Hello, vreau sa limitez accesul de pe calculatoare cu Win7/8 sa nu poata vedea decat 3-4 siteuri care le indic eu.
Nu exista server, imi amintesc ca se puteau face niste setari locale in calculator.
Idei?
Versiune printabilă
Hello, vreau sa limitez accesul de pe calculatoare cu Win7/8 sa nu poata vedea decat 3-4 siteuri care le indic eu.
Nu exista server, imi amintesc ca se puteau face niste setari locale in calculator.
Idei?
Uite ce am făcut eu, la un moment dat:
- am configurat browserul să se conecteze la internet printr-un proxy invalid;
- am adăugat la „nu folosi proxy pentru următoarele site-uri” o listă de websites permise.
Browserul ar trebui să meargă doar pe saiturile alea.
Alternativ, majoritatea routerelor au parent control, unde poți limita accesul. Fiecare are propriul setup, presupun că diferit. Al meu, ăla standard de la UPC, are așa ceva, însă n-am încercat.
Nu e ceea ce doresti (poti elimina doar anumite siteuri pe care trebuie le indici), dar pana apare o solutie, care sa fie doar din setari de win, nu dintr-un firewall.
Poti elimina anumite siteuri cofigurand fisierul hosts din C:\Windows\System32\drivers\etc
Windows 7 - Edit the Hosts File
Adaugi linii de forma:
127.0.0.1 facebook.com
127.0.0.1 www.facebook.com
Nu am avut rabdare sa testez daca merge si cu masca.
designarti: si daca schimba browseru? :)
marius: da, asa stiam si eu, dar e lista lunga :)
ceva aplicatii ptr asta?
in functie de router, poti configura acolo sa blocheze tot cu exceptia x, y, z.
zi modelul sa vedem daca exista optiunea.
PS: la tp-link arata asa:
http://letme.go.ro/shared/ColorSnapp...115-140040.jpg
e posibil cu siguranta, dar pe acelasi router sunt 6 calculatoare din care limitez doar 3, deci imi trebuie solutie locala pe pc.
Pai limitezi din router doar 3.
Pentru asta ai nevoie sa mergi la "access control" unde poti limita individual orice. Parental control era varianta mai simpla :)
Cel mai probabil n-ai nevoie de Win7/8, il ai acolo doar din obisnuinta. Daca le pui un Ubuntu, poti sa rezolvi usor din firewall. Probabil se poate si pe Win7/8 din vreun firewall dar eu nu stiu (si nici nu ma intereseaza :) ).
Pe de alta parte, daca n-am chef de munca, pot sta si pe smartphone iar genul asta de limitari (iti spun din proprie experienta) nu duce la o productivitate mai buna, ci doar la frustrare mai mare. Daca oamenii tai nu-si fac treaba, da-i afara, orice altceva e o lupta cu morile de vant si urmatoarea ta intrebare dupa ce rezolvi asta o sa fie "Vreau sa limitez accesul la solitaire de pe niste calculatoare cu Win7/8, cum fac asta?".
A. Daca asta e motivul, cred ca faci o mare greseala. Iti spune cineva care are ani de experienta si a vazut sute de "tipuri" de persoane. Ceea ce crezi tu ca "limitezi", se intoarce impotriva ta. Pierd mult mai mult timp, incercand sa "treaca" de limitate :) Cine vine la munca "la misto", o sa fie extrem de suparat de limitare! Daca nu le place la munca, oricum ii platesti degeaba!
B. Acum, daca altul este motivul, Dan zice bine, doar ca mai trebuie adaugat ceva: 2 routere! (la maxim 1 mil router, iti faci treaba)
1. pentru nelimitati.
2. pentru limitati.
Limitatii au acces doar la 1 router, unde pui ce vrei. Ai alt pc, il conectezi la acelasi router / limitati.
Din rooter poți adauga MAC ul calculatoarelor si lista site urilor pe care o doresti a fi vizualizata.
puthre: esti pe aproape dar situatia e diferita.
tom: am mers dupa varianta lui dan, am sapat prin router, teoretic respect instructiunile, unele siteuri permise le incarca, altele nu, altele foarte greu. Nu am inteles de ce. Ideea era ok, limitam cele trei calc dupa mac sau IP sa mearga doar x siteuri, dar functioneaza incorect.
Frustranta masura. Azi merge, de maine nu mai merge Facebook sau ce vrei tu sa blochezi.
Daca nu le afecteaza randamentul, nu ar trebui sa fie o problema. Nimeni nu lucreaza 8h, toti mai fugim din cand in cand 5-10 minute pe alte situri.
Daca le afecteaza randamentul, discuti cu ei serios pe tema. Daca problema persista, altii noi.
Sunt oameni adulti in 2014, daca nu sunt ei responsabili, nu-i responsabilizezi tu cu forta. Suntem in 2014, pot gasi ori portite ori alte solutii (telefon, tableta).
Family Safety a incercat cineva?
tp-link (cum am si eu) sunt ieftine si ca orice lucru ieftin, pare facut pe genunchi uneori.
Nu reuseste sa dea access site-urilor https in acest caz. De exemplu Google nu va merge (in cazul meu si cel mai probabil si al lui Cristian).
Si fara Google, viata e pustiu si gol.
Aici te contrazic. Poti sa afli site-ul verificand CN-ul (ala se trimite in clar). Routerele ieftine sigur nu stiu sa faca asta.
@Serban,
Exista 1 varianta usoara dupa parerea mea (acum depinde si cat de priceputi sunt userii sa treaca peste):
1. Userii isi iau IP prin DHCP si le dai tu ca server de DNS routerul tau.
2. Pe router-ul tau NU adaugi niciun server DNS (sa nu faca forwarding)
3. Intri la useri pe PC si modifici fisierul hosts (precizat in postul anterior de Marius). In acest fisier pui doar cele 3 site-uri dorite de tine.
Rezultat: Userii nu vor putea rezolva nici un website inafara de cele 3 dorite de tine.
Dezavantaje: Pot pune IP-uri direct de la facebook (sa zicem ca il au notat pe undeva de acasa :), pentru ca la tine nu o sa se rezolve) si atunci pot trece usor sau pot pune ei de mana un server DNS public (gen 8.8.8.8)
Alta varianta: Un firewall ieftin gen Fortigate sau Linux cu iptables(gratis)
am facut asa: bagat conturi de useri in win cu limitare la instalarea de orice, instalat ff, eliminat chrome si IE, iar pe FF pusa extensia procon latte ce permite whitelist, deci se pot accesa doar siteurile permise.
se poate inchide topicul, va multumesc pentru suport!