturi mari), clienti multumiti am foarte multi, dar acestia nu scriu pe forumuri saui bloguri, de obicei ma suna sau imi trimit un email in cazul fericit
lovelife, noi nici nu stim deocamdata care sunt sursele folosite. E clar ca au un algoritm de selectie a siteurilor de unde culeg reviewurile, si nu cred ca iau in calcul pe oricine.
Vad ca scapa un lucru (dupa mine) esential: notificarea de review.
Review pozitiv sau negativ, cum spui lui google sau alt serviciu ca pagina aia de internet e un review?
In sensul asta, ma amuza un serviciu care afirma ca la ei se aduna/afiseaza toate review-urile de pe internet, automat... Le-am explicat frumos ca site-ul X are deja pagini de review dar ca nu le regasesc la o cautare in baza lor de date.
Nu inteleg de ce au facut public lucrul asta, o fi algoritmul ala atat de perfect incat n-o sa poata fi manipulat? Sau, apropo de observatia cu facebook, vor sa arate cat de preocupati sunt ei de binele consumatorului sacrificand in schimb, si nu pt prima oara, o parte a publisherilor cinstiti care acum pe langa furtul de content facut profitabil de google mai primesc pe cap si chestia asta cu bad reviews...
Ar fi fost o chestie ok daca nu ar fi fost facuta publica.
Daca o tine tot asa google o sa ajunge sa ne atacam site-urile intre noi cu review-uri negative si tot felul de tactici, pentru a scadea in pozitii la cautari concurenta, cea ce mi se pare STUPID.
Care e tag de review?
2 posturi mai sus pls.
Tks
Mi se pare o aberatie... sunt usor dezamagit. Nu pot sa controleze "manipularea" rezultatelor motorului de cautare si... se mai gandesc si la alceva?!?
Cred ca singura solutie fezibila poate fi aceea a unor scripturi standardizate sau poate chiar un tag nou pentru linkuri ( omul are chef de review ataseaza - sau + linkului ). Totusi... cum ramane cu abuzurile? Mi se pare nebunie curata... imposibil sa nu apara indivizi care sa nu abuzeze.
Intelegerea review-urilor de catre Google (si orice alt motor de cautare) e foarte simpla, pentru ca in ziua de azi orice site mai de acatarii foloseste microformate.
Daca dati pe Google.com cautare dupa numele unei firme veti vedea ca alaturi de site-ul iesit la cautare, sa zicem "Yelp", apar si stelutele pe care firma respectiva le are pe acel site. De exemplul la cautarea asta.
Probabil in algoritmul lor se tine cont de reputatia site-urilor care ofera review (un scor mic pe Yelp din 3 recenzii probabil va conta mult mai mult decat un scor mare pe un site mai putin important, din 10 recenzii), de numarul de review-uri etc. Un chinez rabdator iti umple insa netul cu review-uri negative de n'ai treaba. Proasta miscare din partea celor de la Google. Parerea mea e ca incep sa se panicheze ca orice mare corporatie ajunsa pe acoperisul lumii, care nu-si mai poate creste cota de piata dincolo de 100%.
si eu am disparut din serps in romania :) dar nu cred ca mi-a fact cineva negative review la site.
nici spam sau black seo nu am facut, deci schimbarea de algoritm de la google este de vina.
Ehhh. Daca Google ar tine cont si de recenziile negative din internetul romanesc Emag ar trebui sa fie undeva prin coada clasamentelor prin SERP. In schimb EvoMag care din ce am vazut pe net tine foarte mult la scorul din TrustPilot ar trebui sa fie fruncea.
Deocamdata nu cred ca se va tine cont pe planurile noastre mioritice de acest algoritm. Inca nu avem saituri cu autoritate in acest sens de opinia carora sa se tina cont.
e mult de discutat pe tema asta ...
pentru ca totul sa fie 100% sigur, ar trebui ca fiecare review sa se faca cu detectorul de minciuni si 3 oameni cu ochelarii negrii :D
pe trustpilot.ro exista banner cu underclick.ro. LOL