De ce toate lumea in ziua de astazi, face site-uri despre "avatare", "invizibilitate pe yahoo", "jocuri", "bancuri", si cam atat ?
Versiune printabilă
De ce toate lumea in ziua de astazi, face site-uri despre "avatare", "invizibilitate pe yahoo", "jocuri", "bancuri", si cam atat ?
Modul cel mai simplu de a atrage vizitatori ?
cand ai 15 ani doar la asta iti sta capul :))
Fiecare dezvolta site-uri pe un domeniu care ii este cat da cat cunoscut, cei care duc lipsa de cele necesare.....ori ajung sa plagieze sau dezvolta site-uri pe nise gen : bancuri, avatare, etc.........
Eu personal nu am nici un asemenea site :D dar asa presupun.
Au nevoie de vizitatori pentru vanzarea de linkuri, bannere si AdSense.
Asta e publicul din Romania, orientat spre destindere cand vine vorba de internet si oamenii se adapteaza cerintelor
Din acelasi motiv pentru care foarte multi dintre cei care isi fac un blog sau incearca sa scrie un articol pe un blog colectiv sunt dusmani inraiti ai cratimei si virgulei: lipsa de educatie.
Cred ca e vorba de altceva. Cand cineva aude prima data de mirajul acesta al online-ului se gandeste ce-ar putea face si el cel mai usor. E usor sa iei avatare dintr-un loc si sa le pui la tine. Muzica la fel. In plus cred ca iti face bine si la motivatie: traficul creste relativ usor, iti gasesti parteneri mult mai usor, etc.
Probabil ca citind un ghid seo in care i se recomanda sa-l updateze zilnic, i se va parea mult mai usor sa adauge continut usor (sa adaugi o melodie dureaza maxim 5 minute cu toate campurile din wordpress completate, in timp ce un articol documentat intr-o nisa mai selecta dureaza si 1-2h).
Eu nu vad o problema in a incepe cineva cu un site pe o nisa de doi lei. Am avut si eu la inceput (mi se parea totul mai usor atunci) si inca mai sunt unele care au ramas abandonate dar mai produc cate ceva (1-2-3$ pe zi sa zicem, dar ideea e ca-i iau, nu-i dau :) ). Nu nisa in sine e problema, ci problema e cand lumea nu evolueaza... Daca a avut sansa sa invete cateva chestii (seo, promovate, chiar si ceva programare), chiar si pe un site din asta de muzica sau chiar unul mai ilegal, mai bine te duci cu cunostintele (si eventual banii ) spre o nisa mai solida si mai curata. In schimb unii prefera sa duca totul la extrem (seo-spam) pana se duce dracul site-ul sau mai rau... contul adsense. Pentru ca aici e problema de fapt... pe o nisa ca aia risti sa ti se taie craca de sub picioare cat ai zice peste. Si exemple s-au vazut si aici pe seopedia (unii vindeau site-uri bazate pe castigurile a 10-12x adsense/luna, urmand ca in 1-2 luni sa vina sa ne ceara sfaturi in legatura cu alternative la adsense, pt ca contul sau site-ul fusese banat).
@mamulea. Cred ca e o generalizare nefericita...
Pentru ca unele nise, cum sunt jocuri, atrag foarte multi vizitatori si daca stii putin se poate scoate si profit, dar nu indeajuns astfel incat sa ti se aprecieze munca depusa pe acel site:).Din pacate eu m-am axat doar pe aceasta nisa, dar incet incet sar pe altele, in viitorul apropiat.
@Nosfer
Nu trebuie sa ai 15 ani ca sa faci un asemenea site.Sunt si site-uri de calitate din aceste nise, care merita tot respectul :P dar desigur sunt si site-uri facute doar de dragul de avea site, spam-uri pana peste cap si alte site-uri aruncate pe net si lasate balta si strica concurenta, pentru ca ca prin absurd, te lupti cu ele sa le „intreci”.
In general sunt facute de persoane care fie sunt foarte putin experimentate, si aud cum se scot milioan de dolari din site-uri (o amica de a mea a venit la mine sa ii invat baiatul de 18 ani sa foloseasca adsense ca a cumparat el o carte cu 100$ in care scria cum devii bogat online in cateva luni)
Apoi totul pare usor mia ales dupa ce citesc cateva carti de seo din alea la kg, in care se spune ca pui bolduri, link-uri, h1, si alt si ajungi in prima pagina.
