Am facut cateva teste si toate imi arata ca pagina mea are niste neajunsuri cum ar fi ca nu am Social bookmarks in del.icio.us, digg si altele! Ar putea da cineva cateva sfaturi in aceasta privinta? Cu ce ajuta aceste bookmarks la SEO?
Versiune printabilă
Am facut cateva teste si toate imi arata ca pagina mea are niste neajunsuri cum ar fi ca nu am Social bookmarks in del.icio.us, digg si altele! Ar putea da cineva cateva sfaturi in aceasta privinta? Cu ce ajuta aceste bookmarks la SEO?
Ok atata lucru stiam si eu! Pun cumva motoarele de cautare mai mult accent pe linkuri de genul asta!
Noul VB 3.7.0 are optiunea de a adauga social bookmarks la fiecare thread.
Ajuta astea chiar si pt siteurile romanesti? (mai ales primele 3).
# Digg
# del.icio.us
# StumbleUpon
Exista un alt link dar care este mult mai vizitat de romani?
Ar ajuta daca ar ar exista mai multe site-uri de social bookmarks in romania, sunt o sursa reala de ibl-uri si de vizite, eu ma chinui sa pun la punct un script de social bookmarks ...dar inca e departe de a fi ok : buzz.royalways.ro
Mai sunt si alte scripturi moca, dar am vazut ca in romania se considera "directoare" site-urile pe pligg sau chestii dintrastea, ceea ce e naspa...un script de social bookmarks ar trebui sa poarte demn cuvintele "social bookmarks" in slogan nu "director" ...
Social Bookmarks ajuta mult la SEO numai daca au rel="dofollow" , altfel nu ajuta decat la trafic, asta daca ai continut in engleza si ai un subiect fierbinte.
Si pentru Romania exista ceva asemanator?
nope :) ...adik din cate stiu eu nu :)....social bookmarks doar la site-urile in engleza ....la fel cum a spus marius doar daca ai o stire misto :P .... nu m-am complicat niciodata
Afara e nebunie cu astfel de siteuri. In plus, ii ajuta pe majoritatea celor care le folosesc (pt seo s.a.m.d) Pacat ca la noi nu exista nimic TARE nici acum.
la site-urile romanesti social bookmarkingul nu e deloc folositor. in engleza in schimb, sunt extrem de utile pentru indexare rapida si unele din ele sunt bune ca mai aduc si un backlink nou dar nu poti face seo la un site doar cu social bookmarking
sa zicem ca promovezi un site in engleza prin stumble upon. E adevarat ca linkurile sunt cu nofollow, dar pe langa asta, daca articolul tau e apreciat de ceilalti user va fi salvat si deci vizualizat de multe persoane, crescand sansele ca cineva (un bloger de exempu) sa preia articolul, stirea respectiva si sa puna link catre tine.
Salut
Da exista unul (pot fii mai multe nu stiu)Citat:
Si pentru Romania exista ceva asemanator?
http://digg.ro/
Bafta.
sunt mai multe ghidoo.ro, blogpoint.ro, blogoree.ro, doza.ro
acum e logic ca nu se compara social bookmarking sites din afara cu astea de pe la noi.
front la digg si reddit aduce 30k unici, daca ajungi la buzz la stu iei minim 10k in timp ce la site-urile romanesti daca primesti 50-100 unici pentru un articol e sarbatoare mare.
Un articol interesant despre social bookmarks: http://www.dailyblogtips.com/website...marking-sites/
Si un ghid de la DoshDosh, pentru cine are rabdare: http://www.doshdosh.com/fundamentals...dia-marketing/
Pentru .ro ar fi Bligg, care permite promovarea posturilor din bloguri pe prima pagina, userii putandu-le vota in functie de calitatea acestora.
Am postat in alt thread experienta mea cu StumbleUpon si Digg.
Aici o sa va spun cateva lucruri despre experienta mea cu social media, din perspectiva SEO.
StumbleUpon:
In mod direct, nu veti avea parte de nici un link dofollow, dar daca stirea devina populara cu siguranta o sa fie multi bloggeri care o sa o preia ( copieze ) si sa puna link catre ia. Cu putin noroc, poate primiti link chiar de la siteurile cu autoritate, eu am avut noroc cu makezine, gizmodo, boingboing, dvice.
Digg.com:
Linkuri dofollow, cu PR8 in caz ca stirea ajunge pe prima pagina sau mai mic daca e doar in upcoming, in functie de pagina. Sunt niste sanse, dar slabe, ca cineva sa preia stirea si daca e in upcoming. Daca stirea ajunge pe prima pagina veti primi zeci/sute de linkuri catre pagina respectiva in 24 de ore.
Reddit.com:
Linkuri dofollow, doar daca stirea are 2 sau mai multe voturi. Linkuri cu PR mare puteti lua in functie de categoria unde e stirea, in caz ca e pe prima pagina a categoriei, asta va aduce si pasiv linkuri.
Daca stirea ajunge pe prima pagina ( reddit.com ), atunci veti primi o gramada de linkuri + PR8 de la reddit.com + PR9 de la wired.com
Slashdot.org
Link dofollow PR9, in afara de asta nu stiu daca a preluat cineva stirea de la ei, pentru ca era oricum deja populara si pe reddit si StumbleUpon.
Mixx.com
Link dofollow PR7 in caz ca ajungeti pe prima pagina sau mai mic, in functie de categorii. Lumea nu preia articole de acolo, cel putin asa a rezultat din experientele mele.
Mai sunt multe siteuri cu care am experimentat, dar care nu au generat nici un link pasiv sau nu am putut sa fac tracking.
Acum cu ce m-au ajutat astea pe mine:
Am facut un blog cu stiri de tehnologie si stiinta acum 6 luni, l-am optimizat on-site si nu am facut absolut deloc link building traditional ( directoare,echange,cumparare etc ), doar am scris articole si l-am promovat pe social media.
Acum siteul a ajuns la putin peste 250,000 vizite unice, din care cam 90,000 din Google, unde concurenta este foarte puternica.
Acum lansez un nou proiect mai indraznet decat asta care se va baza tot pe social media, va tin la curent.
Update: Problogger.ro strange articole de calitate din domenii precum SEO, SEM, Advertising & PR. Tinand cont ca e bagat si Krumel pe acolo il recomand. :)