-
Un site de 2 lei nu prea sta mult timp pe prima pagina in Google si i se poate explica foarte clar acest lucru unui client. Seo pentru mine inseamna un plus de calitate oferit utilizatorului iar acesta cu siguranta nu intra pe un site de 2 lei, alege calitatea. Degeaba un site de 2 lei se situeaza in prima pozitie, cand intra un vizitator pe el si iese in 2 secunde nu ai rezolvat nimic. Razboi e urat spus :) competitie suna mai frumos :)
-
Vorbim de o gramada de site-uri de 2 lei, care par lipite acolo. Din pacate rezista, vezi studiile de caz de pe forum.
Seo e totusi seo si nu are a face cu utilizatorul: poate sa aiba tone de calitati si de sclipici, dar daca nu-l vede nimeni... degeaba.
Competitie vs razboi:
Cand e pe bani si mai ai si un contract in spate e sigur razboi. De amorul artei, hobby, teste seo... da, e competitie.
Parerea mea :)
-
@1nesco
De ce stau lipite acolo.. Eu ma tot gandesc de o perioada la subiectul asta, are oare legatura daca site-ul e pe o platforma populara sau e custom?
Pe forum am citit despre atuurile platformelor.. dar ma intreb cum vede google treaba asta? Eu am observat la cateva site-uri custom, ca desi mi-au spus cativa mai priceputi ca mine la seo, cum ca ar fi penalizate, altii ca ar trebui sa fie sau urmeaza, ele cresc bine-merci. Majoritatea regulilor de SEO nu au fost indeplinite, si totusi cresc, de la an la an, nu pectaculos, dar nici promovare nu prea exista.
Ma gandesc ca google cand vede un site facut de la 0, inseamna ca e putin probabil sa fie acolo doar pentru spamm sau mai stiu eu ce, si il lasa in pace, sau ii ofera ceva circumstante atenuante. Nu stiu, intreb, credeti ca pot avea un avantaj site-urile aste mari, care sunt facute custom?
-
Platforma nu pare esentiala cu siguranta.
Un site de 10-20-30 de pagini se poate face usor fie via un template 100% html (cum e site-ul meu de servicii) si upload via ftp sau , din programare, se pot inhiba zonele care ii spun lui google ca e o anume platforma (banuiesc, nu sunt programator) sau chiar din Word/Excel salvate ca html :) . Teoretic acest gen de site ar trebui sa creasca linistit si nu e asa.
Mai repede as inclina spre tehnici spam, promovari riscante... lucru pe care nu il poti face pentru un client.
-
@1nesco eu am site cu peste 1 milion de pagini indexate, ma refeream la site-urile mai mari.
Iti zic doar ca am avut forum pe site-ul asta, care a adus mii de link-uri spamm, si totusi nu am fost penalizat, din contra, am 93% trafic organic. Dar am doua site-uri mai mici, pt unul am luat 100 de comentarii cand eram si eu mai "tanar" cu SEO si apar ancorele numai pe numele aluia care le-a scris, chiar si asa apar din ce in ce mai sus.