Astfel de persoana nu au experienta in nimic, poate doar in cetuit pe mess, jucat jocuri, ascultat muzica si altele de genul asta si normal ca fac site-uri in ceea ce se pricep
Pai nisele astea au printre cele mai cautate cuvinte cheie romanesti, asta inseamna volum si bani.
Mi se pare interesant ce fac "copii" astia din moment ce au urcat un site si il pastreaza la o cautare cu o concurenta mare si cu un volum care aduce venituri mari.
Cred ca fiecare dintre noi a trecut printr-o etapa ca asta. Poate ar trebui sa ne gandim la cate stiam si noi, in momentul in care am auzit prima data cuvantul asta... seo sau promovare web si ce ne bubuia mintea sa facem cu primele "cunostinte seo". Unii raman la stadiul acela, altii admit ca un site de statusuri mess nu prea poate fi monetizat si incep sa citeasca tutoriale + sa experimenteze si cu timpul devin asa numiti "experti seo".
1. Nu au imaginatie, si se copiaza unii pe altii
2. Nu au vointa sau cunostintele necesare realizarii de continut original si util
3. Cu totii lucram online deoarece vrei $ multi. Insa majoritatea persoanelor neexperimentate cred ca traficul mare, indiferent de natura acestuia aduce de la sine si venituri uriase.
Eu nu inteleg de ce unii din cei care au postat aici au o atitudine superioara(poate chiar jignitoare). Si mai ales sunt curios cati au realizat ceva original.
Acum cativa ani erau la moda directoarele si forumurile. Aapoi s-a trecut la avatare,jocuri, manele, subtitrari. Iar acum s-a ajuns la yahoo scanner, filme online si mai stiu eu ce. In general se fac siteuri in functie de care e cerinta pietii.
Apoi, majoritatea care realizati siteuri, le faceti pentru bani nu ? Pentru a avea un profit. La fel si baietii cu siteurile de jocuri, au aceasi motivatie. Ca se orienteaza bine sau rau (tinand cont ca e o concurenta foarte mare acolo) treaba lor.
Ma simt cam nasol stiind ca si eu am un site de jocuri.. parca cineva ma ia peste picior, dar e ok, asa e in viata trebuie sa trecem peste ;) Sa spunem ca imi plac copii si incerc sa le indeplinesc o satisfactie, aceea de a se juca. (Nu, nu am 15 ani laule :D)
Dragos, nu este vorba despre a lua peste picior pe nimeni. Eu nu am inceput thread-ul asta cu ideea ce cei care au astfel de site-uri sunt "X" sau "Y".
Doar eram foarte curios ce atrage pe ATAT de multe lume, nisa asta. Jocuri, muzica, id-uri de messenger, inviziblitati, si asa mai departe.
Eu nu sunt atras de nisele astea... pur si simplu nu ma reprezinta...
Cand mintea iti sta doar la bani.. atunci singurii termeni care isi gasesc locul in ecuatia ta (de castig) sunt cererea si oferta
Pe mine m-a facut sa achizitionez un singur site de jocuri placerea de a-i face pe copii sa se joace intr-un loc frumos. M-am gandit si la un eventual profit pe viitor din site, dar momentan nu ma stresez cu site-ul, am altele in derulare. Cat despre restul care au tot felul de site-uri de acest gen, pot spune ca vad cuvintele cheie atat de cautate si asta ii determina sa isi faca Nspemii de site-uri de acest gen. Care mai de care mai urat, neaccesibil s.a.m.d, le urasc! Cat despre id-uri, m-am am un site cu o platforma home-made care tot asa l-am facut in ideea ca imi place sa interactioneze tinerii intre ei. Daca in ziua de astazi e generatia haifaiv, y!m etc. atunci asta le dau, nu are rost sa-i educ eu pentru ca o sa fie un esec.
Recitind threadul mi-am dat seama de un motiv fundamental care alimenteaza existenta site-urilor de genul. E vorba de cerere si oferta fratilor :) Daca lumea cere jocuri, degeaba le dam cultura... daca lumea vrea manele, degeaba le dam muzica clasica.
