Vezi ca google baga back-link catre pagina unde apare fotografia, deci face promovare intr-un fel, pentru site-ul respectiv.
Orice site are de castigat din indexarea imaginilor in google, o spun sigur.
Versiune printabilă
Nu conteaza, linkback nu scuza/iarta incalcarea drepturilor de autor.
Discutia referitoare la incalcarea copyright-ului de catre motoarele de cautare s-a purtat acum cativa ani, s-au tras concluziile si de atunci toata lumea e fericita. Nu vad de ce tot dati exemplu pe google, cand e clar ca e un caz special.
Adica incalca legea drepturilor de autor dar ei sunt speciali? Ok, te cred pe cuvant.
Cum ramane cu pagina altora in frame / iframe?
Īmi cer scuze, să zicem că io am un site de ştiri din domeniul PDA, la fiecare ştire obişnuiesc să iau o poză din Google Images cu PDA-ul prezentat. I don't get it... siteurile de pe care am preluat eu poza au preluat şi ele la rāndul lor poza de pe alt site.
Vreţi să spuneţi că pentru fiecare articol cu poză din Google Images pe care īl scriu trebuie să dau mail la autor să mă rog de el să mă lase să o pun?!?!
E nebunie curată: scriu minim un articol pe zi, nu dau mailuri īn fiecare zi ca să mă milogesc pentru copyright
Da. Google chiar te avertizeaza.
ExempluCitat:
Este posibil ca imaginea să fie micşorată şi să fie supusă legii drepturilor de autor.
PS: Discutia se refera la embed.
ok in cazul asta imi pare rau de offtopic.
insa daca nu din gugal atunci de unde??
Iti recomand sa arunci un ochi si pe Flickr Blog sau forum, nu retin exact.
Nu mai stiu pe unde era o discutie despre un asiatic care isi facuse un site cu content de pe flickr, respectand insa TOS. Ciudat, deosebit, dar legal.
De cand am trecut la Flickr Pro am ramas uimit sa vad in statistici cati linkeaza la imaginile mele, inclusiv site-uri romanesti.
Dar e perfect legal.