Hello, vreau sa limitez accesul de pe calculatoare cu Win7/8 sa nu poata vedea decat 3-4 siteuri care le indic eu.
Nu exista server, imi amintesc ca se puteau face niste setari locale in calculator.
Idei?
Versiune printabilă
Hello, vreau sa limitez accesul de pe calculatoare cu Win7/8 sa nu poata vedea decat 3-4 siteuri care le indic eu.
Nu exista server, imi amintesc ca se puteau face niste setari locale in calculator.
Idei?
Uite ce am făcut eu, la un moment dat:
- am configurat browserul să se conecteze la internet printr-un proxy invalid;
- am adăugat la „nu folosi proxy pentru următoarele site-uri” o listă de websites permise.
Browserul ar trebui să meargă doar pe saiturile alea.
Alternativ, majoritatea routerelor au parent control, unde poți limita accesul. Fiecare are propriul setup, presupun că diferit. Al meu, ăla standard de la UPC, are așa ceva, însă n-am încercat.
Nu e ceea ce doresti (poti elimina doar anumite siteuri pe care trebuie le indici), dar pana apare o solutie, care sa fie doar din setari de win, nu dintr-un firewall.
Poti elimina anumite siteuri cofigurand fisierul hosts din C:\Windows\System32\drivers\etc
Windows 7 - Edit the Hosts File
Adaugi linii de forma:
127.0.0.1 facebook.com
127.0.0.1 www.facebook.com
Nu am avut rabdare sa testez daca merge si cu masca.
designarti: si daca schimba browseru? :)
marius: da, asa stiam si eu, dar e lista lunga :)
ceva aplicatii ptr asta?
in functie de router, poti configura acolo sa blocheze tot cu exceptia x, y, z.
zi modelul sa vedem daca exista optiunea.
PS: la tp-link arata asa:
http://letme.go.ro/shared/ColorSnapp...115-140040.jpg
e posibil cu siguranta, dar pe acelasi router sunt 6 calculatoare din care limitez doar 3, deci imi trebuie solutie locala pe pc.
Pai limitezi din router doar 3.
Pentru asta ai nevoie sa mergi la "access control" unde poti limita individual orice. Parental control era varianta mai simpla :)
Cel mai probabil n-ai nevoie de Win7/8, il ai acolo doar din obisnuinta. Daca le pui un Ubuntu, poti sa rezolvi usor din firewall. Probabil se poate si pe Win7/8 din vreun firewall dar eu nu stiu (si nici nu ma intereseaza :) ).
Pe de alta parte, daca n-am chef de munca, pot sta si pe smartphone iar genul asta de limitari (iti spun din proprie experienta) nu duce la o productivitate mai buna, ci doar la frustrare mai mare. Daca oamenii tai nu-si fac treaba, da-i afara, orice altceva e o lupta cu morile de vant si urmatoarea ta intrebare dupa ce rezolvi asta o sa fie "Vreau sa limitez accesul la solitaire de pe niste calculatoare cu Win7/8, cum fac asta?".
A. Daca asta e motivul, cred ca faci o mare greseala. Iti spune cineva care are ani de experienta si a vazut sute de "tipuri" de persoane. Ceea ce crezi tu ca "limitezi", se intoarce impotriva ta. Pierd mult mai mult timp, incercand sa "treaca" de limitate :) Cine vine la munca "la misto", o sa fie extrem de suparat de limitare! Daca nu le place la munca, oricum ii platesti degeaba!
B. Acum, daca altul este motivul, Dan zice bine, doar ca mai trebuie adaugat ceva: 2 routere! (la maxim 1 mil router, iti faci treaba)
1. pentru nelimitati.
2. pentru limitati.
Limitatii au acces doar la 1 router, unde pui ce vrei. Ai alt pc, il conectezi la acelasi router / limitati.
Din rooter poți adauga MAC ul calculatoarelor si lista site urilor pe care o doresti a fi vizualizata.