Diana are Dreptate, eu m-am inselat...!
Versiune printabilă
Diana are Dreptate, eu m-am inselat...!
Mda, ai si tu dreptate. Daca e sa fie pe bani atunci trebuie sa existe niste conditii decente.
Anyway, mie imi place directorul in cauza. E un director bun. Se vede ca s-a muncit un pic la el.
Ma intreb daca ai inteles ceva din postul meu... Nu este vorba ca este pe bani sau moka, nu este vorba ca imi place sau nu... Pentru ca si mie imi place directorul respectiv ... Problema este ca isi incalca Acordul si ca isi mint clientii ca le vand linkuri directe, cand de fapt nu este asa.
Cat despre munca depusa, am niste rezerve... Vad ca este un template Solucija folosit, si probabil si directorul este un script free, cosmetizate de ei... Dar nu asta e problema mea... A fost optiunea lor, si nu au decat sa se spele cu ele pe cap...
Discutia era alta.
TheDuke poate ne ofera explicatii. Oricum e dator si cu altele.
Astfel de directoare ar trebui scoase din liste.
Ma tot uit in directorul ala si nu inteleg discutia de fata.
Link-uri premium prezentate intr-un iframe sunt doar cele din dreapta, sub titlul de Link-uri premium si care afiseaza aleator link-uri premium. Si care au intradevar atributul nofollow.
Dar ceea ce spun ei si citeaza si toto
Apare cum trebuie in fiecare categorie, intr-un chenar albastru, pe fond albastru, cu link direct, poza si descriere. Adica asa cum apare in citat.Citat:
2.2.1. Afişarea în cadrul categoriei adecvate specificului de activitate al beneficiarului, într-o poziţie favorizată, a unei casete conţinând descrierea furnizată de beneficiar, împreună cu titlul şi o captură reprezentativă a site-ului beneficiarului în format grafic de 120x80 pixeli. Tipul de legătură din aceasta pagină către site-ul beneficiarului este direct.
Si in chenar scrie PREMIUM. Si sunt singurele linkuri directe din pagina.
Imi scapa mie ceva?
Tu te referi la linkurile din poza1 si eu la cele din poza2.
Am inteles... Ideea e ca pe mine nu ma intereseaza cum listeaza ei siteurile din director.. cu nofollow, fara, etc ... Eu sesizam incalcarea acordului pentru Link Premium. Atat... nu stiu de ce ai adus discutia despre celelalte linkuri... :)
Pentru ca tu spui ca asta incalca ei
Dar citatul se refera chiar la linkurile alea incadrate in albastru, care sunt linkuri directe. Deci mie mi se pare ca nu incalca nimic. Ma refer doar la ce ai adus tu in discutie si nu la altceva, ca n-am citit tot acordul.Citat:
2.2.1. Afişarea în cadrul categoriei adecvate specificului de activitate al beneficiarului, într-o poziţie favorizată, a unei casete conţinând descrierea furnizată de beneficiar, împreună cu titlul şi o captură reprezentativă a site-ului beneficiarului în format grafic de 120x80 pixeli. Tipul de legătură din aceasta pagină către site-ul beneficiarului este direct.
Whatever... Nu mai conteaza... Raman la opinia mea...
Da mai, exact la linkurile alea din stanga ma refer. Sunt singurele linkuri directe din pagina. Si scrie premium pe ele. Si sunt cu link direct si din pagina categoriei si din pagina detaliata. Arata-mi tu cum ai ajuns la concluzia ca alea sunt nofollow si mananc nofollow-ul ala.
toto are dreptate. Link-urile premium sunt cu redirect. In schimb cele normale sunt directe.
Vezi ca toto s-a razgandit.
Nu stiu ce razgandire e deoarece nu am vazut ce a fost inainte de editarea ultimului post. Oricum imi mentin ceea ce am spus ca doar am vazut cu ochii mei. :D
Pai citeste editarea primului post, nu a ultimului :whistle:
Cred ca o iau si eu pe urmele lui (desi primul post al lui toto a fost confirmat de ce vazusem pe site). Ca nu vreau sa intind discutia aiurea cu tine si sa ajungem eventual si sa ne ciondanim. Iti sunt suficient de recunoscator pentru ajutorul acordat ca sa fac asa ceva.
L-am convins si pe Aurel pe PM ;)
Specific asta, pt ca cine citeste threadul asta, sa nu ramana cu impresia ca e totusi ceva in neregula cu federal.ro. Oamenii sunt ok, ce au zis ca ofera, aia ofera.
Problema lor (si cea care a generat confuzia din acest subiect) este ca nu au specificat exact pozitia acelor linkuri si daca nu te duci pe o categorie care are linkuri premium ca sa vezi cum apar si cum arata, omul se duce cu ochii si analiza direct pe coloana din dreapta, unde e o caseta cu linkuri premium afisate aleator intr-un frame si care intradevar nu sunt directe.
