Dan, de acord cu tine, desi Orkut e tot Google :)
Ce incercam sa spun e ca trebuie inlocuit un obicei cu altul nou. Si nu e usor...
Versiune printabilă
Dan, de acord cu tine, desi Orkut e tot Google :)
Ce incercam sa spun e ca trebuie inlocuit un obicei cu altul nou. Si nu e usor...
Fiecare dupa interes si aici, Yahoo and co daca ar vrea mai mult ar crea un sistem de afiliati, un ceva. Nu ii intereseaza pe cat ar vrea unii.
Tot topicul asta e parca un film de comedie si SF. No offense, dar nu au reusit microsoft nici macar sa se apropie de google...idem yahoo..si vreti ca un motor de cautare romanesc sa-i ia fata lui google.... Sa fim seriosi. Google returneaza cele mai relevante rezultate in momentul actual si nimeni nu se apropie de el. Asta e purul adevar.
SEO nu e sigur, cine traieste pe spatele lui google doar nu se asteapta sa faca asta toata viata. Asta este. Unii pica, altii cresc. Tot alte persoane au urcat pe primele pagini, nu sunt boti, nu sunt pagini de-ale lui google, sunt alte persoane la fel ca voi.
Zicea cineva mai sus ca google se foloseste de continutul vostru si face ce vrea cu el. Pai da-i disallow din robots.txt si te lasa nenea google in pace.
Propun sa se faca un split la topic.
Cei care inteleg ca "google trebuie invins" sa se mute acolo :))))))
Din cate stiu google e deja invins. Utilizand metacrawler.com o sa vezi ca acolo google e doar un mic add-on, o mica extensie, inca o mica optiune :)
Evident, pt oamenii care chiar vor sa gaseasca ceea ce cauta.
Ca idee, nu am taine cu Infospace, Inc dar imi place ce scula au facut si ca rezista de atatia ani.
yahoo si bing considera .ro o piata prea mica pentru ei, pe com sunt destul de relevanti, pe .ro nu prea pentru ca nu au alocat resurse pentru intelegerea limbii, sintaxei etc.
Acesta este motivul pentru care yahoo si bing au pierdut, s-au crezut si se cred prea mari pentru a acorda atentie celor mici, ceea ce google a facut, la fel este si pe piata de reclama, google a primit oamenii in adwords si daca vroiau sa investeasca 10$, yahoo era mofturos nu se apleca pentru sume asa mici.
Yahoo considera Romania o piata buna. Cel putin pe mail si pe IM, romanii sunt clienti fideli ai Yahoo.
Google nu a alocat resurse pentru intelegerea particularitatilor limbii, de aceea apar si asa de multe probleme. In Romania exprimarile din vorbire si din texte sunt diferite de exprimarile in actele oficiale / anunturi / SEO. Google presupune ca exprimarile sunt aceleasi.
Da romanii sunt fideli yahoo, dar ce greu a introdus yahoo versiunea in limba roamna, si cat de proasta este, daca erau baieti destepti si ne respecta, google nu prea putea penetra piata din romania, yahoo nu a adaptat decat foarte tarziu moturol decautare, email, messenger la limba romana
aloca cele mai mari resurse dintre toate motoarele de cautare
Este posibil, dar eu nu personal nu stiu daca Google are o divizie de descifrare a limbii romane.
Tot ce face este sa foloseasca Google Translate, care se imbunatateste datorita contributiei utilizatorilor (vezi cazul florin salam) si rezultatele sunt folosite in structura indexului semantic. Daca tu ai date despre implicarea unei echipe Google inntr-un algoritm care sa se ocupe de particularitatile limbii romane, spune-ne si noua.
