Unde pot sa citesc despre ce inseamna o inscriere corecta in directoare?
Pe acest forum este sectiune cu asa ceva. Ma pot baza pe datele de aici? (din cate am cautat, momentan vad doar oferte si liste)
Multumesc
Versiune printabilă
Unde pot sa citesc despre ce inseamna o inscriere corecta in directoare?
Pe acest forum este sectiune cu asa ceva. Ma pot baza pe datele de aici? (din cate am cautat, momentan vad doar oferte si liste)
Multumesc
ti-am spus eu ce inseamna inscrierea corecta in webdirectoare...
inscrii cu content unic, le inscrii manual ca sa nu sari peste nimic, te feresti de formularile care suna a spam si marketing fortat... inscrierea corecta in webdirectoare este cea facuta in mod civilizat, cu gandul la vizitatori si nu la roboti(nu, nu cred ca vei face vizitatori din webdir dar te vei feri sigur de spammy look daca scrii ca pentru ei).
bineinteles, trebuie sa ai o anumita densitate in titlu, in descriere... dar asta tine de strategia fiecaruia.
A raspuns marylina destul de corect
Tu de ce crezi ca site-urile astea ies la toate cautarile unde nu e concurenta? Nisele sint acoperite de spam. De ce de spam? Ptr ca ele nu ofera nimic util, nu au depus un efort ptr a ajuta clientii si in general sint pline de reclame.
Nisele care trebuiesc acoperite de continut bun au nevoie de IBL-uri si continut. Efortul nu e mare, trebuie doar facut cu cap.
Atunci cand ceri un review ajungi sa iti dai seama daca ai facut ceva bun sau nu. Oamenii ofera feedback, mura-n gura sau pe ocolite, dar ar trebui sa il folosesti si sa il apreciezi. (nu zic ca nu faci asta) Feedback-ul oferit e bun, cu ocazia asta am descoperit potential printre membrii Seopedia.Citat:
Postat în original de diasomie
Felicitari Marylina pentru feedback si implicare. La fel si restul. :clap:
Si eu va multumesc. Chiar apreciez ca ati dat raspunsuri.
Deja m-am apucat de o strategie in domeniu, sa imi fac o baza mai solida.
o sa abordez atat problemele descoperite pentru site, continut si relatia site client , cat si celelalte aspecte de promovare extra site.
MAI AM O ULTIMA INTREBARE la care inca nu sunt lamurit: pe diferite hosturi free ( aproape 20), unde am instalat eu bloguri ( pivotx, flatpress sau WP) sau pe platforme free de blog ( gen blogsome,blogger) , etc in anii acestia am postat zeci de articole, majoritatea unice. TOATE sut indexate repede, insa majoritatea linkurilor din ele nu apar in indexul de la google catre mine. ( adica, din zeci de articole indexate, am cateva linkuri contorizate)Aveti idee de ce?
Repet , articolele sunt unice,( unele duplicat poate pe 2-3 bloguri de ale mele) postate cam o data pe saptamana pe cate un blog aleator, si relevante pentru domeniul meu.
Blogurile nu sunt pentru trafic ci pentru linkuri. pe ele mai am mixat si continut engleza roman. ceva de genul acesta arata unele bloguri:
scuze lovelife, nu am vazut mai sus ca ai solicitat linkuri
blogacupunctura.orientalmed*ro
acupuncture.truefreehost*com
acupunctura.freehostrocket*com
orientalmed*ro/blog/
Referitor la link-uri: verifica daca sunt dofollow sau nofollow (instaleaza un add-on de Firefox numit Quirk Search Status care iti arata link-urile cu nofollow). De asemenea, verifica-ti link-urile cu Yahoo Site Explorer sau Open Site Explorer, nu direct in Google, pentru ca nu ti le arata pe toate.
Referitor la directoare: eu ma uit sa aiba PR>2, verific cate link-uri au si de la cate domenii, ce autoritate au (toate acestea ti le arata SEOmoz Toolbar), daca sunt spammy (design urat, mult AdSense, reclame sexy), daca trimit link dofollow (unele au nofollow, redirect 302 sau chiar nu dau link deloc), ce arhitectura au (daca sub-categoriile in care inscriu sunt bine indexate si trimit link juice), daca cer link inapoi (nu este indicat sa inscrii acolo).
