Cum optimizez un site retea sociala ! Astept cu mare placere ponturile si sugestiile voastre.
Versiune printabilă
Cum optimizez un site retea sociala ! Astept cu mare placere ponturile si sugestiile voastre.
Pai.. iti dai seama ca sunt f multe de zis aici.. Ce-mi vine acu in minte:
- pagina pentru un user sa aiba un url curat, usor de retinut, gen site.com/user/nume.prenume la care eventual poti adauga id-ul, ca sa fie unic, titlul paginii sa fie numele userului urmat de - Brand name, ca descriere as pune descrierea fiecarui utilizator sau un dummy text care genereaza dinamic descrierea in fct de datele userului respectiv. xxx are x ani, este din y, blablabla, iar ca meta keywords poti pune doa numele lui, asa ca chestie, nu ca ar conta prea mult... sa folosesti numele userului in H1, pe la descriere sa pui in bold, in numele si alt-ul de la imagine
Asta sunt lucruri elementare , pe care le-am facut deja. Defapt ceea ce vreau sa stiu sunt metodele de promovare ...
Inscriere in directoare , reclama pe forumuri , articole .. pe unde am apucat si cam atat deja ma depaseste , cunostintele mele in materie de promovare sunt limitate deja ma depaseste m-am blocat aici. Ce as putea sa mai fac ?
Pai asta-i, ca n-ai specificat ce-ai facut si ce nu si nici ce te-ar interesa exact.. Ai zis doar ca vrei sfaturi :)
In directoare poti inscrie, dar iti recomand sa le eviti pe cele care iti cer backlink reciproc pe homepage, nu pare profesional pt o retea sociala...
Poti promova si pe forumuri, dar mai bine ai cumpara advertoriale pe site-uri care crezi tu ca au cititori care ar putea fi interesati sa se alature unei retele sociale. Poti eventual sa faci si niste badge-uri, bannere de dimensiuni clasice (125x125, 88x31, etc)... Iar daca se merita, poti incerca ceva afiliat, cu pay per lead, de exemplu... dar na, asta-i riscant, trebuie gandit bine la inceput
Cel mai bine poti promova o retea de socializare facand concursuri si promovand acele concursuri prin bannere sau eventual adwords :) Sfat :
Pune 3 premii , primul mai maricel iar restul putin mai mici si le vei da celor care isi aduc cei mai multi prieteni activi pe site !
Printr-un concurs cu un premiu (gen iPhone 4 ...:) ) cred ca cel mai usor poti promova o pagina.
E destul de buna solutia...dar ce se intampla daca dupa sfarsitul campaniei realizezi ca defapt nu iti permiti sa dai un iphone 4?
Oricum e putin de gandit aici. Am vazut o modalitate de promovare asemanatoare ce promitea utilizatorului ca la fiecare N numar de utilizatori noi inscrisi castiga automat un mp3 player. Din cate observasem ii mergea destul de bine conform statisticilor de trafic. Oricum cu un premiu la tragere la sorti nu prea mai pune lumea botu si ramai doar cu cheltuielile de promovare ale campaniei, dar cand vine vorba de un premiu garantat gasesti multi interesati.
Sunt de acord cu Alex.Tre sa ai acel iPhone...:) ..orice campanie publicitara implica niste costuri..nu are rost sa te apuci si sa nu ai bani sau sa tragi tepe cu premii care nu exista.....o varianta mai buna de promovare...sa faci o tragere la sorti pentru cei care aduc 10 prieteni in concurs.....
Promovarea printr-un videoclip urcat pe youtube cu prezentarea in detaliu a site-ului , a concursurilor de pe site etc , e o metoda buna de promovare?
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Nu am un dubiu in privinta asta. Imi permit.
@Cristi G: un video de prezentare haios... si catchy poate deveni viral cu putina propulsare pe retelele de socializare (dar asta pe .com, nu pe .ro) ;)
de unde stii cati oameni or sa vada videoclipul de pe youtube pentru ca mai apoi sa intre la tine pe site?
site de socializare , retea sociala , matrimoniale , dating ,etc cam astea sunt cele mai importante din punctul meu de vedere si subliez doar din punctul meu de vedere.
grele cuvintele cheie.. mai ales matrimoniale si dating... iti urez mult succes :)) o sa te coste nitel... iti recomand sa mergi mai degraba pe niste keyword-uri long tail, dar nu prea-mi vin acum in minte exemple care s-ar putea aplica aci... vezi ce sugereaza google adwords keyword tool
Ca idee, iti sugerez sa urmaresti pasii din scop site.
