Un bun indicator pentru cumpararea de linkuri eu zic ca ar fi pozitia in serps pe cuvantul dorit, a siteului pe care dorim sa cumparam advertorial sau link. Metoda s-ar aplica insa, doar pentru siteurile concurente, relevante nisei.
Versiune printabilă
Un bun indicator pentru cumpararea de linkuri eu zic ca ar fi pozitia in serps pe cuvantul dorit, a siteului pe care dorim sa cumparam advertorial sau link. Metoda s-ar aplica insa, doar pentru siteurile concurente, relevante nisei.
totusi daca nu va mai face deloc update ar trebui sa stearga si tool-ul ; nu prea cred ca are sens sa lase asa pr-ul ultim. Cred ca argumentatia "ca nu se va mai face update" va fi reala atunci cand va fi egal la toare siteurile sau cumva sa nu vedem deloc PR-ul
O metoda buna si actualizata pt lucrul asta? :)Citat:
Dar cum multi blocheaza botii, niciunul din serviciile de mai sus nu mai au acuratete.
robots.txt .... easy way. Doar ca nu intotdeauna este deajuns.
Nu merge, robots.txt sunt ignorati de cele mai multe ori, chiar Moz recunosc asta ca mai au probleme de acest gen: Rogerbot Ignoring Robots.txt? | Moz Q&A.
Cel mai bine se face din .htaccess
Cod:SetEnvIfNoCase User-Agent .*rogerbot.* bad_bot
SetEnvIfNoCase User-Agent .*exabot.* bad_bot
SetEnvIfNoCase User-Agent .*mj12bot.* bad_bot
SetEnvIfNoCase User-Agent .*dotbot.* bad_bot
SetEnvIfNoCase User-Agent .*gigabot.* bad_bot
SetEnvIfNoCase User-Agent .*ahrefsbot.* bad_bot
SetEnvIfNoCase User-Agent .*sitebot.* bad_bot
<Limit GET POST HEAD>
Order Allow,Deny
Allow from all
Deny from env=bad_bot
</Limit>
Ai testat cumva codul, functioneaza? Am gasit o multime de variante pe net, nu stiu pe care sa o aleg. Si alta intrebare: daca site-urile sunt deja lansate, si pe parcurs (dupa ce au fost deja indexate de Ahrefs, majestic, etc) se adauga codul in .htacces, mai are eficienta? Sau raman oricum in memorie si se afiseaza cand cineva verifica profilul de linkuri? Aici SEO Spyglass e cel mai iritant, ca afiseaza si linkurile care nu mai sunt (nu stiu cat timp insa).
Da, am testat. Functioneaza.
O sa apara ca si "deleted" daca pui codul pe un site deja lansat.
In timp poate o sa dispara dar nu-i sigur.
Spyglass se comporta ca si WMT, in ambele parti apar backlinkuri sterse acum luni/ani de zile.
N-ai ce sa-i faci, doar ai grija la noile site-uri sa le pui din capul locului.
Dupa cca. 1 an link-urile stese dispar si din Spyglass, testat de mine. Am tot urmarit un link pierdut care era important. Dupa ce a disparut din WM a disparut si din Spyglass.
Si apropo de Spyglass, nu prea isi justifica banii care i-am platit pentru licenta, nu gaseste multe linkuri care exista de luni bune.