Mai merge schema cu linkuri reciproce intre propriile site-uri ?
Eu stiam ca nu mai merge demult schema da a iti inter-linkui 7-8 site-uri proprii intre ele pe principiul toate-la-toate.
Astazi insa am dat peste un astfel de retea de site-uri care rankeaza bine-mersi.
Are acelasi design identic pe toate site-urile, are un box cu steagurile fiecarei tari si link pe fiecare steag e catre alt site de-al lui de genul : product.us / product.pl / product.co.nz / product.ca samd
Fiecare e pe locul 1 in google-urile corespunzatoare fiecarei tari pe cuvinte de cautare "product mexico", "product australia" etc.
Site-urile sunt traduse in limba fiecarei tari deci scapa de penalizarile de duplicate content iar acolo unde sunt tari cu lb engleza a pus si el alt continut dar fara sa se forteze prea tare.
Sincer sunt bulversat uneori de ce site-uri rankeaza in google, scheme pe care le credeam "fumate" de mult le vad functionand in continuare de parca am fi in 2005 ! Iar domeniile sunt cumparate prin 2011-2012 si de-atunci le tot vad pe google , nu s-au miscat de-acolo desi au ff putine bl-uri externe in afara celor din interiorul retelei.
Pozitii de genul acesta in google te fac sa arunci la gunoi tot ce ai investit intr-un PBN ca nu merita efortul si costurile cand vezi ca altii fac chestii vechi de 10 ani ..
Voi ce ziceti ? Ati mai vazut din astea sau e doar la mine un caz izolat ?