Dupa ce iti faci o lista cu directoare OK (eu mi le ordonez dupa PR si conditii de inscriere), creeaza-ti 3-4 titluri pentru site, care vor deveni anchor textele pentru link-urile obtinute, apoi 3-4 descrieri (similare cu meta description pentru site). Atunci cand inscrii site-ul in directoare variaza titlurile si descrierile. Noteaza-ti data la care inscrii site-ul intr-un anumit director si data la care iti este acceptat link-ul, verifica daca link-ul este acolo, apoi daca apare in Yahoo Site Explorer.
Saru'mana Cristina. Frumos explicat.Tutorial.
Cu placere. :)
P.S. Nu am avut timp sa arunc o privire mai atenta pe site-urile tale, dar daca imi permiti un sfat generalist: eu mi-as concentra eforturile pe un singur site, pe cuvintele-cheie care imi aduc conversii, nu pe mai multe site-uri. Inteleg logica de aglomerare a SERP-ului, insa il poti aglomera prin:
- 1 sau 2 link-uri afisate de Google pt site, daca il considera relevant pt cautari, plus sitelinks (link-uri mici sub site-ul propriu-zis afisat de Google la cautari);
- blog pe acelasi domeniu cu site-ul;
- Twitter si/sau Facebook page.
Un singur site cu autoritate si relevanta mare (pe care si-o poate obtine din continut, cuvinte-cheie si link-uri) poate sa obtina rankings pt mai multe cuvinte-cheie (in Home page, dar si in categorii sau pagini de produs). Adica nu trebuie sa faci cate un site pt fiecare fraza pe care o vizezi, ci poti folosi arhitectura site-ului (categorii > sub-categorii > pagina de produs) pentru a merge pe cuvinte-cheie din ce in ce mai specifice (long tail).
In plus, efortul de a scrie continut unic pe diverse bloguri mici, care trimit link catre site dar nu au prea mare autoritate sau PageRank, mi se pare mai bine folosit pentru un singur site.
Exact asta am facut pana acum
-initial am creeat depozituldeace si l-am cotat repede pe pozitiile 1 si 2 la ce ma interesa.
-clientii evident ca mai cautau si jos pe pagina si in cateva luni am mai creat 2 situri ( magazine) cele din semnatura pe care cu vceva efort le-am urcat tot pe prima pagina. ( detineam pozitiile 1,2, 4,5,6) Chiar si bloguri satelit, intretinute de mine erau listate pe prima pagina.
Mi-a ramas ca un spin, bizoo, de care nu pot trece si mai nou de cateva saptamani m-am panicat cand am vazut ca tot urca ( chiar pe prima pozitie !) alte directoare comerciale, cu niste magazinase obscure sau doar cateva produse.
De bloguri pe siturile mele m-am apucat ceva mai recent in incercarea de a avea site cu cat mai mult text bun in domeniu. Un magazin prin natura lui e mai sec in continut.
Ioi :) 20 bloguri pe hosting gratuit?
Macar tu esti sincer si ai facut crezand ca asa e bine.
Am vazut doar 8, la rapid.
Afacerea pare sa fie inceputa din 2009 (inca mai ai un link catre orientalmed.eu) si parerea mea e ca ai mers pe cantitate si nu spre calitate.
Ex: acupuncture.truefreehost.com/2009-12-01/acupuncture-products
Ce ar trebui sa priceapa un utilizator de acolo? Genul asta de bloguri intra deja in zona de spam site/spam blog.
Nu mai zic ca e un amalgam de text .ro amestecat cu .en, h1 de 3 ori in pagina...
Dar, repet, sa zicem ca ai facut asta din lipsa de experienta.
Sfat amical:
Salveaza tot contentul (util) din acele bloguri si sterge-le fara mila, in vedrea postarii pe propriul site. Iti fac mai mult rau.
Aplica recomandarile colegilor mai sus.
Ai rabdare sa vezi propagarile modificarilor efectuate.
In acest timp: fa-ti macar 2 saptamani sa citesti ce s-a scris pe seopedia in ultimii ani.
Editare:
Vezi ce a zis si nea Krumel. Din pura intamplare am intrebat duminica un farmacist daca nu vrea ace de acupunctura la preturi mici. Raspunsul? Nu au fost cereri pt asa ceva.