Poti sa modifici pozitia, poti sa modifici tipul de baner, tot acolo ajungi. Adsense nu mai plateste bine de 2-3 ani de zile, orice ai face tot la suma aia ajungi.
Eu cel putin am testat aproape orice, rezultate minimale.
Versiune printabilă
Poti sa modifici pozitia, poti sa modifici tipul de baner, tot acolo ajungi. Adsense nu mai plateste bine de 2-3 ani de zile, orice ai face tot la suma aia ajungi.
Eu cel putin am testat aproape orice, rezultate minimale.
Ataşament 4004
Am atasat o imgine cu cateva statistici, astea sunt pentru ultimle 7 zile, peste 7 zile voi reveni cu o noua imagine, voi face mai multe modificari si voi incerca sa scot un CTR cat mai mare.
@raducu
Salut, nu stiu ce sa zic, probabil sunt eu care ma multumesc cu putin. Personal am testat foarte multe metode de monetizare, pana la urma m-au dezamagit toate in afara de Adsense si Amazon.
@MarianC
Din ce vad eu, in acel screeshot atasat de tine, ai un CTR foarte mic. Daca te uti la screenshot-ul meu din primul raspuns, la 81.000 de vizualizari am 5380 de click-uri. Foarte rar valoarea CTR a paginii imi coboara sub 7%. Dar eu nu mai folosesc nimic altceva pentru monetizare pe acel site. La tine mai vad si alte bannere, deci este normal sa ai un CTR mai mic pe Adsense pentru ca click-urile se impart intre diferitele metode de monetizare.
N-am niciun sfat legat de Adsense, insa am un sfat in legatura cu articolele. Nu mai postati pana nu recititi si corectati articolele. Tocmai ce am citit articolul despre Netflix si e un real dezastru: lipsesc litere, cuvinte scrise gresit, traducerile sunt fortate ("Ar trebui sa păstrăm o mite deschisa in aceasta privinţă", "Acum rămâne de aşteptat daca va sari in curând pe tren").
Hai sa va spun eu o adevarata problema, click-uri primesc, afisari primesc, ctr 0, cpc 0!!! asta problema, stiti de ce?
Intri in cont si adaugi site-ul ca proprietate...
Dasta da ctr 0 ? cpc 0 ? Am verificat si il bagasem ca prioritate domeniu, insa cand selectez site-ul care imi da venit-uri si view-uri imi apar castigurile, insa cand il pun fara site-ul ce imi produce venituri apare 0 ctr si 0 cpc.
Buna ziua
Referitor la acest CTR mare am si eu cateva intrebari si observatii
1. reclama 336x280 mergea bine pana acum 2-3 ani. Pentru ca acum sa mearga bine ai blocat difuzarea anumitor anunturi? Poti sa ne zici daca ai blocate "Anunțuri text optimizate " si "anunturile in functie de categoria de interese"
2. Ati marit performanta adica CTR doar blocand anumite tipuri de anunturi pe site. Ma intereseaza la cei de al CTR mare ce au la "setări pentru a permite sau a bloca anumite tipuri de anunțuri pentru paginile dvs" acele bife de la adsense.
multumesc de raspuns,
eu unul nu sar de 0.85- 1%
@wikiteam
Salut, dreptunghiul 336x280 a fost si inca este cel mai performant, cel putin pentru mine, mai ales ca in acest dreptunghi concureaza si formatele 300x250 si 250x250.
Si eu am folosit o perioada anunturile responsive pentru ca erau ceva nou si adsense imi tot sugera sa le folosesc. In prima perioada au mers bine anunturile responsive pentru ca accesarile de pe dispozitive mobile erau mai putine, iar display-urile erau in general de 3,5-4 inch, deci anunturile se vedeau bine pe acele display-uri mici.
In ultimi 2 ani accesarile cu dispozitive mobile au crescut foarte mult, la mine accesarile de pe desktop mai sunt undeva intre 25-30% (vezi screen mai jos cum arata pe un site de-al meu), iar acum un display de 5-5,5 inch este aproape o regula, deci automat un anunt reponsive ocupa mai putin spatiu si se vede mai putin, implicit atrage mai putine click-uri.
Ataşament 4045
Sper sa nu se supere MarianC ca dau exemplu site-ul sau, dar dupa cum vedeti in imaginile de mai jos anuntul reponsive din header pe desktop se vede bine (728x90), dar pe dispozitive mobile abia se vede cu o inaltime de 100px. Dupa mine, acel anunt ocupa spatiu degeaba, asteptam o confirmare di partea lui MarianC sa ne spuna ce CTR are acel anunt responsive din header, poate ma insel.
Ataşament 4046 Ataşament 4047
In schimb, anunturile 336x280 se vad bine si pe desktop, dar mai ales se vad bine pe mobile, ceea ce pe mine ma intereseaza vazand ca accesarile de pe mobile si tablete sunt de aproximativ 75-80%. De exemplu uite cum se vede anuntul 336x280 de la sfarsitul articolului tot pe site-ul colegului MarianC. Fata de cel din header sau cel de la mijlocul articolului se evidentiaza mult mai bine.
Ataşament 4048
Revenind la intrebarea ta, uite cum sunt setarile la mine, daca la asta te refereai.
Ataşament 4049
Foarte important, la orice modificare la nivel de account, ma refer la blocare/deblocare categorii, blocare/deblocare anunturi si URL sau schimbari la setarile din screenshot-ul de mai sus am observat o scadere brusca a veniturilor, si CTR-ul, dar mai ales CPC-ul. Probabil se da peste cap algoritmul si ca sa isi revina are nevoie de cel putin o saptamana poate chiar doua. Deci nu va jucati prea des cu setarile.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Acum 3 ani si la mine merge bine cel tip de reclama cu un CTR de 2-4%
La fel am si eu seterile la blocarea deblocarea de anunturi dar CTR nu sare de 0.8%
Mai o intrebare la tine pt ca vad ca te pricepi bine: reclama ta e sincrona sau asincrona?
Site-urile tale sunt cu continut in romana sau alta limba?
Mai te intreb ceva: reclama tip link folosesti de la google sau numai pe cea patrata?
ps: sper sa gasim pana la urma formula de creste CTR.
poti sa iti trimit in privat numele site-ului meu....poate arunci un ochi