Nu exista penalizari Google. Exact! Si eu nu fac afiliere de vreo 2 ani si ceva. Mda. Si Kidu n-are siteuri zburate din serps de pe pozitii de top. Nu! E totul o inventie. Fum si oglinzi. Corect!
Versiune printabilă
@haos: continuam discutia diseara :)
@marius: mai dureaza un pic si o sa vedem primele implementari 2p cms si vei vedea cu nu e chiar asa rau :) raul il face omul, nu scriptul
Problema in aceste cazuri si altele este ca site-urile nu corespund criteriilor de calitate google, si are mare dreptate, site-urile respective nu aduc plus valoare, chiar daca nu ne convine.
Nici unul din site-urile mele de calitate nu a fost penalizat niciodata, singurele penalizari au fost atunci cand am calcat pe bec.
Eu inca nu am testat si aplicat reteta potrivita pentur un site de afiliere.
E adevarat ca forma bruta a scriptului actual pe un site dedicat nu respecta regulile de calitate google.
Eu am niste idei despre ce facitati ar trebui sa aiba un astfel de script, cum ar trebui implementat, presupun ca si voi, asa ca va invit sa va expuneti ideile si poate iese ceva super.
anuntul oficial al update-ului de luni, l-am publicat pe blogul 9A dar am zis ca este bine sa fie si aici
-----------------------------------------------------
2P CMS v 1.1 este primul update pentru 2P CMS, programat pentru luni, 19 Martie 2012.
Update-ul va contine:
update manual utilizare
update admin / produse : editare produse
update admin / produse : cautare si filtrare produse
update admin / selectare campuri care se updateaza la import nou (suprascriere) cu setare globala si suprascriere la nivel de produs
update pagina produs : link mascat de redirect pentru link afiliere
update front end : adaugare pagina de brand
update admin + front end : adaugare descriere categorie
update admin : setari
fixuri minore front end
Update-ul va fi distribuit tuturor celor care au versiuni inferioare impreuna cu instructiunile de aplicare ale update-ului.
Astazi a fost finalizat update-ul de la 1.0 la 1.1 .
Versiunea noua a scriptului este deja disponibila pe demo-ul pus la dispozitie.
Update-ul contine urmatoarele modificari:
- admin: adaugare posibilitate editare descriere categorii
- front end: afisare descriere categorii in listari
- front end: bugfix afisare doar produse active
- admin/cron: implementare count de produse active si produse inactive pe fiecare categorie, calculabil la cerere si automat la import (si la cel manual, si la cel automat)
- admin: setare noua: afiseaza in meniu site categorii cu 0 produse active? da/nu
- admin: setare noua: cod de google analytics
- front end: implementare setare cod de google analytics
- front end: implementare afisare categorii in conformitate cu setarea din admin si countul de produse active
- admin: setare noua: afisare link afiliat in pagina produsului (la buton cumpara) sau afisare link de redirect (link mascat)
- front end: implementare setare tip link cumparare si suport pentru link mascat (cu redirect)
- front end: bugfix: marcare produs ca inactiv pe pagina produsului si eliminare link de cumparare
- front end: bugfix: afisare doar produse active la cautare
- front end: bugfix: afisare doar produse active la produse relationate (pagina produsului)
- front end: modificare majora la pagina de 0 rezultate la cautare prin implementarea unui sistem de recomandari categorii populare si produse populare
- admin: implementare cautare produse din magazin (keyword, partener, categorie)
- admin: implementare editare produse
- admin: implementare editare descriere branduri
- front end: afisare descriere branduri in pagina de listare
Astazi avem un nou update, un minor version de data asta, trecem de la versiunea 1.1 la 1.1.2
Modificarile sunt:
Update-ul contine urmatoarele modificari:
- admin: editare produs: editare meta description
- front end: pagina produs: daca produsul are setat meta description atunci se va afisa acesta, daca nu are setat meta description atunci meta description va fi compus dinamic din “[titlu-produs] la pretul de [pret] din categoria [categorie]“
- robots.txt care blocheaza crawler catre folderul “cumpara” (link afiliat)
- linkuri de afiliat cu rel=”nofollow”
- admin: setare noua: se poate alege caracterul cu care se formeaza url-urile intre _ si – (din ‘titlul meu’ se face ‘titlul_meu’ sau ‘titlul-meu’); include functionalitate de refacere a tuturor linkurilor (in setari, in dreptul optiunii)
- adaugare suport pentru salvare descriere si logo partner; adaugare optiune de afisare logo si descriere partener in pagina produsului; modificare teme pentru a suporta noua functionalitate
Tocmai am publicat un update major, 2PCMS versiunea 1.2
Detalii:
- Multiple bugfix-uri atat pentru front end cat si pentru interfata de administrare
- Optimizare a importului de produse din feed-uri: am rescris complet procedura de import produse din feed-uri avand ca scop atat performanta plicatiei cat si o mai buna experienta pentru utilizatori; importul a fost optimizat atat pentru un numar mic de produse cat si pentru importuri mari (testat cu peste 35.000 produse / feed)
- Sistem de update automat: incepand cu aceasta versiune nu va mai fi nevoie sa efectuati update-urile manual, update-urile vor putea fi facute automat, printr-un simplu click, din interfata de administrare, indiferent daca este vorba de modificari ale scriptului sau ale bazei de date sau de functionalitati noi.
- Schimbare sitemaps.xml: am rescris complet procedura de generare a sitemap-urilor astfel incat sa suporte un numar nelimitat de produse si sa se genereze foarte rapid, implementand si un mic algoritm de cache
- Imbunatatire procesare imagini produse: am modificat procedura de procesare imagini produse sporind viteza de procesare dar si modul de afisare al statusului procesarii
- Zona de continut: acum puteti adauga continut folosind 2PCMS; am creat o structura de categorii si articole iar articolele pot fi relationate cu produsele astfel incat pe pagina produsului se afiseaza articolele relationate dar si pe pagina articolului se afiseaza produsele relationate
- Landing pages: am creat o structura pentru pagini de campanie; acum puteti defini o pagina noua pentru un produs cu o descriere completa si puteti promova aceasta pagina in campaniile voastre
- Imbunatatiri generale ale interfetei de administrare
Salut observ o mica problema in demo-ul de admin, la http://www.9a.ro/2pcms-demo/manager/sd_partners.php pagina apare in jocul paginii curente, nu in dreapta cum ar trebui. Bafta cu scriptul!
Salut, din moment ce updateurile se fac automat, sa inteleg ca pretul include toate updateurile / versiunile de acum inainte, sau doar minorele? (cum suna asta :) )