Backlinks.
Inca nu i-am dat de cap la astra-sport-bets.ro, poz 15 la cautare dupa "pariuri".
Versiune printabilă
Backlinks.
Inca nu i-am dat de cap la astra-sport-bets.ro, poz 15 la cautare dupa "pariuri".
Ma ok toata lumea stie ca backlinkurile in calculul algoritmului sant cele mai importante.
Dar ma gandesc asa.
In ziua de azi daca vrei sa te bati in IT ai nevoie de linkuri gramada sa te poti bate pe primele 3 locuri pentru "Laptop".
Eu nu sant Emag sa am bani sa cumpar advertoriale sau linkuri si sa le platesc pe luna , pe 6 luni sau pe an si sa atac pozitia 1 pentru "laptop".
Si atunci iau si eu mai putine linkuri sau poate deloc si atac pe cat pot pe long tail , unde fara linkuri ma pot plasa si eu pe langa Emag.
Pentru long tail poti rezolva asta facand optimizare on page foarte bine. Nu vei avea in nici un caz traficul Emag dar vei avea si tu acolo ceva ceva fara a fi nevoit sa mai scoti bani din buzunar.
Concluzie : Oricand in SEO probabil Backlinkurile vor ramane cele mai importante. Dar pentru marea masa mai la indemana este optimizarea on page pentru ca nu presupune cheltuiala constanta inchiriind acele linkuri pe diverse situri.
Din cauza asta am votat pentru On Page
@Romaniac: asta e si ideea, sa nu poti surclasa pe emag decat cand te poti compara cu el. Ideea motorului de cautare adica.
Ar fi si ciudat sa poata oricine, foarte usor, sa surclaseze "google" cand cauti "google" pe google. Intelegi ideea....
Si oricum, ai pus punctul pe i.. cel mai important din tot SEO-ul asta este de fapt alegerea cuvintelor cheie. Sa iti cunosti limitele si sa stii cu cine te bati. On-page si off-page, cuvintele cheie bine alese te pot transforma intr-un invingator.
:) Eu nu as fii convins ca toti cei care cauta laptop vor sa cumpere laptop.
Ok, prima pozitie aduce poate mai multe vizite pe site, dar cine vrea sa vanda... nu cred ca asta targeteaza.
nu strica topicul @1nesco ca nu discutam depre conversii :P se stie ca "laptop hp compaq presario cq62-200sq" are cu mult mai multe sanse sa converteasca decat "laptop" dar asta e alta discutie . Nu asta era tema topicului astuia :P
@Dan ai sintetizat foarte bine ceea ce am vrut sa exprim.
Ok, sunt foarte de acord cu tine Romaniac. Sincer, ai perfecta dreptate. Dar scopul thread-ului este "cel mai important factor SEO".
Desi poti castiga particele cu continutul, cel mai importat factor este deja ales in capul meu.
OK atunci reformulez. In teorie daca vrei ceva profi cel mai important factor pentru G este backlinkul. In practica cand te apuci de asa ceva si vrei sa ajungi sus pe o nisa tare sant banii.
Acestia sant un factor indirect neluat in calculul algoritmului dar care influenteaza in mod direct pozitiile in SERP.
Ma asteptam sa fie mai multi pentru care sa conteze actualizarea continutului. Uneori omul inscire in directoare, isi pune link-urile pe unde poate, si ramane doar actualizarea continutului, de care google se pare ca tine cont din ce in ce mai mult.
Eu sunt curios ce argumente au cei care au pus numele domeniului si actualizarea continutului mai presus de backilinks :) .
P.S tocmai citisi reply-ul tau Dan . Cum sunt cei care isi inscriu in directoare , etc asa sunt si cei care fac copy/paste si seo spam .