Daca PR se ia datorita IBL , firesc ar fi sa fie intai update de IBL , apoi sa se actualizeze PR-ul. IBL este cauza si PR efectul.Ma intreb de ce fac totusi asa .
Versiune printabilă
Intai promovezi produsul (PR) si apoi dezvalui cum l-ai creat.
Cred..nu am idee...oricum dupa un update de PR vine si un update de IBL.
Cred ca in realitate pe serverele lor intai se face update de IBL + alti factori si rezulta PR-ul nou. Faptul ca ei afiseaza updateul de IBL dupa updateul de PR este doar de forma , ca sa fie cat mai greu de ghicit algoritmul. Dar,in acest caz, de ce mai fac publice IBL-urile ,care e sensul?
Voi va referiti la IBL-urile afisate cu link sau la cele din webmaster tools? Normal ca pr-ul se calculeaza pe baza lor si trebuie stiute de dinainte. Sunt 99% sigur ca toate IBL-urile noastre se updateaza de fapt la maxim cateva zile doar ca nu-s facute publice.
Eu m-am referit la cele care apar la cautarea "link:..." ... in webmaster tools sunt prezente cu mult mai multe.
Intrebarea era ce interes are Google sau Yahoo sa faca linkurile pe care le-ai obtinut publice(comanda link:) De ce nu le tin secrete? Daca le poti controla atunci poti influenta artificial algoritmul facand din obtinerea unui link catre tine un scop in sine(cumperi linkuri de ex).
Eu am avut scaderi de PR pe aproape toate siteurile, asta in conditiile in care IBL au crescut si SERP sunt aceleasi pentru principalul(a) cuvant(fraza) cheie. Doar 3 exemple:
romaniangraffiti.ro PR5 -> PR3
motociclisti.ro PR4 -> PR2
mielus.ro PR4 -> PR3
Singurele cresteri de PR au fost pe ...
alex.mielus.ro N/A -> PR4
weblinksdirectory.org N/A -> PR2
cute-cats-photos.blogspot.com N/A -> PR3
... si sunt logice, dat fiind faptul ca siteurile sunt lansate dupa anteriorul PR update.
Privind inapoi acum, cred ca cea mai mare prostie pe care am facut-o a fost sa intru in acea chestie numita 2000 Bloggers. O alta concluzie a mea (de data asta nu numai a mea) este ca mi-au fost penalizate siteurile pentru vanzare de linkuri. Cea mai ciudata treaba este ca, desi am scazut dramatic in PR, au crescut simtitor castigurile :"> => per total sunt multumit.
Si mie mi-a scazut pagerankul la un forum , dar nu este nici o pierdere , pentru ca google mi-a recunoscut contributia mea , la scaderea cazurilor de BTS si informarea publicului !
Mi se pare mie , sau pagerankul acestui forum a scazut ?
Pentru vanzarea de link-uri nu cred ca a penalizat pe nimeni Google, cel putin asa cred eu pentru ca in cazul AdSmarty link-urile din zona Parteneri cu exceptia unui singur link sunt contra-cost. Oricum daca Google are vreo intentie cred ca o va pune in aplicare cu cei care au vandut sute de link-uri...
Pentru a nu deschide un nou post, tinand cont ca e vorba tot de Google PR Update: cat de des se fac astfel de update-uri? Cand ar fi urmatorul dupa cel din octombrie?