pai de ce nu?
in locul tau as face un test de 1-2 luni cu un dealer dacia.. fii destept, din adsense abia faci bani de bere...
eu am totusi avantajul ca daciaduster.ro este mai bun pentru branding :D
Versiune printabilă
pai de ce nu?
in locul tau as face un test de 1-2 luni cu un dealer dacia.. fii destept, din adsense abia faci bani de bere...
eu am totusi avantajul ca daciaduster.ro este mai bun pentru branding :D
mezei cati ai penalizat pe topicul asta??? ca sa stiu cum stau vecinii cu caprele ?!?!
ps: tot cu 3 sau mai multe?
daca maine vreau un domeniu , pur si simplu inregistrez marca fac cerere la rotld si iau domeniu?
nu e chiar asa, nu suntem in codru
si yahoo.ro daca as avea e al meu, ca e inregistrat ca altele, putin imi pasa, nu ma folosesc de marca lor, dar domeniu e al meu pe viata
induci in eroare
daca ar fi asa nu ar trebui sa mai inregistram domenii ca daca peste 10 ani se face o marca ni`l ia
Macar ai citit regulile de inregistrare de la ROTLD? ai macar idee despre ce vorbesti? Sau doar vrei sa aduni un numar de posturi?
Intr-un fel ai dreptate, insa uite cum stau lucrurile. Daca marca a fost inregistrata inainte de numele domeniului, inseamna ca tu cel care ulterior cumperi domeniu faci o greseala ca-l iei.
Daca marca este cumparata dupa ce numele domeniului se afla deja in posesia unei persoane fizice sau juridice nu exista nici o problema in acest sens.
Iar argumentele si "garantiile" vanzatorului daciaduster.ro nu pot sta in picioare, rotld oricand va ceda domeniul catre Dacia datorita faptului ca a inregistrat domeniul mai tarziu decat s-a inregistrat Dacia ca marca.
Si inca o chestie, probabil se gasesc mici tertipuri juridice care l-ar favoriza pe vanzatorul DaciaDuster.ro insa cine se risca sa mearga prin tribunale ani de zile contra unei companii ca Dacia ?
1. Dacia a castigat dacia.ch chiar la WIPO acasa, in Elvetia. wipo.int/amc/en/domains/decisions/html/2006/dch2006-0030.html
2. Dacia a castigat renault-dacia-logan-mcv.com in Spania wipo.int/amc/en/domains/decisions/html/2008/d2008-1042.html
3. Dacia a pierdut dacia.com, pentru ca un baiat destept a postat acolo un site despre Dacia Istorica / Provincia. Oricum, siteul e blocat comercial, in sensul ca va fi vanat daca ii schimba scopul intre timp, deci monetizarea e 0.
Exista cateva exceptii.
Exemplu. Sa presupunem ca marca a fost inregistrata dupa inregistrarea domeniului. Insa persoana care a inregistrat domeniul, a facut-o in baza informatiilor privilegiate de care dispunea. Sa zicem de dragul explicatiei ca a lucrat pentru compania care a inregistrat ulterior marca. Chestia asta se numeste front running, e ilegala si se aplica in mai multe domenii unde informatiile din interior pot crea avantaje, precum bursa: en.wikipedia.org/wiki/Front_running
PS. Facem pariu ca ROTLD poate decide unilateral (si perfect legal de altfel, conform contractului) sa iti stearga aproape orice domeniu pe care exista suspiciuni, fara nici un fel de back2back legal aditional? Au fost cazuri. Le pot si enumera.