O astfel de relatie nu exista intre Adsense si Adwords. Eventual vrei sa spui ca de obicei bagi bani la inceput de luna (momentul cand cam toata lumea isi umple contul de Adwords).
Versiune printabilă
Ombudan, cati vizitatori ai cu si fara Adwords? Si pe ce keyword faci campania, daca nu sunt prea indiscret :)
De obicei la fazele astea ROI-ul e de 2:1. Investesti $2 in adwords si capeti inapoi 1$ din clickuri pe adsense. Nush exact cum se poate profita din chestia asta. Eventual daca mai ai ceva metode CPM, CPA, etc.
Tudi, "fazele astea" intr-un mediu organizat poarta numele de arbitrage, si poti sa fii sigur ca cine il face cum trebuie(de obicei se lucreaza cu volume mari de investitie in Adwords si trafic), castiga, nu pierde cum sugerezi tu.
Insa ombundan, la cei 80 unici ai lui din 4 site-uri, evident ca nu face arbitrage, ci doar face si el un pic de trafic.
Sugestia mea, daca vrei sa continui cu trafic majoritar din Adwords, studiaza un pic notiunea de "Adsense arbitrage", altfel, probabil ca vei pati ce zice Tudi.
O alta sugestie mai putin costisitoare, chiar ideala :) , este sa te apuci serios de SEO, si sa incerci sa obtii trafic natural, in cautari organice si nu ppc, fara sa platesti pentru el...
Ma rog, eu le zic "fazele astea" pentru ca nu ma pasioneaza domeniul :) Imi promovez altfel site-urile. Unii sunt pasionati de cuvinte, altii de profit.
Citisem doar ca rata de investitie/profit la o campanie de AdSense arbitrage (fazele astea) e aproximativ 2 la 1. Nu am incercat personal, dar banuiesc ca depinde foarte mult de domeniu, de ce anume vinzi sau cum monetizezi traficul pe site-ul tau.
Pace, flori si iubire tuturora.
eu zic ca arbitrajul adwords-adsense e greu de facut. mai usor poate fi daca gasesti o sursa ieftina de trafic (alta firma de publicitate, bannere, posturi platite, etc). dar cea mai ieftina sursa de trafic tot organicul ramane, si se si converteste mai bine. asa ca tot SEO-ul e baza.
off: Tudi tu n-ai somn mah? Vedeti copii asa se fac banii pe net, muncind zi si noapte, fara intrerupere!
Big, am lucrat pana la 4, o trebuit sa termin un proiect pt un client :) Acuma savurez o tigara si ma culc.
Ps. e bun organicul, dar nici cu link exchange traffic nu ma plang. Daca stii sa iti pui link-ul unde trebuie si daca stii cui si cum sa trimiti traficul tau poti colabora frumos.
Tudi, nu stiu unde ai citit tu asta, dar imagineaza-ti, investitie/venit = 2/1 nu prea suna a model de business functional, nu? Nici in adsense/adwords arbitrage, si nicaieri pe lumea asta.
Din ce spui tu aici, am impresia ca nici tu (si te rog sa ma corectezi daca gresesc) nu cunosti prea bine modelul .Citat:
Nu am incercat personal, dar banuiesc ca depinde foarte mult de domeniu, de ce anume vinzi sau cum monetizezi traficul pe site-ul tau.
Adsense/Adwords Arbitrage
Gasesti o nisa in care PPC e cat mai mare pentru primele locuri....si unde pentru locurile de mai jos...sunt preturi cat mai mici.
1. (Adwords - investitie) Cumperi clickuri (linkuri sponsorizate, campanie PPC) la preturi mici (cauti sa platesti cat mai putin pe click...si sa fii macar pe prima pagina) in nisa pe care ai site-ul
2. (Adsense - castig) Afisezi pe site-ul tau care are ca metoda de monetizare Adsense, reclame din aceeasi nisa (evident, te rogi ca omul sa dea click pe cele mai de sus reclame care sunt "scumpe", si sa ai CTR cat mai mare!)
Daca ai CTR mare, si diferenta dintre cat dai pe un click si cat castigi e un click e considerabila....ar trebui sa iesi pe profit :)
Cu siguranta arbitrage-ul e mult mai greu de facut, si presupune experienta foarte mare de ppc, feeling bun in ce priveste piata, research permanent, ceva de genul "un pas inaintea tuturor", exact ca arbitrajul de pe bursa.....insa, e un model functional.....si se practica cu succes de catre cei care isi permit sa investeasca serios in campanii PPC.
Mai daca nu ma'nsel parca Google nu mai permite arbitraj adwords-adsese. Din cate mi-aduc aminte a banat o gramada de publisheri mari care faceau arbitraj, acum o juma de an.
Asa ca pe langa dificultate, mai e si riscul sa-ti iei ban.