-
seo si google maps
Tot mai mult ies in primele pozitii la cautari rezultate din google maps. Azi la o cautare mi s-a returnat asa : o reclama platita sus si inca 3 rezultate din google maps, pe urma rezultatele organice.
Se stie ca prezenta in google maps nu este conditionata de a avea un site iar informatiile prezente acolo nu sunt prea relevante.
Revin cu intrebarea : daca google isi returneaza rezultatele proprii cat de important mai este seo in aceste cazuri ?
inscrierea in google maps pare sa fie rezolvarea multor probleme
-
dcosmin83 si cum te bagi in sitemap ;) ne dai si cateva detalii sa incercam si noi. Multumesc
-
Skinner, nu e vorba de "sitemap" e vorba de Google Maps. Eu presupun ca e vorba de un business care e localizat in Google Local Business Center ( http://www.submitsuite.ro/blog/link-...usiness-center ).
La vremea publicarii am primit cateva comentarii gen GBL nu e in RO, de ce ne intereseaza pe noi GBL?
-
personal sunt foarte suparat pe treaba asta. Se vorbeste mai mult de promovare regionala : ex cuvinte cheie + oras / judet, ei tocmai aici este mai intalnita treaba cu afisarile rezultatelor in google maps.
Unele firme platesc servicii seo pentru site-urile lor sa ajunga in fata, iar supriza apare cand concurenta fara site apare in fata lui la google
-
dcosmin83, cei de pe .com cum crezi ca au rezolvat problema? Asta inseamana dezvoltare/extindere. Seo nu inseamna ca moare din asa ceva, dimpotriva.
Marius Mailat, Romania inca nu e inclusa, deci exemplul tau inca nu poate fi practicat in .ro Dar e ok, inca esti macinat de ce ti-au zis "altii" in trecut.
-
asa e, la orice probleme existe si o rezolvare
-
Se pot inscrie si business-uri din Romania chiar daca serviciul nu e inca full available in tara noastra. E un mic trick dar pe care n-am apucat inca sa il testez pentru ca implica si alte modificari.
Legat de intrebarea din topic, sunt, intr-adevar, enervante rezultatele din google maps uneori, mai ales daca clientul/business-ul tau nu e intre alea cateva afisate. :)) Insa, uitam un amanunt important: Google nu ne datoreaza nimic iar daca rezultatele pe care le ofera in cautari nu sunt "bune" pentru user-ul obisnuit e numai pierderea lor.
-
1 Ataşament(e)
Se pot inscrie si firme din Romania.
-
Google Local Business Center nu are romania trecuta, deci oficial nu se pot inscrie firme romanesti.
Ceea ce vedeti voi tine de Google Maps, Google Local Business Center oficial nu accepta listari. Poti face upload la un fisier KML si apari la rezultate. Dar nu inseamna ca esti in Google Local Business Center.
-
Sal
Am incercat cu api, si merge si cu kml. Naspa ca nu e in romania "deschisa" ptr google maps.