În primul rând te felicit că te gândești din timp ce vrei să faci cu viața ta. A doua la mână, te felicit că te orietenzi și mai profund în industria pe care vrei să o diseci pe viitor în facultate. Ce vrei tu, se cheamă web systems engineering și îți oferă multe șanse, deoarece în opinia mea, mai devreme sau mai târziu totul se va muta pe web, inclusiv și sistemul tău de operare.
Despre recomandări în țară, nu pot spune multe, dar am întâlnit niște studenți din Cluj care rupeau programarea și păreau să nu o ducă prea rău în facultate. Da, proful intră, predă și pleacă și trebuie să înveți de unul singur, dar asta presupune învățământul pentru adulți. Să nu asculți sfaturi în sensul ăsta. A da vina pe prof e a te feri de responsabilitate.
În fine, pentru web systems concentrarea materiei trebuie să fie pe networking, sisteme de operare, programare, web servere, securitate, eventual design deși cred că asta trebuie să fie pentru studenții de la arte.
studiez web systems engineering în cork, irlanda și cred că au și în dublin. Dacă vrei să vii încoace, ai tăi trebuie să te sprijine un pic până înveți mersul cu un job să îi mai scapi de cheltuieli, dar overall se merită pentru că focusul e pe web systems.
baftă în direcția pe care vei alege să mergi!