Nu lasa pe maine ce poti face azi. Risti sa uiti ca ti-ai propus peste doua zile sa iti amintesti sit-urile si domeniile pe care le detii. :)):)):)):)):)):))
Versiune printabilă
Ma scuzi .
Era doar caterinca nu atac.
Relax, imi cazi in brate!
Sunt bine, le-am pregatit de iernare.
Despre Ursi Panda sau delfini nu stiu prea multe dar stiu cat de importante sunt pentru mediu doua categorii speciale de fiinte si anume insectele polenizatoare ( din aceasta grupa fac parte si albinele) si fiintele ( rame, gandaci ) ce transforma materia vegetala moarta in humus.
( Probabil ca mai sunt si altele la fel de importante pentru viata dar nu le cunosc)
Anul trecut de curiozitate am crescut cateva kg de rame sa vad cu se comporta, daca rezista, daca se merita sa produc humus si vermicompost pentru a cultiva tomate si zarzavaturi bio.
Nu va puteti inchipui ce diferanta e intre pamantul normal ( chimizat ) si cel procesat de rame.
Daca mirosi pamant chimizat parca simti toxinele din el, nu are un miros prea placut in schimb cel procesat de rame chiar daca are un miros ciudat simti cum te invigoreaza cand il mirosi ( simti viata din el).
Am vazut diferenta si atunci cand cultivi in doua tip-uri de sol.
Plantele cultivate in vermicompost sunt mult mai viguroase ca cele crescute in pamant normal de curte, chiar ingrasat cu gunoi de grajd.
Partea proasta e ca nu prea mai intalnim rame pe terenurile cultivate intensiv, au fost ucise sau alungate de toate substantele toxice aplicate.
Stratul acesta de pamant negru a fost procesat de vietatile din el timp de sute de mii si milioane de ani pana sa ajunga hranitor.
Daca vor dispare fiintele ce fac asta ce agricultura vom mai face si ce vom mai manca in viitor?
Solarul meu bio. :)
Ataşament 3343 Ataşament 3344 Ataşament 3345
Si albinele.