List of offshore financial centres - Wikipedia, the free encyclopedia
Versiune printabilă
Faptul ca statul permite mica evaziune e ca sa incurajeze onlineul romanesc, nu zic ca e adevarat, e un fel de a zice, marii evazionisti sunt in alta parte. Cineva zicea despre nu stiu ce sector asta la tv si mica evaziune, ca daca statul s-ar pune sa ia la rost micii evazionisti ar fi prapad. Mica evaziune e plata pentru linistea in tara, cand omul nu va mai putea fenta un pic statul ar exista riscul unor proteste de amploare, lumea mai saraca, mai nemultumita, mai agresiva, asa in Romania e liniste ca daca suntem saraci macar statul lasa intr-o parte si ia din alta. Probabil cei mai multi au incasari care le rotunjesc veniturile, ca vanzarea unei gaini vecinului, un porc etc, nu prestezi servicii, ca si cum ocazional mai vinzi ceva de prin curte. E un fel de a zice desi nu e corect fata de marile firme, totusi si in alte sectoare statul tolereaza evaziuni probabili mult mai mari nu ale unor amarati de bloggeri.
Taxele se platesc unde are domiciliul cel ce face banii, indiferent ca banii vin din siteuri pentru Africa.
Pe de alta parte orice posesor .ro cu site activ monetizat e expus, datele posesorilor sunt si probabil raman intr-o baza de date, Pe .com, un domeniu cumparat fara who is privacy si apoi trecut cu who is privacy e si el expus, datele sunt inregistrate intr-un istoric al nameserverelor, ip-urilor, datele modificarilor, ale posesorului etc. Autoritatile din EU colaboreaza si vor colabora intre ele, cele din SUA la fel probabil. Traim intr-o lume tot mai globalizata de a carui control e tot mai greu sa scapi.
Nu zic ca detin adevarul, doar pareri de-ale mele.
Exista de obicei o limita de semnificatie pentru operatiuni pentru care 'se obosesc' sa faca ancheta. Deoarece sumele mai mici pot fi usor justificate altfel. Daca cineva declara ca a platit ceva nu inseamna ca e adevarat si subiectul platii. Eu am platit 1700 de euro si cand m-am dus pe la oficialitati m-au intrebat daca am contract. Pai nu, atunci nu anchetam nimic. Citez din ce au spus: "femeia aia o sa zica ca o intretii sau ce vrea ea". Mai mult mai degraba m-ar fi anchetat pe mine de ce am platit la negru.
Daca vinzi produse, ceea ce merge un an, 2,3 se poate sparge dupa aceea si se merge in spate. Pana mai ieri o modalitate mai sigura de incasat era curierul dar din cate tot aud si acestia raporteaza constiincios la cerere sumele si beneficiarii.
Din cate stiu statul poate sa iti verifice conturile fara ca tu sa stii aceasta. Daca sumele sunt semnificative se poate efectua control inopinat pentru a impiedica ascunderea unor informatii.
Dar conteaza sumele si domeniul de activitate.
In cazul in care vinzi produse, sau ai incasari le mai poti justifica si cu art.5 codul comercial:
ARTICOLUL 5
Nu se poate considera ca fapt de comert cumpararea de producte sau de marfuri ce s-ar face pentru uzul sau consumatia cumparatorului, ori a familiei sale, de asemenea revinzarea acestor lucruri.
Dar iti inchipui ca trebuie sa ai niste incasari ca sa tot poti vinde lucruri personale.