Adica raspunsul la intrebarea Ai un site ca sa ce?
In felul asta iti conturezi pasii planului de afaceri, optimizarea fiind doar o bucatica.
Sarind strict la optimizare:
Alegi o platforma cat mai flexibila dpv seo.
Stabilesti cuvintele cheie care crezi ca iti aduc trafic.
Studiu cuvinte cheie la greu.
Studiu concurenta.
Optimizare on site, conform specificatiilor google.
Optimizare offsite.
Un site de tip retea sociala e unul dintre putinele pentru care SEO e irelevant pentru reusita de start. Nimeni nu sta sa caute pe net ceva, si sa se inscrie la tine... ca sa ce?! Si sa caute, ce?! "Retea sociala"?! WTF?! Cine sa caute asa ceva, ca sa se inscrie?! Exista Facebook deja.
Daca vrei sa cresti o retea sociala iti trebuie 2 chestii:
1 - PCR - pile, cunostinte, relatii
2 - un buget masiv de publicitate
De exemplu, daca esti PCR cu Tudor Chirila, il poti convinge sa isi faca profil pe reteaua ta si sa spuna in stanga si-n dreapta ca e membru in reteaua ta. Probabil notorietatea lui va mai atrage 2-3 celebritati, pe langa 100 de fraieri sau pitipoance. Dar va atrage. Apoi bagi bani MASIV ca sa popularizezi acest "succes" si vor incepe sa apara primii useri, care se vor inscrie si ei, daca s-a inscris T. Chirila, ca o fi cool. Abia acum devine important SEO. Motoarele de cautare vor indexa reteaua ta, si alti useri poate vor cauta online informatii despre prieteni, relatii, cunostinte si ii vor gasi inscrisi la tine in retea. Ca sa ii contacteze, isi vor face si ei cont. Si se misca bolovanul.
Concluzia: daca vrei sa cresti o retea sociala, da un telefon la Goldman Sachs, poate le-a mai ramas ceva maruntis de la Facebook... :)
Super fain raspunsul Kenviro.
Aproape ca uitasem de PCR.
Acum totul tine de planul de afaceri: ori cotizezi la tv Chirila ori investesti bugetul masiv in seo si la suma respectiva ai toate sansele sa ajungi in top pe cuvinte cheie gen dating, matrimoniale...
Offtopic: nu cotiza la Inna. Tocmai am fost luat la suturi ca nu stiu cine e Inna :)
Poti sa ai buget de trilioane de $... important este ce ofera site-ul tau utilizatorului. Orice concurs ai face, orice premii ai da participantilor... vor veni, vor sta cat dureaza concursul si apoi vor uita de site.
Ca sa ai succes cu un site de genul asta, trebuie sa vi cu ceva nou, ceva care sa convinga utilizatorul ca merita sa mai intre si a doua oara si a 3-a si peste 4-5 luni.. pe site. Altfel exista facebook, hi5, neogen, etc.
Daca ai deja acel "ceva" care sa retina utilizatorii, promovarea devine floare la ureche, faci un filmulet cu potential viral, il lansezi pe facebook, hi5, forumuri, messenger, etc. Faci un tool de "invite friends" desi ar trebui sa-l ai deja si indemni/motivezi userii sa-l utilizeze pentru a-si aduce prietenii pe site.
Mai departe, va trebui sa aduci frecvent ceva nou pe site in materie de functionalitate, ceva care sa mentina "wow-ul" sau chiar sa-l mareasca.
Parere mea ca se deviaza de la subiect. Pur si simplu am plecat de la ideea initieri unei retele sociale baza pe prietenii cu tenta mai mult spre dating nicidecum de o asa amploare intrucat sa ma bat cu facebook , hi5 sau neogen e exagerata comparatia.
Vad ca nimeni nu a spus nimic de script.
Daca vrei ca un site sa aibe succes, in special unul de dating/retele sociale/etc ( unde sunt enspe mii de scripturi folosite de enspe mii de site-uri din care 99% sunt praf ) ... cred ca un aspect foarte important este scriptul care il foloseste site-ul. Unul custom made, scris si optimizat de la 0 sa poata sa tina site-ul si sa poata sa permita dezvoltarea de noi facilitati ;)
Daca n-ai asta si stai pe un script downlodat de pe vreun site in mod gratuit ... sau chiar daca ai dat bani pe un script folosit de alti enspe mii ... cred ca site-u tau nu are sanse de succes
@menum
Nu se deviaza.
