Votati aici va rog http://p.ly/Bc52u sau daca ar fi sa folositi una care ar fi aia si de ce?
Versiune printabilă
Votati aici va rog http://p.ly/Bc52u sau daca ar fi sa folositi una care ar fi aia si de ce?
Facebook mi se pare mult mai ingrijita si sint mult mai multe optiuni. Dar cred ca hi5 rupe la noi ptr ca e simplu si pot face multe chestii.
hi5 am vazut pe la prieteni cum era, restul nici macar nu am accesat siteul, deci nu as putea sa ma pronunt :)
Dupa parerea mea ar fi trebuit sa adaugi si optiunea "Altul / Nici unul" pentru ca asa eu (de exemplu) nu am ce vota... :">
Poti scrie aici daca ai alte preferinte :>
Nu-mi plac retelele de socializare.
Dar de ce sa se invarta totul in jurul celor 3 retele sociale cand mai sunt atatea?
Tagged
Netlog
Neogen
blabla...
Scurt si la obiect :twisted:
Mai pe larg:
Cred ca eu sunt exceptia care prefera o carte fata de o raita pe haifaiv, care prefera o discutie langa o bere fata de un schimb de commenturi pe vreo retea de socializare. Sunt de parerea ca e mai bine sa ai prieteni putini dar adevarati decat sa ai sute de pseudo-amici electronici si sa nu ai o viata.
Nu stiu daca esti exceptia. Chestia e ca , in felul ei socializarea pe net are anumite roluri [sincer nu stiu care sunt, dar le gaseste cineva] insa toate aceste "roluri" nu ar trebui sa inlocuiasca viata reala, ci doar sa o completeze. Da' la noi [si nu cred ca numai la noi] se ajunge sa se traiasca pe hi5 si mess, fiecare dintre chatuitori reusind sa cultive o calitate a disimularii si in fine, cand iti lasi viata reala pt hi5 , mess si WOW incepe sa fie trist. Creaza dependenta si asta usor printre romani.
Inainte obisnuiam sa mai stau pe mess, mai discutam cu 1-2 persoane, acum, toate acele 1-2 persoane si cu mine am renuntat la mess si cand, recent, hai sa "vedem cum e" arata asa de "fara esenta". Nu vezi gesturile, nu simti tonul vocii, etc, etc...
Retelele de socializare doar ar trebui sa completeze viata reala. Da, gasesti usor oameni cu pasiunile tale, poti sa iti faci usor prieteni , dar pana la un punct in care, hey, hai sa vedem si ce gust are "o bere, o cafea, o pizza, un joc de bowling" .
Si cum spunea si Nosfer, de ce discutia se invarte doar la 3 retele de socializare?
Oricum nu cred ca as alege hi5, pare mynelizat [ cum dreaq sa faca astia canal TV "mynele" ??? ]...
Omiteti un lucru: site-urile nu sint pentru webmasteri sau oricum nu ptr timpul in care sinteti webmasteri.
Oamenii obisnuiesc sa se adune in diferite locuri, sa se cunoasca, sa schimbe info, sa isi caute parteneri.
Site-urile astea sint facute ptr ei, nu ptr noi. Apropo, forumul nu e tot o forma de socializare?
Twitterul? Stiu o gramada dintre voi care stau mult timp pe twitter...
Noi avem forma noastra de socializare, oamenii "normali" au forma lor.
Personal prefer LinkedIn pentru ca nu mai am timp de pierdut timp in zone in care webmasterii sint ceea ce nu sint in realitate.
Cand spui internet spui socializare online.Orice ai face apare interactiunea dintre 2 sau mai multi utilizatori (e-mail,poze,posturi,orice).Avand in vedere ca esti pe acest forum cred ca ar trebui sa stii care sunt rolurile socializarii online.
La noi socializarea online pe site-urile enumerate mai sus (hi5,myspace,facebook) se rezuma la dating tip cocalar.Pot spune ca si la ei (USA,UK etc) sunt cocalari insa aia, in mare parte, au un alt timp de comportament fata de ai nostri.
Aici ai spus totul: "Retelele de socializare doar ar trebui sa completeze viata reala. Da, gasesti usor oameni cu pasiunile tale, poti sa iti faci usor prieteni , dar pana la un punct in care, hey, hai sa vedem si ce gust are "o bere, o cafea, o pizza, un joc de bowling" . "
Teoretic asa e, practic alta e realitatea.Eu zic ca in 30 de ani vom invata si noi la ce foloseste internetul (vorbesc de utilizatorii de rand).
Cateva statistici despre internautii nostri:
- daca ai o poza cu prietena la avatar 80% iti vor trimite un mesaj gen "Buna frumoasa, arati super" chiar daca in profilul meu scrie clar Sex:Masculin.
