Citat:
Postat în original de
Broscoi
In principiu asa e , cu observatia ca nu inregistreaza cuvinte ( nimeni nu este proprietar pe cuvinte ) ,ci o idee cu semificatia ei deplina . Nu proprietatea asupra cuvintelor este aparata , ci proprietatea intelectuala , adica ideea , proiectul cu semnificatia deplina . De aceea trademarkul include obligatoriu clasele .
Da , dar trademarkul te apara de furtul de idee nu de furtul de cuvinte ( si chiar de combinatii de caractere ) .
Confunzi trademark cu patent. Trademark-ul poate sa fie pe semn, logo, cuvant, cuvinte, etc. Patentul e pe o idee, practica, lucru.
Citat:
Jocuri.extensie, de exemplu , poate fi o publicatie tiparita cu topul celor mai bune jocuri video , poate fi un magazin online pentru jocuri video, poate fi un site informativ despre dansuri etc.Diferenta este data de clase.
Tocmai pentru ca nu cuvantul e totul , se poate ca trademarkul sa nu ofere protectie chiar in situatia identitatii de cuvant , caz in care cuvantul este folosit de altcineva cu o alta semnificatie . Relevant in acest sens mi se pare cazul moment.ro judecat de Wipo , caz pe care il poti gasi pe siteul Rotld
Moment e un cuvant din dictionar, unibet nu e.
Citat:
Eu am vazut ca pe trademark international Unibet e detinut si de TELE CONTROL KOMMUNIKATIONS- UND COMPUTERSYSTEME GESELLSCHAFT M.B.H.-trademarkul 0577440
De asemenea pe trademark european este detinut si de Global IP and Support Services LP -Trade mark No : 007545718
Nu exista trademark international, nu stiu unde ai vazut TELE CONTROL
KOMMUNIKATIONS- UND COMPUTERSYSTEME
GESELLSCHAFT M.B.H.
Global IP and Support Services LP e o companie subsidiara al Unibet.com (International) Ltd CORPORATION.
Unibet.com (International) Ltd CORPORATION detine trademarkul in USA.
Citat:
Google a pierdut pentru Gmail in Germania si exemplele pot continua.
Au pierdut pt. ca exista un Trademark pe cuvantul gmail in Germania, iti garantez ca myspirit21 nu are trademark pe *unibet in Romania.
Citat:
Insasi existenta mai multor trademarkuri pe acelasi cuvant dovedeste asta .
O singura corporatie are trademarkul, nu sunt mai multe.
Citat:
Simpla asemanare sau adaugarea la cuvant a unui sufix/prefix nu dovedeste automat furtul de idee si implicit incalcarea trademarkului.
Cum am spus mai sus, trademarkul nu are nici o treaba cu patentele.
Citat:
In plus de asta , cui cedeaza domeniul ( inteleg ca inca neutilizat) ? Unibetului ,KOMMUNIKATIONS-ului ,GlobalIP-ului ?
Global IP and Support Services LP sau Unibet.com (International) Ltd CORPORATION.