La modul general, Google investeste cel mai mult pentru ca are cel mai mult :)
PS:
La o analiza mai atenta imi dau seama ca pe un site care mi-a fost "penalizat" fara cine stie ce motiv, imi dau seama ca de fapt Yahoo imi aducea si el ceva vizite :)
http://seology.com/shots/overview-20120427-121243.jpg
Ca sa continui si eu cu cateva statistici:
De exemplu pe un site cu target 18-35 ani : Google 96% Search.com 1,88%, yahoo 0,54%, Ask 0,44%
Unul adresat copiilor 7-16 ani am asa : Google 97% , Conduit 0,85 %, Yahoo 0,44% si Bing 0,19%
Raportat la 100.000 cautari.
Aici ca sa arat o oarece diferenta intre copii si adulti.
Da numai ca diferenta este enorma fata de google
La mine raportul pe anul asta ( 11,935,124 vizite ) pe site-urile pricinpale e asa:
Google - 94.17%
Bing - 2.37%
Yahoo - 2.31%
Baidu - 0.37%
Babylon - 0.29%
Conduit, Yandex, AOL, Ask au fiecare intre 0.05 si 0.09%.
Nisele sunt diferite si includ: tehnologie, casa si gradina, medicina, auto.
Azi am avut prima frustrare MAJORA cu google. Am incercat sa caut de pe mobil in timp ce eram in masina "vw golf 5 battery replacement tutorial" si n-am gasit nimic relevant, mai mult decat atat, de pe mobil primele rezultate erau pe siteuri .ro iar eu eram pe google.com si queryul era in engleza. A fost pentru prima oara cand am apelat la yahoo de pe mobil pentru a gasi ceva.
Mai are cineva impresia ca inainte puteai gasi ceva relevant pe google iar acum nu sau sunt eu paranoic?
Se pare ca daca informatia nu e, nu e :)
Dar parca mai cinstit ar fi un "nu stiu" decat sa ofere optiuni.
Chiar 30 minute am cautat nav-cam 6200 user manual sau MyGuide 3000-3100 user manual (cica asta e model original, primul fiind clona) in cele 3 motoare. Nimic relevant. Dar chiar nimic :)
In final am intrebat pe un forum de specialitate.
De multe ori am fost in situatia, incredibila (?!?) de a nu gasi ceea ce cautam pe Google... mai multe query-uri, mai multe cuvinte, degeaba... Asa ca da, Google nu e perfect :)
Daca nu exista informatie pe net despre o anumita chestie...de unde sa o ia google? :D
Cu ce te ajuta un numar mare de posturi?
Ontopic - Majoritatea au impresia ca daca nu e pe google nu exista. Mai ales la ceva cautari de drivere sau probleme ciudate si rare.
De obicei, spammerii au ales Google si au profitat de slabiciunile acestuia. Cand prima pagina din cautarea Google e plina de spam, e clar ca trebuie incercat celalalt motor de cautare. Nu poti concluziona ca "nu exista, hahaha".
Chiar crezi ca imi pasa de numarul de posturi? Eu zic ca google din punctul asta de vedere e cel mai complet. Daca nu gasesti pe google, tare ma indoiesc ca o sa gasesti tu pe bing sau pe yahoo. Poate pe engleza treaba sta altfel, dar in romana yahoo si bing sunt chiar sub orice critica.
Iar faptul ca nu se gasesc acum rezultate pentru o anumita cautare nu inseamna ca gata, trebuie schimbat, pe fondul problemelor cauzate de updateul recent.
Eu cred ca exemplele prezentate aici si pe alte atatea site-uri despre rezultatele afisate pt anumite cautari arata clar ca sunt erori in noul algoritm. N-are rost sa ne mai dam cu parerea daca google e mai bun ca yahoo pentru ca este clar ca noul algoritm are buguri uriase.
