daca esti din bucuresti, bookurier FTW!
daca nu, incearca contract cu fan, gls si urgent.
le spui si tu ca faci 300 expeditii pe luna, ca nu te costa nimic :)
Versiune printabilă
daca esti din bucuresti, bookurier FTW!
daca nu, incearca contract cu fan, gls si urgent.
le spui si tu ca faci 300 expeditii pe luna, ca nu te costa nimic :)
In general, cu cat e ma ieftin curierul, cu atat mai proaste sunt serviciile.
Un curier despre care am auzit ca are costurile cele mai mici, este Posta Atlassib. Nu am lucrat insa direct cu ei.
Referitor la tura pe care vrei sa o faci, poti sa te duci, insa pariez ca vei ramane la Fan Curier. Diferentele nu sunt semnificative, iar Fan-ul e cunoscut de toata lumea, il cer multi clienti.
Poti obtine preturi bune/exceptionale de la oricare din acesti curieri, daca:
1) Ai VOLUM
2) Stii sa negociezi.
Si Serban are dreptate, Bookurier e o alta optiune pe bucuresti.
Referitor la Posta Romana:
S-ar putea sa iti foloseasca si Posta romana, sau o alta varianta alternativa, daca trimiti colete relativ mici si ai KM exteriori (localitati mai mici). Curierii taxeaza rau la KM exteriori. Aici iesi mult mai ieftin cu posta.
Exista insa un curier care livreaza fara KM exteriori, are pret mai mare insa nu are km exteriori - daca nu ma insel e vorba de UPS.
Pe ansamblu, exceptand cazurile de KM exteriori, din cauza timpului si a nervilor pierduti, vei constata ca pierzi bani daca nu folosesti un curier de incredere. Dupa multi ani de utilizare, eu personal recomand in continuare Fan.
Arunca o privire si aici: DPD. Oferta Comerciala DPD Romania.
Parcurge acel PDF, exista o grila de preturi.
Mi-am amintit de ei pentru ca am observat ca multe dintre coletele primite din partea magazinelor online de haine vin prin intermediul lor.
Vezi Zorile, costul coletului fiind de doar 5 lei.
Lucrez de ceva vreme cu TNT si nu am nimic sa le reprosez pana acum. Preturi mai bune decat la Fan Curier, acoperire peste.
Pentru localitatile in care nu au acoperire, exista alte paliere de tarife, nu se tarifeaza la km.
Calitatea agentilor peste medie, iar cei care activati in domeniu stit ca asta este foarte important, practic ei sunt interfata dintre magazinul online si client...
De Cargus nu spune nimeni nimic?
"Livram in peste 6000 de localitati in mai putin de 24 de ore"
Chit ca pagina se numeste Servicii & Preturi, nu vad nici un pret.
Coletele mele nu vor depasi 100-200gr.
Preturi de la 30 la 100 lei.
Vor fi buni FC, dar nu intr-atat de buni incat sa mizez doar pe ai.
Imi trebuie si ceva ieftin.
Totusi, la articol de 30 lei sa mai platesti 22 transportul e cam mult.
Ia in considerare sa suporti o parte din pretul de transport, cel putin pana ajungi sa faci volum si sa obtii conditii mai bune de la firmele de curierat.
De asemenea, criteriul pretului cel mai mic nu ar trebui sa fie prioritar, urmareste si cumulul de servicii pe care curierul le mai ofera; cate incercari de livrare ofera, daca suna sau trimite sms inainte, etc
Iar pretul de 22 lei/expeditie de la FC cred ca este fara TVA...
Din experienta proprie: Fan Courier sunt cei mai seriosi. Bookurier ruleaza fin pe Bucuresti, mai ales la preturile mici pe care le au, si pe national folosesc GLS din cate stiu. DPD au multe probleme, nu merita nervii.
La Fan Courier poti obtine preturi mai bune daca stii sa negociezi. Volumul ajuta si el.
Cu alti curieri nu am lucrat direct, dar ca si client al magazinelor online, Cargus au fost cei mai neseriosi.
Eu am avut experiente foarte neplacute cu DPD si TNT, din postura de client. NU vor sa livreze si punct. Asa decide curierul (baiatul care trebuie sa livreze)!
Iar asta inseamna multe retururi. Omit un aspect important, destinatarul plateste curierul, indiferent daca pretul de livrare este inclus in pret. Ei cred ca magazinul este clientul:) si se poarta cum au chef cu destinatarii (clientii tai). Degeaba ai 1000 de livrari lunar, au ei grija sa-ti scada numarul prin comportament.
Cargus sunt printre cei mai scumpi.
Cred ca un top curieri ar deveni util ( Bucuresti, resedinte de judet si "la tara").
Nu poti infiera o firma pentru cateva experiente neplacute, toate in aceeasi zona, cu acelasi curier.
Poate foarte bine un alt curier al aceleasi firme sa fie foarte competent.
Eu am avut experienta neplacuta cu unul de la Urgent.
Imi da telefon. Nu eram acasa.
Ii spun sa astepte 5 minute, imi spune ca nu poate, pentru ca are multa treaba, il va aduce a doua zi.
Ii spun ca e vina lui, nu a mea, pentru ca ar fi trebuit sa ma sune inainte, nu cand e in fata usii.
Ghici ce imi raspunde ?
Imi spune ca nu poate da nici el atatea telefoane.
Doh!
Daca avea ceva in cap si-ar fi dat seama ca telefonul pe care tocmai mi l-a dat, nu a ajutat cu nimic.
Era eficient daca acest telefon il dadea dimineata pentru a stabili ora la care ne putem intalni.
Ca sa nu mai spun ca toata discutia era din cauza ca nu putea astepta inca 5 minute.
Asa se intampla cand nu esti atent si angajezi prostanaci puturosi si rauvoitori.
Am vazut pe site-ul unora, la Livrare, ca rambursul cu Cargus e 10,5 ron.
Am vorbit cu cei de la Cargus, urmeaza sa ma sune astazi.