Ca fapt divers: dir.acasa.ro
M-am mirat la un moment dat de ce pe dirpedia imi arata ca are 302 redirect la google, iar daca intram frumos pe acasa.ro si mergeam apoi la director totul era ok.
A venit update-ul, are PR10... bravo lor :)
Versiune printabilă
Ca fapt divers: dir.acasa.ro
M-am mirat la un moment dat de ce pe dirpedia imi arata ca are 302 redirect la google, iar daca intram frumos pe acasa.ro si mergeam apoi la director totul era ok.
A venit update-ul, are PR10... bravo lor :)
interesant .. pacat ca nu e real ... stie cineva cum au reusit ?
Pui un header cu redirect 302 (cred ca merge si 301) catre o pagina cu PR X. Google va crede ca pagina ta s-a mutat la noua pagina si ii va da PR-ul X URL-ului tau.
Ca dovada se pot compara link:google.com cu link:dir.acasa.ro
De obicei cand faci asta redirectezi doar googlebotu catre noua pagina.
eu stiam ca e invers ... sau ma insel ... momentan sunt confuz de cand am vazut PR`ul de 10 la acasa ...
nu inteleg de ce ar face asa ceva tinand cont ca nu'l ajuta cu nimic fiind fake ( sau il ajuta ? ) .. nu va fi penalizat ?
http://www.google.com/search?hl=en&s...&aq=f&oq=&aqi=
Nici eu nu inteleg de ce ar face asa ceva, la nivelul lor.
PageRankul in general este un bullshit.
Na ca acum au pr10, cu ce ii ajuta din punct de vedere SEO? Cu nimic!!!!
Pentru mine suna mai mult a 'hacked', decat sa aiba vre-un castig cu treaba asta. Plus ca observ are si ceva pagini indexate, deci nu isi are deloc rostul la o redirectare spre google.ro
Sunt curios pana cand va tine gluma. Cate zile le vor lua celor de la G sa detecteze aceste siteuri? Banuiesc ca numeri pe degetele de la o mana siteurile cu pr 10.
cu PR 10 pe .ro nu exista din cate stiu eu , doar cateva de PR 8
Mare ne va fi uimirea de va trece o lună... două luni iar dir.acasa.ro îşi va păstra page rankul...
Pentru noi e usor, ca stim ce si cum. Dar sunt multi alti care stiu ce e ala PageRank dar nu stiu ce e ala fake PageRank.
Cred ca asta urmareste acasa.ro
in primul rand e bine de stiut ca ce s-a incercat nu s-a incercat dintr-o prostie sau degeaba. Are un scop precis si exact, dupa mine este acela de a vinde linkuri la un pret exagerat webmasterilor fara experienta.
Ce merita astfel de abordari? Un report la google foarte bine redactat care sa explice clar problema.
Asta e un fel de cloaking, bot-ul vede un redirect, utilizatorii vad siteul.. rusine :)
interesant. La deschiderea postului, imi redirecta browser-ul spre google.ro, deaceea am spus ca mai degraba a fost hached decat vreun fake. Acum vad ca redirectarea o face dupa user-agent(e totul ok in browser), deci clar urmaresc castiguri in urma PR-ului.
Eu zic ca daca vroiau castiguri urmareau sa obtina un fake pr 7 sa zicem, dar nu mai mare. In nici un caz pr 10, cand stii ca in Romania nici nu exista asa ceva.
Ba mai mult, nici nu am auzit vreodata ca cineva cu PR 10 sa vanda linkuri :)) Cand ajungi sa ai PR 10, ai deja un produs care iti aduce bani in alt mod si in nici un caz nu te incurci cu o vanzare de linkuri.
Nu le iau apararea, dar oricat de neexperimentat ai fi, nu poti fi pacalit cu un site care vinde linkuri pr10.
Fratilor, pr 10 nu exista in mod natural. E ceva ce doar google.com poate avea.
La mine pana si google.ro apare cu pr 7.
La asta ma gandeam si eu, ca daca erau destepti se multumeau cu un pr 7.
L-au avut si yahoo in trecut
Uite aici o lista http://www.seocompany.ca/pagerank/pr-10-pages.php . Nu m-am uitat peste toate in parte, dar se vad si site-uri non-google. si intradevar, nici unul nu ar vinde vreodata link :P
Edit: se pare ca primul link nu mai e de actualitate. Cateva au fost retrogradate la PR9
Asta pare updatat la zi: http://www.searchenginegenie.com/pagerank-10-sites.htm
Da, si eu sunt de acord ca ideea cu PR 10 e complet aiurea. Indiferent de motivul lor au iesit foarte prost in situatia asta. Macar daca faceau un fake PR 6-7 si aveau grija sa redirecteze doar googlebotu, nu si cate un vizitator din cand in cand, era posibil ca nimeni sa nu observe.
