-
Nu-l cred.
Asta cu hard disk-uri nu cred ca e singurul motiv. Comparand, crezi ca Yahoo! si MSN au mai multe?
In clip explica in clar principalul motiv: pe ei ii intereseaza mai mult ce iese la rezultate si nu neaparat cum. Nu sint axati pe partea de a facilita optiuni de vizualizare in timp real.
In plus, odata la 4 luni (de obicei) ei actualizeaza datele pentru a nu avea acces in timp reala la modalitatile de a face rost de PR.
Stii doar ca ei nu vor ca PR-ul sa devina o moneda de schimb. Ca atare, nu lasa vizibil modul cum unii isi fac rost de IBL-uri, decat o data la o perioada de timp, cand intre timp se pot schimba/actualiza lucruri. :)
Nu uita de Webmaster tools, loc unde proprietarii site-urilor pot vedea unele date, dar ele nu sint accesibile tuturor.
-
Dap, ii inteleg perfect, ar fi haos daca ai putea urmari campaniile de link building a competitiei :P
Anyway, o alta intrebare care i-as pune-o lui Matt Cutts ar fi legata de eternul si misteriosul PR, care mereu a fost in acelasi timp oaia neagra, cat si copilul preferat.
Daca nu vrem ca PR-ul sa fie moneda de schimb, de ce il afisam in toolbar? Iar daca tot il afisam in toolbar, de ce nu il afisam corect si cu o acuratete mult mai mare?
Cred ca ar putea reduce putin specula cu PR daca ar fi putin mai clari in declaratii despre ce face si cu ce se mananca toolbar PR-ul.
-
eu l-as intreba de cate ori trebuie sa mai reclam underclick ca spam pana sa il zboare din google.
-
Se pare ca Vlad e primuli roman care a primit un raspuns de la Matt Cutss :D - http://www.seohelpbook.com/video/mat...1e856c3e7.html ( vlad fiind http://forum.seopedia.ro/members/vladgidea.html ).
Asteptam si alti curajosi.
-
Vladeeee, felicitari :D Ah, de mentiona si site-ul tau, nu mai aveai probleme cu indexatul.
Sa stii ca intrebarea ta, chiar daca e simpla, e pentru mine una din problemele fundamentale in SEO de care te bati in momentul in care lucrezi cu site-uri complexe. Indexarea unui site cu mii de pagini e mai grea uneori decat bataia pe un keyword.
-
Acum vad reply-ul asta si zic sa invii topicul.
Pentru toti e problema indexarii unui site nou. Intrebari simple care nu isi au raspuns exact sunt multe in domeniul asta. La intrebarile complicate legate de algoritmi si altele Google nu ne va raspunde niciodata asa ca e bine sa incercam ce e banal.