Salut.Am pe un hosting mai multe site-uri, si as vrea sa stiu daca dupa x.ro bag link spre y.ro , amun2 hostate pe acelasi hosting, deci acelasi IP, ma penalizeaza google, se ia in considerare backlinkurile primite ?
Versiune printabilă
Salut.Am pe un hosting mai multe site-uri, si as vrea sa stiu daca dupa x.ro bag link spre y.ro , amun2 hostate pe acelasi hosting, deci acelasi IP, ma penalizeaza google, se ia in considerare backlinkurile primite ?
se iau man dar nu au aceeasi valoare ca backlinkurile dp ipuri diferite.
eu de ex toate 90 de siteuri le rulez doar in 3 ipuri.. imi apar linkurile in wm tools dar nu observ o crestere spectaculoasa in rank.
Daca iti iei IP dedicat dar el e din aceeasi clasa C de IP-uri, n-ai facut nimic.
La hostingul shared, cu mai multe site-uri per cont iti poate fi dedicat un singur IP pentru tot contul, deci toate site-urile din contul respectiv vor avea acelasi IP, dedicat. Daca le linkuiesti intre ele nu vei avea rezultate. Solutia este hostingul in mai multe locatii / clase C de IP-uri.
Adica eu degeaba am 5 ip-uri daca ele sunt la fel pana la ultimul grup de cifre ?
da :)
Pai de ce adica nu ai facut nimic? Ip-urile macar sint diferite, daca pe ele nu ai site-uri asemanatoare puse...e si mai bine. Rau n-are cum sa iti faca IP-urile din aceeasi clasa.Citat:
Postat în original de ganditorul_2003
Ceea ce spui tu e ideal, dar nu asa usor de facut. Iar versiunea cu IP-uri diferite pe aceeasi clasa e un compromis bun.
Nu degeaba, dar daca ai putea sa iti iei din clase diferite ai profita mai bine de ele. Dar chiar si asa, daca ai IP-uri din clase diferite si nu ai site-uri multe pe el si care, eventual, sint din acelasi domeniu...nu pierzi nimic...o sa te ajute.Citat:
Postat în original de Cata
Eu m-a gandit la faptul ca desi IP-urile sunt diferite aparent, Google o sa stie ca este vorba de acelasi owner, numai prin prisma acestui fapt. O sa fie ceva de genul "uite ce site tare am eu", la care Google raspunde "lasa-i pe altii sa-ti laude site-ul !" (aka alte IP-uri), adica o sa ignore sau o sa scada fff. mult valoarea acelor linkuri.
Gandeste-te asa Cata. De cele mai multe ori, sunt mii de website-uri pe aceleasi IP. Toate functioneaza perfect si nu au nici un fel de problema. Se numeste shared hosting. Cand ai un IP dedicat unui singur website este ideal si perfect. Cand ai un IP de clasa C diferita dedicat fiecarui website de-al tau, se numeste ca esti un SEO paranoic ca restul de noi (inculsiv eu).
Nimeni nu a putut demonstra ca aceasta regula (clasa C diferita) iti garanteaza orice fel de crestere la pozitii.
Ai mai multe pareri in thread-ul asta. Eu zic sa faci o medie, sa o iei in seama, si sa iti vezi mai departe de continutul website-ului tau si de link-urile catre el mai bine.
E doar parerea mea.
Mai sus am dat un raspuns mai mult decat vag. Mai pe larg:
Poti avea cate siteuri vrei pe aceeasi clasa C, in 99.9% din cazuri nu e nici o problema cu asta. Daca vrei sa faci interlinking intre ele te va ajuta mult mai putin decat daca ar fi pe clase C diferite. Din cate stiu, exista cazuri in care poti fi penalizat pentru interlinking masiv intre multe siteuri de pe aceeasi clasa C si am patit-o odata.