* Da, dau idei rele... sa ne asteptam la aparitia unui topic in care se intreaba cum se face redirect la googlebot...
Eu cred ca a a fost in miscare neinspirata de PR sau au incercat sa genereze nefericit un fel de "link bait".
Practic ar pierde directorul care nu stiu ce utilitate are pentru ei si ar castiga vizibilitate, in conditiile in care google il vede site separat. Daca insa google s-a suparat prea tare ca a fost pacalit, nu stiu cum ar fi... :))
Oare fraierii stiu pentru ce platesc 200 euro pe an? http://dir.acasa.ro/propune.html
Eu zic sa facem o plangere catre Google: https://www.google.com/webmasters/to...amreport?hl=ro
Sper sa ii penalizeze Google cat mai rapid. Chiar ma bucuram ca un site romanesc a ajuns la un asemenea nivel. Dar se pare ca mentalitatea romanului de a fura a ramas aceeasi.
Exista si pachet free, iar pretul de 200 E era si inainte de PR update.
Nu stiu cat de interesat e Google de isprava lor. In afara de PR10 nu au nici un avantaj pe partea de SERPs. Ba chiar are un efect negativ in cautari pentru pagina respectiva - nu mai are nici continut si nici linkuri catre alte pagini interne.
Nu cred ca un raport la G are sens in cazul asta.
a trecut un an de cand ati scris despre asta. sa vedem acum.
Un an? Cate zile are la tine un an? :))
vreo 3, aparent :(
pana acum credeam ca e o gluma.
ca vor sa scape de director:) sau ca cineva se joaca pe acolo de capul lui:)
dar daca intr-adevar vor sa vanda link-uri bazandu-se pe necunostinta unora este una din cele mai mari marsavii vazuta in internetul romanesc Un fel de FNI in online:) Cumparati ca va dam PR cu carul:)
Dar nu cred totusi asa ceva. Update-ul de pr s-a facut de ceva vreme si ei tot nu au scos redirectul.
Probabil ca-l vor mai tine pana la viitorul update si se spera probabil la o crestere si pe categorii.
Oricum ciudata aceasta decizie a lor. Chiar daca nu era un director important apartine totusi de NetBridge si consider ca ar trebui sa aiba o anumita verticalitate in luarea unor astfel de decizii.
Poate vor PR 11 si de aia nu l-au scos inca :)
eh si uite asa trece o luna si dir.acasa.ro are in continuare pr 10.
concluzia : google sucks rau de tot.
nu, google nu sucks, pur si simplu nu ii pasa. si face mai multi bani decat daca i-ar păsa.
bla bla bla si bla cei de la http://dir.acasa.ro/ bla cu PR 10 si-au dat seama de consecinte si au revenit la PR de dinainte am si eu un post despre Fake PR si de ce se foloseste on my blog just retarded advertising.... Giggle cares ca de aia l-au schimbat inapoi ca altfel sincer cartonas rosu pt directorul ala de la Giggle
Sunt curios, revenirea o fi voluntara, sau a fost o recalculare/analiza din partea lui Gogu?
nu cred ca e vorba nici de recalculare nici de analiza ... ci mai degraba de rezolvarea "bug-ului" care a permis sa obtina ei 10 ;)
hmm am incercat si eu o data asta dar nu mia reusit
Exista totusi posibilitatea unei "sapaturi la temelie" din partea cuiva .... ma gandesc ca altcumva la cine sunt ei nici nu cred ca s-ar fi incumentat sa faca asa ceva. 2 alternative - a fost sa fie din nimereala - sapatura cuiva insider sau outsider.
Sincer daca as fi g00gle as da rank 69 sau 88 ceva la caterinca macar sa stie lumea ca umbla cu cioara vopsita.
nu pot spune decat : hahaha!
3v1lM1nD, tu sapatura cui esti? Acum serios, voi ganditi un pic inainte de a murdari tastatura? Nu-mi vine sa cred ca ai 30 de ani (daca o fi reala varsta) si poti sa scrii asemenea tampenii...
Alta parodie, si alt thread deschis de acum 1 an de zile.