Pe de alta parte cand apasa pe un link din caseta aia, la mine caseta dispare ramanand decat bara cu titlul linkuri premium si nu mai face nimic altceva.
Pentru amatorii de "senzatii tari" federalul are la baza scriptul de la esyndicat.com ...
Salut,
Vad ca in cateva zile ati ajuns la doua pagini pe o tema fara subiect. Banuiesc ca nu mai trebuie sa ma prezint ;)
In caseta "Link-uri Premium" (dreapta sus) sunt afisate BANNERELE pentru site-urile Premium! Cine citea acordul doua randuri mai jos, ajungea la:Evident, aceste bannere trebuie sa fie afisate aleator si monitorizate in vederea eficientizarii printr-un sistem specializat care face redirect-ul mult discutat.Citat:
2.2.3. Afisarea aleatoare si prin rotatie în caseta “Link-uri premium” a unui banner ...
De ce sunt afisate asa? Link-urile afisate aleator nu vor avea niciodata relevanta ptr motoarele de cautare, nefacand nimic altceva decat sa dilueze link-urile statice. Astfel, acele bannere au ajuns intr-un iframe cu <meta name="robots" content="noindex, nofollow"><meta name="robots" content="noarchive"> ptr simplul motiv ca sunt ... BANNERE!
Cat timp acestea s-au numit altfel, primeam solicitari de afisare doar in acea caseta. Poate de aici confuzia care a nascut acest thread insa clientii primesc informatii suplimentare care lamuresc acest aspect.
Multumesc celor care apreciaza eforturile si au inteles corect oferta noastra!
Offtopic: Cat de tare poate fi senzatia de a descoperi numele engine-ului? Banuiesc ca urmeaza un raspuns de genul "sigur e furat" sau orice e conform cu "sa moara capra vecinului".
Despre alte directoare/cataloage/portaluri inutile, care nu ofera absolut nimic si au milioane de pagini din "cautari" cu link-uri sponsorizate pe bani grei, despre cei care arunca 20 categorii intr-un engine si spammeaza tot netu cu invitatii de inscriere in asa zisul lor director, nu respecta promisiunile etc, nu vad un rand. Sau despre persoanele "de fata" nu se discuta?
Despre ce se discuta aici? Parca in numele domeniului vad ceva cu SEO...
Eu am zis ca imi place directorul Federal. Pe mine personal nu ma intereseaza cum da el linkurile premium.
Ma uit la vizite si acolo se vede munca lui. ;) Multi cred ca scriptul e de ajuns. Uite phpbb e un script free si oricine isi poate face un forum dar nu oricine are zeci de mii de useri pe el.
Pe mine template-urile si scripturile ma lasa rece. Atata timp cat e ceva simplu si eficient treaba merge. Munca din spatele unui director ii face adevarata valoare.
Uite facebook.com a inceput ca un director initial. E unul Mark nu mai stiu cum care se ocupa de el. Omul s-a lipit de directorul ala la inceput si apoi a dezvoltat o super retea. Din ce citisem eu parca a refuzat cateva sute de milioane de $.
Scriptul facebook nu e mare smecherie. Nici scriptul youtube nu este. Dar munca din spatele acestor site-uri reprezinta aurul. Ca sa nu zic ca un youtube costa cam 6 zerouri pe luna reteaua de clustering. Dar se merita! Castigul este pe masura.
Pentru baiatul de la Federal, bravo si succes in continuare. E un director beton si daca ar avea si un PR7-8 ar fi nectarina netului romanesc.
CMF, directoarele web sint o modalitate de a face rost de IBL-uri. Ibl-urile sint folositoare in promovarea site-urilor web, aka SEO.
Discutiile sint folositoare mai ales daca se pastreaza decenta in posturi.
Daca o sa recitesti primul post, toto si-a retras parerile referitoare la director.
Apoi, ar trebui sa fiti incantati de faptul ca sinteti in "vizorul" webmasterilor, ca un director util.
Bine ai venit.
As avea cateva intrebari pentru CMF, poti sa raspunzi la ele daca vrei, iar daca nu unii de pe acest forum incepand cu mine vor avea ce medita asupra lor. Sa incepem :
1) Cat la suta din ceea ce arata trafic.ro apartine domeniului federal.ro si cat la suta celorlalte subdomenii (bancuri, horoscop, jocuri, video, games, horoscopes, jokes) ? Sau altfel spus daca federal.ro ar folosi singur un script de contorizare , ce trafic ar avea ?
2) De ce la planul "Basic Listing" nu sunt acceptate site-uri care contin link-uri catre alte directoare sau portaluri ?
3) Care este faza cu reclama pop-up de pe subdomenii ? Clientii sunt informati despre acest aspect ?
4) Care sunt acele directoare care nu ofera absolut nimic si au milioane de rezultate/pagini la/din cautari ?
5) Recunosti ca majoritatea cautarilor care conduc catre federal sunt generate de cuvinte cheie din zona diverstimentului ?