Sunt convins ca in afara de clasa C mai conteaza si daca proprietarul domeniilor e acelasi si ca scade valoarea linkurilor daca e. Nu am testat asta foarte mult, dar am incercat ceva saptamana asta: Am 3 bloguri din aceeasi nisa pe clase C diferite, dar cu domenii inregistrate pe acelasi nume. Am urmarit 3 pozitii cu concurenta foarte mare si am scris cate un articol bine optimizat pe blogul principal si inca unul pe fiecare din celelalte 2. Articolele de pe blogul principal au fost pe pozitiile 7, 9, 11 timp de 5 zile. La 3-5 ore dupa ce am scris pe celelalte 2 bloguri cu link catre el, au urcat pe 2, 3, 7, deci conteaza mult. Am testat asta si pe bloguri cu acelasi C class. Articolul principal a scazut cu cateva pagini in SERP si a fost depasit de articolul de pe blogul secundar, care are un trust MULT mai mic.
Eu am mai mai multe situatii, link-uri intre site-uri cu acelasi IP si link-uri intre site-uri cu IP diferit dar din acceasi clasa, in ambele cazuri au ajutat, nu pot sti ce a ajutat mai mult sau mai putin, pentur ca nu m-am rezumat ddoar la asta astfel incat sa eleimin orice alt factor care ar putea influenta rezultatul
STiu ca e mai vechi subiectul insa ma intereseaza si pe mine foarte mult problema "different C class IP s", asa ca poate se mai invie topicul.
Experienta mea e urmatoarea( pe .ro)
ca sa ocup toata pagina pe google ( prima pagina) la cautarile pentru anumite keyworduri, am creat 3 siteuri ( chiar mai multe initial) si cateva situri de sustinere cu backlinkuri.
Situri cu continut asemenator, text diferit, reformulat, optimizate insa pe aceeasi nisa.
Cel mai bine ( pozitia 1 google.ro) s-a cotat cel care avea keyword in nume. Celelalte 2 mult in spate (pe pagina 2, cu aceleasi eforturi)
asa a durat aproape 1 an jumatate. Am decisa apoi ca merita sa fac o investitie si am cumparat pe .Ro 3 IP -uri clase C diferite, la acelasi provider. ( si acelasi DNS au in continuare) Fermele de linkuri au fost plasate asa incat sa indice ca target un site de pe alta clasa C.
In 48 de ore (!!) dupa mutarea lor, TOATE siteurile au fost urcate pe prima pagina in google: si acum, am ocupate, dupa 2 ani positiile 1,2,4,5 Ordinea e pastrata, in fata e siteul cu keyord in nume.
De pe 3 nu pot sa dau jos BIZOO (si ma oftic !)
As fi interesat si de alte experiente. E important la buget sa stii sa optezi pentru shared unlimited, sau host pe VPS sau cu IP uri dedicate sau.. , sau ...
Si eu ma consider paranoic SEO , insa bugetul nu imi permite chiar asa clase C dupa bunul plac. Mai caut solutii.
Poti sa incerci un alt hosting shared pentru celelalte site-uri, si asa ai ip diferit si din data center diferit
Si eu mi-am propus ceva similar, sa am cel putin 5 pozitii in prima pagina la un anumit cuvant cheie
La tine cred ca ar merge traba aceasta, (in trecut am avut si eu un forum tot pe teme similare cu al tau, la care am renuntat si am ramas doar membru pe forumul tau....( sper sa nu te confund, nu dau numele forumului))
Insa in domeniu comercial Bizoo are backlinkuri de ...peste tot din lume.( taiwan, china, spamuri) Are o activitate de backlinkuri foarte puternica.
(Vad ca ordinea posturilor in topic e ..inversata.)
Nu ma confunzi, si nu ma refer la promovarea forumului, ci la un alt site unde efortul merita
DNS -ul diferit ( al altui provider) e important, insa apar costuri evident mai mari.
