Si ca idee...nici nu ii intereseaza pe ei pe ce nume e site-ul, pe ce nume e gazduirea etc. Pe ei ii intereseaza sa le justifici provenienta banilor si faptul ca iti platesti taxele si impozitele. Restul e cancan.
Versiune printabilă
Si ca idee...nici nu ii intereseaza pe ei pe ce nume e site-ul, pe ce nume e gazduirea etc. Pe ei ii intereseaza sa le justifici provenienta banilor si faptul ca iti platesti taxele si impozitele. Restul e cancan.
@Netul de ce nu ma luminezi? :D Daca stii exact legile care se refera la treaba asta, chiar ti-as fi recunoscator.
@imagini Care bani? N-au de unde sti cati bani am in cont.
https://www.un.org/cyberschoolbus/hu...aration/12.asp
@Cristi
Nu ii intereseaza pe ei cati bani ai in cont. Daca exista indicii si dovezi ca incasezi bani fara plata taxelor (fie ca se autosesizeaza - putin probabil, fie ca vei avea o cunostinta, un client sau un competitor binevoitor care sa le spuna ce si cum), ei pot ajunge si la verificarea contului. Probabil ca autosesizarea (sau sesizarea din partea bancii) este mult mai posibila la sume de ordinul milioanelor...pentru sume mici atentie la cunostinte, clienti etc.
Poti avea si un euro in cont si tu sa derulezi tranzactii de milioane....pe ei ii intereseaza rulajul, nu soldul.
Am inteles. Ca sa nu mai deschid alt topic, poate are cineva informatii si despre firme in alte tari gen la vecinii nostri bulgari sau in Cipru. Pana o sa apuc sa vorbesc cu un avocat/contabil bun, poate a mai trecut cineva prin procesul asta.
Daca faci firma in Bulgaria si platesti impozit 10% + 5% pe dividente + eventual TVA, in Romania mai trebuie sa platesti ceva daca vii cu banii aici? Din cate stiu eu, fiind in UE si fiind tratat de evitare dubla-impozitare, ar trebui sa fie ok. Si, angajati in RO pot avea? Eu acum am PFA, dar ma gandesc sa ma mut in viitor pe SRL / intreprindere individuala / microintreprindere pentru a avea angajati, dar nu stiu daca se renteaza.
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns pana acum. :-)
Statul iti ia 16% din profitul net, daca esti si student/tanar la prima afacere, programator, poti primi si alte facilitati, de ce sa nu-i platesti si sa te stresezi cu astfel de lucruri, cu facut firme la bulgari, cu tertipuri, etc? Chiar nu poti traii fara aia 16%? O firma cu niste profituri declarate iti poate deschide si niste oportunitati la banca, poate o sa ai nevoie de un imprumut, o casa etc.
16% impozit + 16% dividente. 32% != 15%, e o diferenta. Nu ma intereseaza "oportunitatile" la banca(alea nu sunt oportunitati pentru mine, ci pentru ei). Mai e varianta cu 3% din venituri + 15% pe dividente ca sa-i scot, aia pare mai avantajoasa, in cazul in care nu am cheltuieli mai multe.
@Cristi G - Deschide un offshore. :P
un offshore renteaza de la 5-60k in sus...profit net. Una dintre probleme este sa convingi clientii sa-ti plateasca intr-un cont din belize,cipru etc....
Cipru si Bulgaria cam intra la categoria offshore. :-)
bulgaria offshore? come on....