Multi care fac asta, mi-au zis ca un sistem de genul e foarte bun pentru inceput :) Nu vreau sa minez btc, ci ltc :)
Versiune printabilă
Asta e ca povestea cu blana ursului din padure.
Un sistem de in banii astia ar fi ok daca iti comanzi un rig ASIC. Problema mare insa, este ca nu se gasesc pe loc. Sau deloc.
Asta inseamna ca: il comanzi (si il platesti) acum, si in cel mai fericit caz il vei primi la iarna, cand va fi probabil deja destul de depasit. Iar multi din cei care ofera echipamente de acest gen, de fapt nu ajung sa fie livrate niciodata (sunt un fel de scam, mai mult sau mai putin - ori se intarzie la infinit, ori incep sa faca refunds.... care se intarzie si ele la infinit)... deci e o loterie. Toti promit, majoritatea nu livreaza. Sau livreaza cand deja nu mai are mare importanta.
De exemplu rig-urile de la butterfly labs, o sa le vezi ca sunt ofertate "in aproximativ doua luni" . Dar de fapt, sunt doua luni... de multe luni. Sunt asa de cand ma uit eu la ele. Mereu doua luni, si oameni care tot asteapta.... sa le fie livrate.
Te-as intreba: daca ai fi producator de asa echipamente profitabile, ar renta sa le vinzi? In loc sa le pui sa produca bitcoins pentru tine? Intrebarea asta ar trebui sa-ti ridice.... un semn de intrebare.
Iar daca incerci sa folosesti placa video/GPU pentru mining, vei constata ca nu renteaza, daca faci corect calculele de consum curent. Acum depinde si ce anume constituie castig pentru tine, asta este alta poveste. Asa, poti sa iei un calculator, cumperi o placa video, incepi azi si castigi cativa centi pe zi.
Miningul este rentabil pentru cei care produc curent; spre exemplu au deja panouri solare si eoliene si produc curent electric pe care il consuma in loc sa il vanda. Asa da, este profitabil.
Oricum, inainte sa te apuci, iti recomand sa-ti faci calculele de profitabilitate.
Daca vrei insa parerea mea, mai bine investesti banii astia in proiecte web, iar cu ceea ce castigi cumperi bitcoins cand scade pretul.
Sigur, nu zice nimeni sa nu investesti in ce vrei. Doar ti-am atras atentia, ce ar trebui poate sa studiezi mai intai.
Ceea ce auzi de la unul sau de la altul, nu elimina documentarea proprie, care e mai importanta.
Am rasfoit pe aici si am vazut ca mai sunt oameni care nu inteleg de unde vin bitcoinurile si metoda prin care bitcoiunurile apar.
Iaca am dat peste un videoclip de 3 minute in care este explicat fenomenul(daca pot sa-i spun asa, adica procesul de formare si bla bla). Dureaza 3 minute si daca n-ai inteles nici dupa ce-ai vazut clipul care-i treaba, macar ti-am starnit curiozitatea.
http://vimeo.com/63502573
A fost si mai devreme: http://forum.seopedia.ro/bar-lobby/2...tml#post248678
CURSA pentru construirea unor SUPER-COMPUTERE speciale pentru crearea de bani digitali - IT & C > Capital.ro
Citat:
Cnd a aprut Bitcoin pe pia, puteai obine banii cu un simplu PC, ns acum este pur i simplu imposibil. De fapt, acum este nevoie de circa 9 milioane de ori mai mult putere de procesare pentru a produce Bitcoini fa de ct era nevoie la nceput.
The Humble Double Fine Bundle (pay what you want and help charity) accepta acum bitcoins.
Se poate castiga din bitcoins : A stras 4,5 milioane de dolari cu moneda virtuala Bitcoin - www.yoda.ro
Baidu accepta bitcoins.
百度*速乐开通比特币支付服务 - 免费黑客防火墙,CDN网站*速 - 百度*速乐 (dati cu google translate)