asta ma gandeam si eu!
Versiune printabilă
asta ma gandeam si eu!
Hai sa-mi exprim si eu parerea despre proiectul tau.
In primul rand nu stiu ce ai vazut la domeniul asta. In nici un caz nu e premium, pentru ca cele doua cuvinte nu prea au legatura intre ele, iar prima nici cu nisa. Practic orice cuvant + "moden" ar trebui sa fie premium. Avem blogmonden.ro, mondentop.ro, newsmonden.ro, mondenews.ro, mondennews.ro etc. libere.
Este o nisa cu un trafic foarte mare, dar foarte prost platit, pentru ca are ca target o categorie de persoane cu venituri mici si un nivel redus de educatie.
Spui ca un astfel de site nu il poti face singur. De ce ? Alegi x cele mai interesante stiri si le scrii. Nu ai nevoie de 100 de articole pe zi la inceput, iti ajung 3, 5 sau 10.
Banuiesc ca nu esti expert sau macar avansat in domeniul asta ( adica sa stii tot ce misca in lumea mondena ), deci nu ai un mare avantaj fata de siteurile concurente.
De ce sa pierzi timpul cu un site doar pentru ca ai impresia ca ai prins un domeniu bun, cand ai putea sa faci ceva la care te pricepi ? Brandul il faci pe parcurs, nu poti spera ca de maine toata lumea sa se apuce sa tasteze in browser topmonden.ro pentru ca asa viseaza noaptea.
Nici macar daca ai avea monden.ro nu ti-ar aduce un beneficiu foarte mare. E doar o impresie gresita pe care multi si-o creaza despre branduri.
Nici din punct de vedere SEO nu o sa te ajute foarte mult. Sa luam niste exemple:
-monden: doar site-ul de pe locul 8 contine cuvantul in domeniu.
-asigurari: doar 2 siteuri apar pe prima pagina
-vedete: 2 siteuri apar pe prima pagina
Exemplele pot continua, pentru ca e mult mai important brandul pe care ti-l creezi decat domeniul site-ului.
Eu ma bag!
Sa-mi dai (dati) ce am de facut ( scris, copiat, pozat, tradus, ....).
off: pt invidiosi = Ne auzim peste 1 an!
Aradean, desi Seopedia este un forum serios, din cand in cand ne mai permitem sa mai facem cate o gluma, cate o ironie, asa, ca sa mai destindem atmosfera. Nu trebuie sa te superi din acest motiv. De asemenea, nu trebuie sa o iei personal. Nimeni de aici nu cred ca are ceva de impartit cu tine. Acum, fara pic de insulta, ironie, batjocura, etc. consider ca scopul tau principal in momentul de fata ar trebui sa fie studierea gramaticii limbii romane. Fara suparare, insa nivelul tau nu este tocmai... sa zicem fericit.
Legat de proiectul tau:
Pe Seopedia ma indoiesc ca ai sa gasesti volutari care sa isi doreasca sa faca munca caritabila pentru a dezvolta topmonden.ro. Exista o vorba care se potriveste extrem de bine in aceasta situatie: "If you want loyalty, get a dog. I work for money!". Desigur, te inteleg si pe tine, probabil te-ai gandit ca incercarea moarte n-are. Nu-i nici o problema, nu da nimeni cu parul.
Totusi, sincer iti spun ca si eu am venit cu ideea asta in anul 2009, cand am deschis highsound. Domeniul meu nu avea nici o legatura cu termenul "monden", "vedeta", etc. si se vroia a deveni un blog de muzica altfel. Treaba a mers o buna bucata de vreme si chiar ma mandresc cu faptul ca am reusit sa strang o echipa destul de draguta incat sa-mi ofere continut gratis. Dintre cei cu care am colaborat in 2009 stii cu cati mai lucrez si astazi? Astept, din curiozitate, un raspuns la intrebarea asta.
Exact cum a spus si Alex Dumitru intr-un post anterior, te-ai lasat pacalit de iluzia unui domeniu premium. Nimeni nu zice ca acesta pe care il ai tu n-ar fi bun, insa din punctul meu de vedere este departe de a fi premium. Poate ma insel...
In final, iti spun urmatoarea treaba: tu nu ai bugetul necesar sa angajezi niste writeri care sa-ti scrie articole dar vrei sa concurezi cu Click, Cancan, sau alte site-uri de profil care au trust-uri de media in spate si buget infinit (in comparatie cu al tau, desigur) pentru promovare? Mie cel putin, mi se pare o pierdere de vreme.
Acum, sa nu crezi ca vreau sa te descurajez, insa eu consider ca nu ai absolut nici o sansa. Pe de alta parte, nu ma declar, si stiu ca nici nu sunt un expert in domeniu. Este foarte posibil sa ma insel si sa-ti fi scris numai prostii in randurile de mai sus! Reclama nu ai sa reusesti sa vinzi pana cand nu ai sa ai cel putin 5-10 k de vizitatori unici / zi, iar veniturile din AdSense, in Romania cel putin, sunt nesemnificative. Singurii bani pe care ii poti scoate sunt, cred eu, din vanzarea domeniului... atat si nimic mai mult!
Totusi, in cazul in care inca consideri ca ideea ta are potential si decizi sa o implementezi, iti doresc sa ai parte de tot succesul din lume si sa ne dai peste nas tuturor celor care te-am sfatuit sa renunti!
Ba da eu inteleg, toti muncim din entuziasm, bani nu avem nevoie ca deja suntem bogati, din toata echipa asta un singur om are nevoie de bani si asa este corect, el a gasit numele domeniului (de la ponturi domenii) si doar a investit cel mai mult (40E domeniu + 20Euro gazduirea). Abia dupa ce o sa resuesti sa castigi si tu 10E pe luna o sa intelegi mai bine, pana atunci mult succes
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Conteaza si cum zambesti, culoare ochilor, cat de des mergi la sala si daca are sau nu pe cineva domnisoara. Bonitatea este asa consultativa.
Cred ca ideea Top Monden.ro(Logo, bg si o imagine pentru 4 advertoriale) vine de la 100ro .blogspot.ro.
Ma gandesc ca ai ramas cu foarte putini sau poate singur, dar cel putin te-au ajutat la inceput .. Eu m-am gandit sa incerc pana in vara si daca merge treaba continui daca nu ma opresc, nu are rost sa renunt acum cand nici nu stiu cum este! Decat sa regret ca nu m-am bagat mai bine incerc.. Poate pe parcurs imi vin idei bune si o sa reusesc cumva, daca nu asta e :)