Ideea e ca, la varful acestor site-uri sunt lucrari profesioniste, unde se munceste, iar profitul e pe masura (cel putin traficul arata bine...).
Cum ziceam insa, multi se baga la inceput pe nisele astea tocmai pt ca e usor si e loc pentru toata lumea...
Loc pentru toata lumea e peste tot Cristi, in orice domeniu, in orice nisa.
Corect. No comment :)
Ceea ce mi se pare mie cel mai ciudat este ca 95% dintre userii forumului au site-uri pe .ro Nu pot intelege de ce este ales .ro-ul, din mai multe motive:
1. Un domeniu .ro este mai scump decat un .com (chiar daca il iei pe viata, dai mai mult pe el atunci cand vrei sa demarezi un nou proiect).
2. Clickurile pe .ro sunt anemice comparativ cu ce poti incasa pe .com
3. Piata interna este foarte limitata (cati oare pot sa caute avatare, jocuri etc. ?), vizitatorii impartindu-se la numarul de site-uri. Daca stai sa te gandesti, 70% din useri se opresc pe prima pagina pentru cautari de genul "jocuri", "invisible" etc., deci care mai e scopul celorlalte site-uri ? Long tailul mi se pare o gluma cand e vorba de sute de site-uri de jocuri ce au aproximativ acelasi continut (aceleasi jocuri etc.).
4. In eventualitatea cand un site ajunge sa aiba ceva trafic, vei fi dezamagit de profitul pe care ti-l aduc clickurile.
Asadar, de ce .ro ?
Insa din cei 95% dedusi de tine, un procent ridicat au site-uri si in alte limbi, in special engleza.
De ce prefer eu .ro
1. Intr-o investitie serioasa in online, pretul domeniului este cel mai mic cost, chiar neglijabil
2. Nu sunt chiar asa anemice, nu castigam cat pe .com, dar incet, incet piata se maturizeaza si la noi, si este important s acastigi un loc bun, si nu se castiga doar din click-uri, sunt si alte solutii de monetizare
3. Piata cautarilor in RO nu este deloc limitata, dupa mine chiar foarte bune, la partea de monetizare stam un pic in urma dar si aia isi revine. Long tailul este foarte bun, de exemplu fata mea de 6 ani cauta jocuri folosind doar long tail de ex: "jocuri cu delfini care sar" , "jocuri cu printese sirene" jocuri cu caluti care alearga" "jocuri cu ferma si legume" etc. Si banuiesc ca si ceilati utilizatori cauta folosind long tail
4. Proiectele serioasa, facute de oameni cu idei, experienta si inteligenta aduc si profit in mod sigur.
.com nu e la indemana oricui, acolo e un alt nivel, cat despre siteurile din ro facute de pusti, trebuie sa inceapa si ei de undeva, nu? nu sunt facute toate de pusti, defapt cele din top apartin fara indoiala profesionistilor dar dupa ele roiesc restul. Ce ar putea fi un aspect negativ e ca multi par a fi atrasi de calea aia usoara, prefera sa fure decat sa invete, sa munceasca si sa creeze ceva nou. Asa ca... viitorul suna cam cenusiu.
Cam de 5 ani incoace viitorul suna cenusiu. Deja suntem in "viitor" ;)
LA mine se vede roz viitorul, si chiar se simte bine, depinde in ce directie te uiti si ce faci ca sa ajungi in viitor
am spus asta si sunt ingrijorat pt ca mai ales in domeniile respective se vede cum google nu pune suficient accent pe calitate/originalitate ci mai mult pe cantitate, de aia e usor sa aduni trafic din siteuri de avatare, jocuri, etc si uite asa creste cantitatea dar scade calitatea
Man imi pare rau sa o spun dar te inseli amarnic. Cantitatea e data insasi de siteurile din nisa. Unde calitate nu e, asta e, unde e e.. Google trateaza la fel siteurile din aceste domenii. Ce ai vrea matale, ca la cautarea "avatare" sa apara un site de calitate dar din alta nisa (ex: seo, business, etc)???
De unde vrei originalitate daca exista doar cativa producatori de jocuri flash?
Ai sa ramai surprins, dar cele mai de succes siteuri din aceste nise nu se remarca nicidecum prin cantitate. Nu cantitatea e totul nici in aceste domenii.