Macar clasa C diferita as recomanda. O problema ar fi ca multi merg pe server dedicat insa IP uri de clasa C diferita mai rar gasesti, sau gasesti cu costuri nu tocmai mici.
Banuiesc ca cele 5 pozitii or sa fie de pe situri diferite... lovelife
Sa nu poi reclama adsense ( parerea mea ) ca daca arata ca un mininet tot ce construiesti, se va sesiza google, urmand ID ul de adsense.
Daca vrei iti pui un site la mine pe vps ca sa ai ip si dns diferit
Nu neaparat pe site-uri diferite, 3 - 4 pozitii pot fi obtinute si de pe acelasi site cu cun subdomeniu,
De exemplu pagine principala plus o pagina secundara cu articol optimizat cu acel cuvant cheie + un blog pe subdomeniu, asta ccepta google
accidental am ocupate acum 3 pozitii in prima pagina, si m-am gandit ca nu ar strica sa fie mai multe pozitii
Multumesc, oricum m-ai ajutat mult cu 3 linkuri in semnatura forumului pe care il ai. Am trecut anul trecut prin momente critice la niste indexari aiurea in Google si m-am bazat atunci pe ele (semnaturi).
Eu mai mult de 2 pozitii cu acelasi site nu am obtinut oricat de optimizat ar fi. Am auzit o varianta ca rezultatele acelea sumplimentare de pe acelasi site se dau si daca nisa are destul trafic.
Sigur te poti baza pe doua afisari ale aceluiasi site. si iarasi garantat pe un SUB domeniu al lui.
PS (pentru IP si DNS diferit, in scop de backlink, folosesc scripturi care cateodata manaca din resurse, lucrez mult cu RSS uri, bloguri autogeneratoare..etc) , si mai rar Wordpress, cand postez linistit. Multumesc,insa nu vreau sa fac rau VPS ului . Cand o sa am un site (cuminte) poate o sa colaboram cu IP urile.
Daca vrei ne mai putem sprijini reciproc prin articole cu link-uri
Si eu vreau sa imi cumpar acum un hosting special petnru a trece cateva domenii pe acel hosting
Vreau si eu un sfat pe acesi tema.
O sa lansez 10 site-uri care ar trebui sa fie cu link intre ele, si rostul principal este ca 9 dintre ele sa-l "impinga" pe al 10-lea.
Acum cum fac cu hostul?
Eu am 3 servere , dar pe ip gen xx.xx.xx.30 xx.xx.xx.10 , pe care tin site-urile.
Din ce am citit pana acum, trebuie sa le scot pe hosturi diferite.
Am inceput sa cer clasele de ip-uri de la diferite host-uri din ro, si cei de acolo rad de mine:)
Am primit ip total diferite, ex: 85.9.56. xx , 178.156.xxx.yyyy ....
Problema e ca 10 conturi de host, la 10 firme diferite, la preturile lor, devine o investitie care pt moment nu se merita, plus ca sunt inca 10 conturi de ftp pe care se lucreaza.
Cum fac sa fie ideal pt seo?
PAREREA MEA, si astept si altele :
-daca financiar e o problema sa iei 10 hosturi diferite ( e si destul de greu la mentenanta) sau (e la fel prea scump) cu un provider unic de tipul SEO HOST, limiteaza-te la 3-4 IP uri si jongleaza cu ele, cu linkuri de pe un IP pe altul.
In aceeasi dilema sunt si eu. stiu ce am de facut dar financiar e cam mult. Un unic provider ar oferi cam 5 ip uri pentru app 20 USD./luna
Insa se mai gasesc hosturi cu 1, 2 euro ( de obicei doar pentru un domeniu) Pe la 8 euro ( cumulat) ai deja 4 clase diferite si cred ca poti sa incepi sa construiesti. Nu te arunca de la inceput la achizitii.Planuieste si ia-o gradat.
E si multa munca , pot fi si esecuri.Daca vezi ca simti potential si rezultate te extinzi.