Cel mai bine ar fi sa facem un topic unde sa scriem despre query-uri in care rezultatele sunt ciudate sau returneaza rezultate irelevante, iar apoi sa analizam de ce sunt afisate asa.
http://forum.seopedia.ro/adsense/220...e-adsense.html
pentru primul meu topic am primit o gramda de miniusuri.cei care atunci ati apasat butonul de bad rating aveti acum aceiasi parere despre google?cati considera ca google a devenit din ce in ce mai absurd?tot mai multi :)
newbb1e ai citit TOS-ul google? Siteul ala nu va fi acceptat in veci de adsense... Asta mai lipseste, sa apara reclame pe siteuri de genul sau pe siteuri p0rn
:)) te poti detasa te rog 5 min si sa citesti atent ce am scris?
cati considera ca google a devenit din ce in ce mai absurd?
p.s:eu sunt simplu observator insa ca un romanas autentic simt destul de repede "portitele inchise" sau "oportunitatile pierdute".seo nu mai e pentru oricine, probabil nici pentru mine pentru ca nu am acumulat un "capital" decat chestii simple.pt. fineturi va las pe voi, iar eu raman cu "durerea" mea.
Nu, nu e absurd ca interzice reclamele pe siteuri gen "marirea penisului". Eu n-as vrea ca banii mei din adwords sa mearga catre siteuri de genul.
Bai prieteni, eu nu va intelg... De ce sa nu existe si reclame la vi**ra, Pr0n, sau la mariri/micsorari de una-alta?? Sunt oameni pe planeta asta care nu au fost inzestrati cu 30 de cm de ... sau care au avut diverse accidente... sau au/nu au sani de juma de kg fiecare... Vi**ra este un MEDICAMENT de care, mai devreme sau mai tarziu o sa avem toti nevoie :) ... Hai sa nu fim ipocriti si fals-pudici :)
Ok, continutul/reclamele de acest tip sa fie filtrate, sa nu acceseze copii, dar, sa nu existe?! wtf?!
Si daca ai vinde un produs de marire, sa vezi ca ti-ai da banii cu multa placere pe adwords...
Si nu vad ce legatura are asta cu topicul..?!
In TOS Adwords spune ca nu sunt permise parca, sper ca imi amintesc corect, nu am mai recitit de peste 2 ani
Unele servicii/produse sunt interzise, altele nu ... avem exemple live :)
Pe 9gag.com despre wolframalpha.com 9GAG - One of the best sites ever!
E clar ca avem nevoie de alternative, in caz ca Google decide sa de scoata pe usa din dos, sa ne penalizeze, sa ne ramana macar o sursa de trafic. Daca Google ne penalizeaza noi incetam sa mai existam in online, asta e realitatea azi, pentru cei mai multi.
Sunt sanse ca Facebook-ul sa devina cealalta alternativa, dar nu este deloc imposibil sa facem ceva doar pe .ro
Avand in vedere ca conceperea unui nou motor de cautare este foarte dificila si necesita resurse de care nu dispunem, indicat ar fi sa incepem sa promovam unul deja existent, anume Yahoo sau Okidoki (daca doriti sa fie romanesc) caruia, in timp, i se vor atasa diverse aplicatii pe care le are si Google
Metode de promovare ar fi:
Mai in gluma, mai in serios, sunt MULTI crestini care s-ar lasa influentati daca acest motor de cautare ar sustine cumva crestinismul :)
E relativ simplu daca vor hotari sa se implice suficiente persoane dedicate acestui lucru.
Ganditi-va ca orice se scrie pe forum se citeste de alti mii/zeci de mii de utilizatori ai internetului care nu sunt inregistrati si care actual nu sunt multumiti de serviciile Google.
E suficient sa se inceapa o campanie si toti membrii forumului si multi dintre cititori sa posteze pe site-urile/blogurile personale cate un post despre cat de naspa e Google si cat de bun e Yahoo/Okidoki (eu chiar mai devreme am trimis o cerere la Okidoki sa-mi indexeze un site)
Ganditi-va cate milioane de utilizatori ar vedea intr-o luna tot ce se scrie, mai ales ca la o asemenea campanie, inevitabil vor ajunge sa scrie si ziarele despre asta si GARANTAT chiar si radiourile si televiziunile ar comenta ceva, fara interventia directa a noastra.
Daca nu, exista un site de comunicate (nu mai stiu care dintre ele) care pe cativa euro iti trimit stirea la aproape 3000 de jurnalisti, dintre care e suficient sa dea tonul 10 dintre ei, pentru ca ulterior stirea sa se propage la nivel national.