Pai de aia spuneam ca google n-ar trebuii sa trateze la fel siteurile respective si sa puna accent cat mai mult pe originalitate. Nu trebuie sa apara ”seo si business la cautarea avatare” trebuie sa apara avatare noi, originale, la orice cautare preferi sa apara siteuri cu continut original, nu acelasi continut mixat in toate... Jocurile hai sa spunem ca sunt un caz mai special acolo se poate pune accent pe uzabilitate sau alte criterii care sa defineasca calitatea unui astfel de site...
Scuze, dar suna prea ideal, bucuria, recunostinta. Join the Army Of Peace daca vrei "copii" (aka din Africa, Irak) "sa se joace intr-un loc frumos " (aka un parc, sau hmm, sa se joace cu mancare, adica sa manance). Da, poate iti plac copii, sa stii ca stau pe site-ul tau etc , dar nu transforma totul in "let's save the planet" pentru ca stii prea bine ca site-urile de jocuri online nu ajuta asa de mult copiii (da, ar ajuta un site in care sa le explice ca mai pot iesi si pe afara).
Nu sunt ipocrit , recunosc, am si eu site de jocuri,parte pentru ca am vrut sa testez nisa, parte pentru ca imi plac animatiile si am zis ca ar fi cool sa platesc sute de dolari pentru un header super-smecher. Da, sunt mandru de header, nu de nisa.
Ceea ce aveam de gand era sa atrag vizitatorii din jocuri si sa-i indrept spre chestii partial educative. Cum nu am prea atras asa de multi vizitatori din jocuri am ramas doar cu header-ul cu blink-blinkuri.
Totusi raspunsul meu la intrebarea topiculu: clonarea succesului. Asta e ideea, lumea joaca la loterie, lumea face site-uri de avatare. Cautati pe warez cuvantul "clone", daca cineva face motorul de cautare google si are succes apar altii 10000 cu o clona sperand sa aiba parte de acelasi succes.
Dintre aceste "succesuri" se pare ca avatare, mp-3 , filme si restul din lista sunt cele mai usoare de realizat de anumiti indivizi ce , atentie, nu trebuie etichetati cu o anumita varsta.
later edit: sunt , hmm, oarecum mandru, ca am inventat un fel de nisa, sa zicem de acest gen, inca tin prima pozitie pe cuvant dar dupa o luna, doua au si aparut clonele (long tailul despre care se vorbea) ... deci inca un argument pt clonarea fiind motivul.
Eu zic ca e o chestie oarecum normala/fireasca. Singura diferenta fata de generatiile anterioare e ca acum e mai vizibila chestia asta. De ce? Pentru ca avem mijloace multe de a propaga o prostie. Da, poate ca tocmai aceste mijloace amplifica situatia asta "ne-roz" si atitudinea unora, dar eu zic ca cine e capabil se schimba la cand ajunge la o anumita varsta.
Si eu scriam de exemplu acum 7-8 ani cu sh si tz si k si alte bazaconii. mi se parea "cool", dar cand am realizat ca sunt penibil in unele situatii am zis ca e cazul sa nu mai fiu (si sa scriu normal). Si ca mine probabil sunt multi care au "trait" asta.
Viitorul nu e roz, dar nici gri... e ceva si mai "intermediar".
Pai si acum cativa ani toate lumea facea forumuri (phpbb ftw!) si mai apoi bloguri, site-uri de bancuri si anunturi... aaa da, si magazine online :D
Asta e, tre' sa incepi de undeva, nu merge sa faci un super site betonist din prima.
Un comentariu pe blogul meu facut de un tip de facea link building pentru jocuri888.infoCitat:
mai ganditi cand vorbiti ma auzi page rank nu are nici o importanta sti macar cum se calculeaza page rank si ce functii are? Page rankul e foarte important mai ales in indexare n00bilor si daia se inscrie lumea in dmoz pentru transfer de page rank
Fara comentarii.
Copii astia nu pot sta sa citeasca si sa invete calumea ca se-ndoapa numai cu divertisment si junk food si au ajuns hiperactivi, ( ceva de genul asta ), nu poti astepta lucruri marete de la ei, decat eventual cazaturi oribile cu fata in beton cand se dau cu skateboard-urile sau bicicletele - youtube.com/watch