- 90% cer id-ul de messenger
- 98% habar nu au ce fel de site e hi5 dar stiu ca acolo sunt poze(unii au aflat si de jocuri )
- 70% dau clic aiurea pe site fara nici un scop (acum inteleg cum functioneaza adsense :)) )
- 70% nu stiu limba romana la un nivel de 60% macar iar lista poate continua.
Noi inca socializam cu bata !
Eu mi-am impartit foarte clar retelele sociale in: personale & profesionale.
La personale intra hi5, Facebook si MySpace. hi5-ul mi se pare acum invadat de pusti care nu stiu sa scrie 2 vorbe corect, insa isi pun poze cu duiumul si nick-uri de "smecheri". Asa ca am profil restrictionat pt nepoftiti si o politica de "do not add me - I'll add you if you're interesting". :twisted:
Pe Facebook am colegi vechi de facultate si liceu, iar daca as fi mai activa acolo cred ca mi i-as gasi si pe cei de la gradinita. :P Iarasi cont restrictionat, ca sa nu se bage nimeni nepoftit.
MySpace a fost un loc OK de pierdut vremea acum catva timp si de gasit formatii rock/metal interesante. Combinat cu Metalfan (forum). :rockon:
La retele sociale profesionale intra LinkedIn si Twitter. Pe LinkedIn imi adaug colegi de munca sau persoane din industrie. Nu sunt foarte activa acolo, il vad mai mult ca pe o carte de vizita.
Pe Twitter incerc sa fiu cat de cat activa, insa n-o sa va povestesc niciodata acolo chestii personale irelevante, doar de dragul "socializarii". Pt info personal exista mess-ul, eu vad Twitter-ul ca o metoda de a schimba informatii din domeniul in care activez si de a cunoaste oameni interesanti din industrie.
Cam atat, caci am scris deja romane. :)
Da, unii pe care ii am in lista de mess stau mai mult pe twitter decat pe mess. Ceea ce inseamna ca, din punctul meu de vedere, ei nu mai exista. Imi sint amici, oameni cu care mai fac afaceri, etc.
Multi confunda Twitter cu YM!.
Scuze de offline.
eu tot incerc sa inchid contul de hi5. insa dupa ce-l inchid primesc tot felul de mesaje de la hi5.cum ca cineva vrea sa ma adauge in lista de prieteni.... sau imi trimite mesaj... si curiozitatea ma omoara...si asta ma face ca 1 data pe saptamana sa reactivez contul de hi5. Pe twitter eu....mai am de descoperit multe lucruri...inca nu m-am prins cu ce ma ajuta pe mine twitterul :) nu prea stiu cu ce se mananca...
Cand dezactivezti contul ar trebui sa te intrebe daca vrei sa mai primesti sau nu notificari.Nu stiu daca are sau nu hi5 aceasta optiune in schimb facebook o are!
Cat despre twitter, fa si tu o cerere pentru un manual "How to use twitter :))".
Nu stii cum se foloseste? Unii deja l-au inlocuit cu messengerul :))!
Cand zic ca nu stiu cum se foloseste...ma refer la prezentza mea acolo...si la beneficiul adus de prezenta mea acolo....Intradevar acolo am gasit oameni pe care ii stiam ...sau auzisem de ei... dar nu am avut niciun beneficiu....Gresesc daca eu am considerat ca twitterul e un fel de reddit? in care-ti promovezi articolele? eu initial asa am crezut :D
Cate controverse :D .
Nu stiu, Twitterul si pentru mine e o mare, hmm, o mare necnoscuta. Cum pana acu juma de an nu stiam ce e cu RSS-ul , nu ma interesa si nu vroiam[old fashion bookmark] si cum nici acum nu prea ma tenteaza asa e si Twitterul. Daca a ajuns sa fie "un fel de mess", nici atat nu ma intereseaza avand in vedere ca am renuntat la YM! , din ce in ce mai mult si cand vine vorba de "afaceri" nu doar chat ...
Nu stiu, nu mi-am facut cont niciodata, am vazut doar la niste magazine un cont de twitter, si na, erau acolo niste oferte puse , ca un fel de mini posturi pe un blog..destul de neatractiv. Dar asta e parerea mea , ce ma deranjeaza ar fi ca se discuta cam prea mult in jurul subiectului Twitter si eu nu am niciun habar.
pot sa impart manualul cu prometeu?Citat:
Cat despre twitter, fa si tu o cerere pentru un manual "How to use twitter
pana la urma twitter o sa ajunga YM.... :) am vazut multe persoane din YM-ul meu...si-au facut cont pe twitter..dar atat :) curiozitatea ne omoara...Citat:
Nu stiu, Twitterul si pentru mine e o mare, hmm, o mare necnoscuta.