Stai ca nu am priceput: monetizarea cu ce o faci? Advertoriale cu plata?
Versiune printabilă
Stai ca nu am priceput: monetizarea cu ce o faci? Advertoriale cu plata?
Vreau sa imi fac o retea de bloguri. Stiu ca e mai bine ca fiecare blog sa fie pe domeniu (din diverse aspecte). Din lipsa banilor, m-am gandit ca pot face subdomenii. Am vrut sa vad parerea oamenilor, care mai si cumpara, despre subdomenii, daca ar cumpara articole pe o retea de subdomenii.
1nesco - atunci cand fac ceva, tre sa-mi scot cel putin cheltuielile. Am mentionat in postul anterior ca nu sunt de acord cu muuuulte articole facute doar in scop comercial. E o metoda de suplimentare a veniturilor mele. In niciun caz niste directoare de articole - viitoare ferme de linkuri, ca mi-as ingropa singur munca, sunt constient.
As avea 3 variante sa-mi scot cheltuielile (monetizare), apoi si ceva in plus (ca deh, toti facem ceva ca sa ne si iasa in plus, nu doar ca sa ne aflam in treaba):
- sa pun bannere,
- sa fac afiliere (pt asta as merge mai mult pe subdomenii),
- periodic, sa public cateva articole platite.
Lumea vrea domenii. Eu as opta pentru un subdomeniu pe nisa sanatate cu PR1 sa-mi pun un link incadrat in anumiti factori, decat pe un blog generalist cu PR2.
Concluziile le-am tras. In primul rand voi face ceva util pentru mine. Insa tre sa tin cont de cateva aspecte inca de la inceput, daca vreau sa fac si altceva pe langa personal.
(Fac blogging de 5 ani si citesc SEO de 3 ani. Nu sunt un expert, dar ceva tot oi fi invatat. Am inceput sa scriu din placere, chiar daca generalist. Bani din blogging am facut acum 4 ani cand mi-am platit hostingul, si anul asta ceva in iulie si ceva acum in decembrie.)
Nu ma bag. E putin probabil sa faci bani dintr-o retea.
Posibil sa gresesc.
Trecand peste investitia in achizitionarea domeniilor+hosting, te costa mult promovarea fiecarui domeniu/subdomeniu. Mai ales ca e generic... mergi efectiv la pleznela daca nu ai deja lista de cuvinte targetate. Apoi sa si gasesti clienti... alta munca.
Spor