Plus ca ar mai fi variante:
- Vali si toti cei care aduc like-uri sa ofere un discount pentru cei ce sustin cauza noastra :)
- Toti cei care afiseaza deja casuta cu Okidoki o pot inlocui cu un banner mai vizibil in schimbul unei afisari preferentiale in cautari, echivalentul adwords din dreapta cautarilor de pe Google ( DE EX - NU SARITI LA GAT :)) ) - si procedat in acelasi stil pe toate nisele - sunt ferm convins ca DACA se vor oferi DOAR 2 locuri preferentiale pe fiecare nisa, la amploarea pe care o va lua "zvonul", vor fi destul de usor de atras 2 dintre gigantii din fiecare nisa.
- Alternativa la afisarile preferentiale - sa garantam 500 de posturi pe luna pe 500 de bloguri diferite in care sa se promoveze un anumit brand in schimbul afisarii acelui banner
- Mai zicea cineva de instalarea pe calculatoarele noi a unui browser, cu Yahoo/Okidoki ca motor de cautare prestabilit - sunt sigur ca se poate oferi ceva "atragator" in schimbul acestui lucru - va trebui o sedinta de brainstorming :)
- Retelele de socializare s-ar putea umple destul de repede cu mesaje de promovare si ar ajunge sa discute mii si mii despre asta
- Insasi Seopedia daca ar promova asa ceva printr-un banner atragator (vad ca e spatiu), :) startul ar fi unul mult mai rapid
Daca incepe sa circule vorba unui astfel de "proiect" in masa, se vor gasi cativa magnati in online care sa creeze un serviciu BUN, asemanator Adsense/Adwords numai pe Romania, eventual si un serviciu de email, calendar .. etc
Okidoki iti da si posibilitatea sa faci bani cu site-ul tau okidoki
Am obosit :))
Variante sunt si se mai pot gasi ... trebuie doar sa vreti !!!
Puterea comunitatii este enorma. Colaborand cu mai multi useri imi dau seama de puterea de acoperire si de potential si realizez ca este pur si simplu in puterile noastre sa schimbam jocurile, chiar daca pentru unii pare ceva fantezist.
Cei care sunt Pro - Monopolul Google au inteles gresit ideea. Ei cred ca Google ar trebui inlocuit complet, blabla.
Eu zic ca daca atingem un 10% din piata cu alt motor de cautare / pagina de start / director web - se numeste ca am schimbat soarta webului romanesc.
Zic si eu, nu's expert in asa ceva :)
Ok, haideti sa vedem de unde incepem. Eu unul sunt dispus sa si muncesc (acolo unde ma pricep), sa acord si unele sume de bani (cat de putin) si sa imi risc toate proiectele mele din online acestui scop. Cu siguranta si altii sunt dispusi sa faca acest lucru.
Trebuie sa ne gandim concret ce anume proiect vom lansa, ce facilitati, cum il vom distribui.
Ca idee, proiecte exista.
Pe care le sustinem si in ce scop?
Din trecut: Judy.ro - cu greseli si poticneli, acum vad ca si-a revenit.
Din trecutul apropiat, proiectul unui coleg de forum: http://forum.seopedia.ro/motoare-de-...-nu-numai.html pe moment in pauza.
Nu chiar, foloseste scriptul Inout Search Engine, uite demo.
oky, nu-i bun.
Il ajutam atunci pe colegul care a incercat deja sau alte motoare mai vechi ale actualilor colegi?
eh sunt tare curios care o sa fie rezultatul discutiei.
@dan
ma bucur ca ai inteles ceea ce vroiam sa spun prin intermediul topicului in care imi prezentam tentativa de site.
@AntonioTony
din cat ma pricep eu la social media facebook-ul e pe val, iar caderea google, semi-esecul google + fac probabil doar sa adanceasca "minusurile" gigantului si a vulnerabilitatilor acestuia.