Cum pot rezilia un contract incheiat cu firma care-mi ofera hostingul? Ei spun ca uptime de 99,9%, dar nu prea este asa. Mentionez ca am dat banii in avans pentru un an.
Versiune printabilă
Cum pot rezilia un contract incheiat cu firma care-mi ofera hostingul? Ei spun ca uptime de 99,9%, dar nu prea este asa. Mentionez ca am dat banii in avans pentru un an.
Un avocat?! Despre ce firma e vorba? macar sa stie si altii sa nu se mai friga...
Despre www.inregistrare-domenii.ro este vorba. Azi a fost cazut foarte mult, si se lauda ca au Uptime de 99,9%. Vorbeam cu ei, mergea pe moment, dupa 1 minut, iar cadea si tot asa.
Da, sunt destul de "cunoscuti" si discutati pe forumurile de specialitate... Nu atat pentru caderi cat pentru alte... "probleme"
Ce sa spun, daca persista problema, schimba macazu'... :)
Tocmai am "preluat" vreo 10 site-uri de la inregistrare-domenii.ro . Si mama ce povesti am auzit :)
ce naibii de contracte sa mai realizam. eu am cumparat la sf. lui mai un domeiu.ro si la oferta aveam hosting gratis 1 an de zile, 50MB spatiu + 1GB trafic. mi-am instalat phpadsnew-ul sa-mi monitorizez clickurile pe neogen, propriile bannere... azi mi-au suspendat contul fara sa ma anunte. le-am scris si primesc raspunsul: " Din pacate ati abuzat de resursele serverului. De asemena conform conditiilor de gazduire nu se poate sa aveti schimb de bannere, download de software, etc.".
ok, nu am citit conditiile de gazduire dar ce abuz cind eu nu am avut nicodata cred mai mult de 50-60 vizitatori in acelasi timp... si chiar asa, fara sa ma anunte nimic... sunt jenanti... sunt sigur ca daca as fi platit nici nu-i interesa, dar asa ce pot sa fac, a fost oferta... oferta romaneasca...
later edit. am uitat sa specific nu are legatura cu inregistrari-domenii, este o alta firma de hosting
Spune-o care e.
nettissimo.ro. ma uit pe site-ul lor de ceva timp si nu vad conditiile de gazduire...
Da, ar trebui date nume, sa se stie.. Insa as avea totusi o remarca de facut: hai sa nu mai generalizam "oferta romaneasca" ... Nu toti hosterii romani sunt hoti sau idioti... E pacat sa ii bagam pe toti la aceeasi oala...
LATER EDIT
Din cate vad eu, nettissimo sunt si un pic cam seo spameri pe cuvantul 'gazduire' ... apare de exagerat de multe ori, fara rost...
poate este problema mea si am un ghinion enorm in alegerile pe care le fac, dar daca ma apuc acum sa-ti spun toate intimplarile made in .ro mi-ai da dreptate...
5 firme .ro testate si fiecare nu a stiut decit sa ia banii.
oricum aici cind am cumparat domeniul nu l-am luat pt. oferta cu hostingul doar s-a nimerit sa fie asa si mai tirziu m-am decis sa-l si utilizez (hostingul)
1GB trafic este extrem de putin, mai ales ca spui ca aveai pana la 50-60 vizitatori simultan - probabil ca a fost vorba de depasirea limitei respective... Oricum, nu prea poti sa te bazezi pe un hosting de 50 MB spatiu + 1 GB trafic, aceste conturi se acorda mai mult din ratiuni de marketing...
In ce priveste conditiile de gazduire care interzic schimbul de bannere, nu vad nici un motiv rational pentru aceasta limitare. Si da, exista si hosteri seriosi in RO dupa cum exista si tepe "afara".
Acele conturi de 50MB sunt pentru situri mici, gen company care au 2-10-100 de vizite pe zi. Mai mult ei de fapt papa spatiul cu mailurile.
Attn si la acest aspect la cautarea unui hoster.
Multi nu spun, dar calculeaza si mailurile si multi useri le uita pe servere ca folosesc webmail si de aceea vedem "Quota Exceeded".
Personal dezagreez Quota Exceeded si noi folosim mailuri in care le atragem atentia ca a depasit spatiu si sa aiba grija, dar mailurile se fac delivery in continuare. Cred ca mailurile sunt ceva importante si nu poti pur si simplu sa le tai.
a fost greseala mea, de fapt vad ca este 50MB spatiu + 5GB trafic. oricum niciodata nu cred ca am depasit 800MB pt. ca doar serveam ad-urile cu phpadsnew-ul catre un alt site al meu (acela avea maxim 100 vizitatori/ora si niciodata mai mult de 50-60 cereri simultan, si asta doar ziua), deci acolo nu era gazduit nici-un site. motivul deci nu a fost nicio depasire ci doar ca am facut "schimb de bannere" dupa cum s-au exprimat ei.
eu nu gasesc absolut deloc pe site-ul lor termenii si conditiile de gazduire, cind mi-au creat contul in emailul cu datele acestuia trebuia unul din linkuri sa fie catre aceste conditii... dar cel mai mult ma deranjeaza ca mi-au suspendat contul fara sa ma anunte inainte sau macar dupa... avem si noi mici afaceri, investim bani, timp, sentimente... iar pe ei nu-i intereseaza deloc... si o crima cind faci, te aresteaza si-ti spun de ce au facut-o...
Pentru site-uri mari, care consuma multa banda, nu gasesti in Romania un host accesibil ca pret. M-am reprofilat pe extern.
@lixor:
Chiar si 5GB trafic / luna poate fi putin pentru un site. Destul de neseriosi ca au suspendat un site pentru un schimb de bannere, mai ales daca in termenii serviciului nu scria ca acest lucru ar fi interzis.
@laufer:
Folosesc BabyCrock de la HostGator si sunt multumit de uptime si de restul (PHP, MySQL). Au fost ceva probleme cu serviciul de gazduire acum vreo luna si ceva, cam in aceeasi perioada cu deface-urile alea de care s-a vorbit si pe la noi - probabil ca rezolvau problemele. Am avut si o suspendare de acces la MySQL datorita unor overloaduri generate de niste query-uri mai complexe, accesate aproape simultan de mai multi vizitatori si/sau boti, dar le-am simplificat, am vorbit cu ei si s-a rezolvat. E normal ca la un serviciu shared hosting sa existe limitari (specificate in termenii de gazduire), altfel ar fi afectati ceilalti clienti (celelalte site-uri gazduite).
revin sa va spun ca azi cind am intrat pe net contul era din nou online si functionabil cu phpadsnew cu tot. si la fel ca si la suspendare niciun mail in care sa mi se spuna de ce :)
mi s-a parut corect sa aduc aceasta adaugare.
oricum site-ul tot o sa-l mut pt. ca nu vreau sa mai incalc acele conditii de utilizare.