Tot in categoria site-uri spam mai avem: afla-pret.info si reducerimania.ro
P.S. Este si alta metoda de raportare a acestor site-uri? Presimt ca sunt multe... Pe acestea le-am gasit doar la cateva cautari :D
Versiune printabilă
Tot in categoria site-uri spam mai avem: afla-pret.info si reducerimania.ro
P.S. Este si alta metoda de raportare a acestor site-uri? Presimt ca sunt multe... Pe acestea le-am gasit doar la cateva cautari :D
@LensFlare - iti faci "prieteni"? :)
Asta cu afla-pret nu e ala care are inspe site-uri la fel, parca asa tin eu minte?
Daca te apuci acum sa faci pe politistul nu iti neglijezi proiectele personale? E ca si cum iti lasi casa descuiata si pleci la cautat de hoti prin oras. Consider ca daca astia ajung sa faca bani frumosi cu site-urile de gen e treaba retelei sau a programului sa-i depisteze si sa-i inlature pentru ca e in primul rand e interesul lor sa nu ofere niste bani unora care incalca TOS-ul.
@Dragos, incerc sa-mi fac loc, e inghesuiala mare. :) Da, e aceeasi persoana, probabil are mult mai multe site-uri, pana acum i-am gasit 5-6. Nu neglijez proiectele personale, ii gasesc pe parcurs.
Cel putin asa scrie in TOS, acum depinde cat e de flexibil. Shopmania, Price etc. nu au link-uri afiliate, din cate retin sunt platite de magazin la click.Citat:
sa foloseasca pentru promovare siteuri de calitate indoielnica, fara continut sau continut copiat, siteuri cu continut creeat doar pentru reclame, siteuri cu continut ilegal;
Un comparator de preturi este la baza un agregator, dar aduce si un serviciu vizitatorului. Una e sa bagi produse la gramada dintr-un feed si alta e sa poti afisa toate magazinele si preturile produsului pe care-l cauta userul.
Din cate cunosc eu, nu stiu daca mai e valabil acum, chiar si Google stia sa faca diferenta intre un comparator si un agregator clasic, tocmai pentru serviciul pe care-l face. De asta vezi pozitii bune in G pentru Shopmania, Price, etc
PS. Shopmania a testat intr-o vreme afilierea, nu stiu daca o mai fac. Am dat exemplu comparatoarele cunoscute ca sa-ti subliniez faptul ca nu-s "spam". Nu afilierea spune cine-i spam si cine nu, ci bunul simt pana la urma
Initial nici nu am observat ca e comparator de preturi, link-urile pe care am intrat eu aveau doar magazinul Altex in lista. Oricum eu doar am raportat, conform TOS-ului e cel putin la limita un astfel de site.
lensflare: lipsa continut face referire la siteurile noi, sunt multicele siteuri care nu contin decat titlul, dar vor sa fie aprobate in sistem. Ce mi ai dat exemplu ieri, este clar o problema, am trimis email afiliatului si i am oferit un termen sa rezolve problemele pentru a se incadra in TOS fara probleme.
shopmania nu testa, facea binisor afiliere, inclusiv pe altex.
Am activat o noua campanie de bannere oferte speciale Discount TV Samsung
Dupa cum va spuneam, urmeaza un update major al platformei Altex Afiliere coroborat cu schimbarea designului altex.ro. In primul rand vor intra clasele de afiliati, se activeaza comisionarea pe rezervarile in magazin, avem cateva dezvoltari importante pentru afiliatii ce prefera promovare CPC, noi instrumente ( interesante ) si cateva tweek-uri in administrare si statistici. Ramanem restanti cu programul de afiliere pentru MediaGalaxy si refacem varianta de mobil a siteului (are cateva suferinte), chestiuni care sper sa fie up&running pana la sfarsitul lunii octombrie.
Pentru ca mai sunt cateva zile pana la implementarea modificarilor, aveti mai jos un preview asupra ceea ce inseamna clasele de afiliati.
Clase de afiliati – stimularea performantei si fidelizare
· Se va implementa o functionalitate prin care afiliatii vor avea facilitati si acces la diferite instrumente in functie de performantele anterioare in sistemul de afiliere. Aceasta functionalitate va fi modelata prin CLASE DE AFILIATI.
· Criteriul de baza prin care un afiliat va trece dintr-o clasa in alta de afiliat va fi valoarea comisioanelor aprobate in luna precedenta.
· Clasificarea afiliatilor - se face la finalul lunii dupa generarea platilor. Clasificarea inseamna Upgrade / Downgrade si este automata.
· Dashboard afiliati : alerta cu conditiile pe care trebuie sa le atinga si ce facilitati are in noua clasa; alerta si cu noua clasa in care va fi incadrat luna urmatoare
Bronze
Total comisioane lunare aprobate: sub 100 lei
2% comision
15 zile recurenta
Plata lunara: Se pot genera plati prin voucher
Link converter: Are acces
Widget produse: Are acces
Link Generat+ Bookmarklet: Are access
Banner oferte speciale: Are acces
Silver
Total comisioane lunare aprobate: 100-500 lei
3% comision
30 zile recurenta
Plata lunara: Se pot genera plati transfer si vouchere
Campanii speciale BONUS*: Are access
Gold
Total comisioane lunare aprobate: peste 500 lei
comision diferentiat**** (functie de categorie produs, minim 3%)
30 zile recurenta
Plata lunara: Se pot genera plati transfer si vouchere
Campanii speciale BONUS*: Are access
RevenueShare**: Are acces
ProductFeed: Are acces
Cashback***: Are acces
VIP
Conditii speciale
Comision, recurenta si acces la instrumente functie de negociere directa
Note:
Campanii speciale BONUS*: Sunt campanii dedicate anumitor produse individuale, categorii de produs sau branduri, unde primiti pe langa comisionul standard un anumit incentiv: o suma de bani, un voucher cadou, tichet valoric cadou, etc. Am avut o campanie test in iulie in care am oferit bonusuri suplimentare intre 50 si 4.650 lei pentru fiecare produs vandut.
RevenueShare**: Posibilitatea de a oferi vizitatorilor o incentivare pe baza de cod reducere semnalizata direct pe altex.ro. Vizitatorii trimisi spre magazin prin acest tip de link aff, vor vedea un mesaj promotional cu o anumita reducere activa in urmatoarele 2h. Dupa expirarea perioadei, mesajul nu mai este vizibil dar reducerea ramane activa in baza cookie-ului ( 30 de zile ). Reducerea este setata de dvs, in functie de cum doriti sa impartiti ( share ) comisionul dvs. Atentie, codul de reducere si valoarea este unica, nu o puteti modifica sau anula, asa ca analizati bine inainte de a folosi aceasta facilitate.
Cashback***: Posibilitatea de a folosi scripturi de tip cashback, ce ofera un mic comision din totalul cumparaturilor anexate unui client inregistrat in programul respectiv.
Instrumentele: RevenueShare, Cashback si ProductFeed se activeaza individual de catre Affiliate Manager fiecarui afiliat in baza unei cereri documentate si legitime.
Comision diferentiat**** : nu am reusit inca sa le definesc, s-ar putea sa mai intarzie.