Din cate vad eu, manipularea inseamna grey sau black. Nimeni nu vorbeste despre abuz atunci cand se refera la BH. Iar natural inseamna sa nu faci nimic. :)
Interesant.
Versiune printabilă
Din cate vad eu, manipularea inseamna grey sau black. Nimeni nu vorbeste despre abuz atunci cand se refera la BH. Iar natural inseamna sa nu faci nimic. :)
Interesant.
Nu tocmai nea Krumele, e mult de lucru la "natural".
Asta ar insemna, in mare:
- zero erori in GWT si zero linkuri invalide raportate de Xenu;
- 3 posturi min pe blogul de comunicare;
- min 40 comunicate de presa si articole unice pt directoarele de articole publicate saptamanal.
Mai un concurs online, mai o campanie in social media si asta e reteta 100% alba. Dar cati o aplica?
1nesco, chiar daca articolele sunt unice sau press release-ul, etc, daca au ca scop acela de a influenta ranking-urile, deja nu mai este white:
"Don't participate in link schemes designed to increase your site's ranking or PageRank"
Examples of link schemes can include: * Links intended to manipulate PageRank
Vorbim despre aceleasi reguli sau tu dupa ce te iei cand zici ca faci 100%? Adica da, article marketing-ul, cu articole unice, de calitate, este ok, dar dupa cum zic ei, tot nu-i bun, pt ca tu pui articolele pt a manipula ranking-urile (de PR sa zicem ca nu mai tinem cont de ceva vreme)
Cred ca au devenit foarte subtiri si greu de delimitat granitele intre culori. Imi este greu sa pozitionez.
@1nesco, in comunicatele de presa inserezi linkuri catre tine? DA. E manipulare a motoarelor de cautare? DA. E pure white? Inclin sa cred ca nu.
Intr-adevar, daca e sa ne gandim la cate magarii fac unul si altul, tehnicile conventionale de link builing par cel mai pur white seo. Daca ne raportam asa, da, si eu m-as incadra la pure white. Dar daca intoarcem un pic foaia, si ne gandim ca orice manipulare nu prea se incadreaza in tehnicile white, ne ducem un pic spre gray. Acesta a fost motivul pentru care am votat gray. Acum totul se rezuma la unghiul din care privesti lucrurile :)
Google manipuleaza la greu SERPS-ul punandu-si rezultatele proprii. E etic? E white? E black? E conform regulilor proprii? Sau nu conteaza?
Google detine monopolul... Poti sa ii fortezi sa isi respecte propriile reguli ? :) Vorba aia, fa ce zice popa, nu ce face el :)
Revin cu inca niste detalii legate de 100% white:
The best way to get other sites to create relevant links to yours is to create unique, relevant content that can quickly gain popularity in the Internet community
1nesco, daca ai obs, google, matt cutts etc nu sugereaza decat asta, orice i-ai intreba: pune continut de calitate care atrage link-uri naturale. Article marketingul nu-i 100% white, e exclusiv pt link-uri. hai sa fim seriosi, cate directoare de articole ti-au adus vizite pe site, si daca nu s-ar mai pune link-uri in articole, ai mai scrie articole sa le publici in directoare? Eu nu cred.
Parerea mea e ca orice link obtinut in mod special, cu scopul de a-l obtine (suna ciudat, stiu) este non-white, ca sa zic asa (daca e sa ne luam dupa recomandarile google si care-i rostul motoarelor de cautare - sa afiseze rezultate relevante, nu manipulate). Restul, sunt interpretari.
Problema e cum te lupti cu el, nu daca ii respecti regulile...