Repet: Multumesc celor care au facut aprecieri pozitive si in special lui Diana care a simtit ca trebuie sa clarifice acest thread.
PR 7-8 TudorBiz? :)) Merci de urari dar PR oricum nu mai valoreaza mare lucru.
Krumel, din pct. meu de vedere, era o discutie despre o situatie comerciala tratata in zeflemea desi toate aspectele erau clare si usor de identificat cu atat mai mult cu cat o mare parte din voi sunteti competenti sa clarificati o astfel de discutie in 5 min. Ramane sa ma lamuresc ce trebuia sa inteleg din "Astfel de directoare ar trebui scoase din liste".
Consider ca am avut un limbaj prea decent fata de cei care se simt vizati, comparativ cu impostura in care se scalda. Nu mi-am permis sa pronunt niciun nume si nicio apreciere.
tataraseni, ce te face sa crezi ca ai dreptul sa discuti cu sau despre mine? Intrebarile tale ce legatura au cu SEO? Nu astept raspuns.
Ce se intampla la federal.ro nu este treaba ta (vorba proverbului) iar calitatea comentariilor tale la adresa federal.ro este penibila. Asuma-ti suturile primite si incearca sa creezi ceva - deviza ta "Director web premium ! Promovare la superlativ !" spune totul.
Krumel, despre ce IBL si SEO discuta tataraseni si care din comentariile lui ti se par "decente" si ontopic?
Ma vad nevoit sa-ti solicit inchiderea acestui thread (case closed) desi prefer stergerea lui ptr ca un vizitator obisnuit isi poate face o impresie gresita pana sau daca ajunge la pagina 3.
PS Daca cineva considera relevante ptr SEO/IBL intrebarile din postul anterior, va stau la dispozitie dar voi dati o berea ;)
CMF ai o parere buna despre tine, dar pana la urma nu ai inteles mare lucru din ce se discuta aici.
Marea majoritate a celor de aici sint interesati de site-uri ce pot aduce trafic sau crea IBL-uri relevante. Unul din ele e(ra) directorul Federal Directory.
Nu e nimic tratat in zeflemea, poate fi in schimb opinia ta referitor la faptul ca noi, ca potentiali detinatori de site-url intr-un astfel de director, nu avem dreptul sa verificam si/sau sa discutam despre metodele pe care administratorii (unii) de directoare le mai practica.
Dupa cum vezi, toto si-a retras continutul referitor la director, dar lucrul asta nu poate evita o discutie care dupa parerea mea are o opinie pozitiva. NU am vazut si reciproca.
Site-urile care ar fi practicat astfel de metode, ar trebui scoase din liste pentru ca nu aduc nici un folos celui care inscrie un site in director.
Poate reusesti sa te lamuresti cum trebuie referitor la aceasta fraza. E in romana.
tataraseni nu a vorbit despre tine, nu vad nici o barfa referitoare la persoana ta. Subiectul e directorul web, care e un subiect public si nu il poti interzice. Daca detii un caracter responsabil ai putea reusi sa dai niste explicatii, daca toti ti-ai facut un user pe forumul asta.
Citat:
Despre ce se discuta aici? Parca in numele domeniului vad ceva cu SEO...
Postul meu nu facea referire la raspunsul lui tataraseni si nu cred ca ar trebui sa te folosesti de postul lui pentru a indrepta o "zeflemea".Citat:
Krumel, despre ce IBL si SEO discuta tataraseni si care din comentariile lui ti se par "decente" si ontopic?
Topicul nu e nevoie sa fie sters. Subiectul nu e defaimator si nici nu contravina bunului simt. Poate doar al unora.
Lucrurile sint clare pe acet topic, ramane la latitudinea ta daca vrei sa raspunzi postului lui tataraseni.
Succese.
... nu trebuie sa-mi raspunda mie neaparat... dar sunt aproabe 2.000 de proprietari de site-uri care sigur ar fi incantati sa stie "cate ceva" despre directoare web, surse trafic, transfer PR, referinte, cuvinte cheie, etc...
.... dau un hecto-litru de bere daca raspunzi la intrebarile mele aici pe forum nu pe privat... sa-mi comunici adresa unde vrei sa-ti fie livrata berea... si nu te supara pe nimeni, criticile asa cum sunt ele, mai cu grija de a nu supara, sau foarte la obiect, se vor a fi constructive...
... si uite asa... ne place numai sa fim laudati... criticile nu sunt bune pentru noi... :)
Si eu cred ca ar trebui inchis topicul... M-am aprins prea repede si am scris aiurea despre federal.ro, desi de obicei sunt mai atent si vad ce trebuie sa vad... Acum mi-a scapat...
Imi cer scuze public federalilor pentru neplacerile cauzate... In rest, daca doriti(m) sa analizam siteul o putem face in alta sectiune, nu aici.
Dorinta indeplinita. Daca mai are cineva ceva fff important de adaugat, sa-mi trimita PM.