Mai sus ti-am spus pasii.
Cat din ei ai facut?
OK, nu te poti bate cu facebook, neogen...
Dar cu un buget ok te poti bate cu produsul google orkut.com.
Ce buget ai doar pentru promovare?
Pentru incep mi-am propus sa colaborez cu cei de la core devise , ca buget in jur de 150 euro acum la inceput.
Eu as opta pentru un sistem care ofera puncte pentru orice actiune pe care o face membrul comunitati tale, evual transformarea punctelor in premi sau bani, acum depinde cum faci rata punctelor.
Vrei sa imi dai prin pm ce site ai?
pai atunci hai sa nu mai incercam sa f.... ca chiorii ( vorba vine ) .. si sa ne spui si noua despre ce site e vorba ca sa putem sa iti oferim niste sugestii care nu le-ai implementat deja .. ca ne cam pierdem timpu si noi si tie ...
Se poarta backlink building-ul, ai putea sa incerci, il poti face singur in timpul liber.
Oricum gandeste-te ca la un site poate lucra o echipa, insa eu as m-as concentra pe seo, daca nu ai un buget prea consistent,incearca sa compesezi prin munca.
Nu ma feresc va las adresa poate imi spuneti voi ce mai este de facut reteauamea[dot]ro
fara sa te superi pe mine si sper sa o iei ca pe critica constructiva ... cu un astfel de site nu ai nici o sansa de reusita ...
vizitatorii se uita la design, la aspect, la asezare ... in primele cateva secunde de cand intra un vizitator pe un site isi face o parere subiectiva asupra site-ului ... iar parerea mea proprie si personala e ca nu as pierde nici macar 10 secunde sa imi fac un utilizator dapai sa adaug poze sau sa "socializez" ...
cum arata site-u si functiile lui sunt cartea ta de vizita ... poti investi milioane de euro in promovare daca, "cartea ta de vizita" nu inspira incredere ...
In pricipal trebuie sa ai foarte multe module ca site-ul sa fie cat mai functional, foarte multi membri activi.
Desi nu pare o idee grozava iti propun sa faci si cateva conturi false.
Da mai bine.
Oricum e genul e proiect care necesita rabdare si munca, rezultatele vor fi mereu dezamagitoare, daca nu te incapanezi vei renuntat sau amana proiectul.
Abia dupa un an sau chiar doi se vede cu adevarat rezultatul munci tale.
Da-le si cartele reincarcabile (Vodafone, Cosmote, Orange, Frog).
Pune-i pe userii tai sa isi adauge numarul de telefon in account-ul lor personal.
PS.: Te alegi pe langa e-mail-uri, nume, prenume si cu niste numere de telefon.
Multa bafta!
Nu stiu ce inseamna sa colaborezi cu oamenii aceia,
Ca idee, 150 E e hobby.
Cunosc cel putin 200 de site-uri pe nisa ta, asa ca fara un plan de afaceri bun... va ramane in stadiul de incercare.
Evident, poti tine cont sau nu de parerea mea.
Inca un lucru: cu ce ajuta redirectul la /login ?
2. Cine ar trebui sa se inregistreze cat timp la contact, despre noi, confidentialitate nu e nimic?
Despre noi nu exista , nu stiu unde l-ai vazut , Conditii de utilizare exista aici , cat despre confidentialitate odata inregistrat iti poti seta singur confidentialitatea contului si nu numai a contului.
Intradevar mi sa mai spus ca nu ajuta la nimic redirectul din prima pagina il voi schimba , probabil o proasta ideea de a mea.
ReteauaMea nu va divulga unei terte persoane numele, adresa , adresa de e-mail sau numarul dumneavoastra de telefon fara consimtamantul dumneavoastra, cu exceptia cazurilor prevazute de lege cand comunicarea acestor informatii este necesara si in conformitate cu politica de confidentialitate.
Cine, mai exact? :)
urma sa fac si confindentialitatea , bun punct de vedere chiar nu imi dadeam seama daca nu ma atentionai.
Voi modifica atat Termenii si conditiile cat si Confindetialitatea.