Eu am LCD si sincera sa fiu, ma deranjeaza dupa cateva ore bune de stat in fata lui. Mi-am facut ochelari special pt calculator, dar si de la aia obosesc. Cred ca mai rentabil ar fi un LED.
Versiune printabilă
Eu am LCD si sincera sa fiu, ma deranjeaza dupa cateva ore bune de stat in fata lui. Mi-am facut ochelari special pt calculator, dar si de la aia obosesc. Cred ca mai rentabil ar fi un LED.
Ca sa inteleaga tot poporul din ce este facut un asa zis monitor "led"
http://www.connectionworld.org/wp-co...ads/TV-LED.jpg
Dupa cum vedeti chiar si monitoarele led contin un strat de panou LCD pentru a reda rezolutia si contrastul imaginii, beneficii la un monitor led: mai usor, mai subtine, consum mult mai mic si posibil sa se vada mai bine de cat la un monitor lcd normal, iluminatul fiind pe leduri si nu pe lampa.
Aici un exemplu de monitor lcd clasic pe lampa:
http://www.connectionworld.org/wp-co...ads/tv-lcd.jpg
Si eu vreau sa cumpar un tv nou, asta cum vi se pare televizor samsung ue46d8090 480 plasme-lcd.ro ?
@Felix la cat e de mare, sigur vei vedea meciurile intr-un format deosebit, MEGA CONTRAST . led 3D . Mie imi pare foarte eficient
Felix uite aici unul ceva mai ieftin si cam aceeasi treaba Televizor LED 3D Samsung, 117cm, FullHD, 46D6500 UE46D6500VSXXH - eMAG.ro
ProeniXman, modelu de care zici este mai ieftin dar nu are suportul ala de inox, cel mai mult imi plac modelele +7000
Deci unul pe LED ar fi mult mai ok ca un LCD, am sa caut un LED , ca nu mai suport LCD-ul asta:))
Alte sfaturi pentru protejarea ochilor în fata calculatorului ?
Monitor cu anti-glare, dupa mai multe cautari am descoperit ca functia asta e importanta.
Eu am LCD la desktop si LED la laptop. Nu am sesizat nicio diferenta in ceea ce priveste oboseala, dar recomand LED pentru ca se vede mai bine. Cel putin pe editare foto diferentele sunt sesizabile, culorile fiind mai bune pe LED. In rest, recomand si eu o sursa de lumina langa monitor. Eu am veioza de pe birou care e absolut suficienta, dar cand stiu ca am foarte multa treaba si trebuie sa fiu atent la detalii, aprind lumina principala din camera pentru ca e mai odihnitor asa.