la mine situatia e inca neschimbata...... imi apare doar WU si Cec
Versiune printabilă
la mine situatia e inca neschimbata...... imi apare doar WU si Cec
Daca ar fi doar 16% i-as plati cu placere. Daca s-ar folosi pentru scoli, spitale si orfelinate as da si dublu. Dar banii dati nu pentru asta sunt folositi si de fapt nu dai doar 16%. Nu uita de jefuirea recenta a celor cu contracte de colaborare, care teoretic tot 16% dadeau si apoi, dupa ce au fost de bun simt si s-au inregistrat sa lucreze legal, s-au trezit haituiti si pusi la plata retroactiv pentru Sanatate si Pensii. Si dupa ce dai impozitul pe venituri, la sanatate si pensii, statul iti ia din nou 24% ca TVA din orice. Bani cu care "statul" achita imprumutul extern facut ca sa salveze bancile straine in timp ce pe noi ne baga la coplata. Dar o dam in offtopic.
Asa ca mi se pare putina ipocrizie sa incurajezi taxarea serviciilor care oricum au loc pe teritoriul altor state, pentru ca sa fim seriosi, castigurile pe Romania din Adsense sunt maruntis.
PS: iti inteleg punctul de vedere de aparare al legii dar sper sa-l intelegi si tu pe cel logic si moral. Sunt de acord cu impozitarea Adsense, dar nu de catre statul romān. Romania oricum castiga din valuta atrasa in tara de "e-capsunari".
PPS: ieri cica s-a facut plata prin EFT dar inca nu apare in cont. Probabil pe luni ar trebui sa apara. Am optat din nou pentru WU, pentru a evita comisioanele bancare, comisioane ce nu sunt de neglijat. Si 50 lei daca pierzi lunar din WU Vs EFT, prefer cei 50 lei pentru 5 minute la un punct WU si inca 5 la schimb valutar. 50 lei pentru 10 minute. Dar daca faceti un calcul atent, probabil comisioanele sunt mai mari. Cine ruleaza mult prin cont da, EFT e sublim, preferi sa ai banii in cont si sa faci imediat plati in loc sa te mai plimbi pe la banci.
Salut,
Am si eu o intrebare pentru cei care au selectat ca metoda de plata EFT.
In contul de adsense imi arata ca s-a facut plata ieri, 21.03 pentru castigurile din feb dar in banca inca nu ii vad.Dureaza mai mult de 24h pana cand se proceseaza ?
Avand in vedere ca fac plata dintr-o alta tara, teoretic dureaza cateva zile... macar 2-3 dureaza, depinde si de banca.
In conturile personale s-ar putea sa apara plata astazi. Verificati dupa 6 seara:D
Ce rahat, dupa ce ca iti dau euro la cursul bancii, dupa ce ca iti iau comision cand scoti banii, acum trebuie sa verifici in fiecare zi cardul pentru ca nu stii efectiv cand iti intra banii in cont, si iarasi alti bani luati pentru ca ai interogat soldul. Cea mai proasta idee asta cu transferul bancar!
Stiu ca s-a inventat home banking-ul insa nu am avut nevoie pana acum. Eu am cont la BCR, nu stiu exact care sunt costurile :)
BCR-ul rupe la comisioane, iti recomand BT.
Exact, BCR te va papa negatit la comisioane, e cea mai "rea" banca din acest punct de vedere, cel putin din experienta mea cu dansii.
In fine, pana la urma se pare ca degeaba au unii EFT, banii in cont ii vor primi cam tot pe cand se livreaza si plata prin WU, atunci care e avantajul?
Eu am doar WU si imi convine.
Pai nu e niciun avantaj pentru noi :), apropo a primit cineva banii? :)
Eu aveam numai EFT, dar pentru ca nu am avut toate datele disponibile am amanat un pic confirmarea metodei de plata. Pe 14 martie, cand am intrat in sfarsit sa confirm, pentru a prinde payment-ul de luna viitoare, imi aparusera in plus WU si Check la modalitati. Bininteles, am selectat WU, am reconfirmat numele si gata :)
Vineri s-a facut plata, azi inca nu sunt in cont. Poate SEPA sunt mai lente, prin SWIFT am primit plati si in 24 de ore.
La mine tot nu a aparut EFT, ma simt discriminat :D
Au intrat banii in contul meu BCR astazi.
Eu tot BCR am, inseamna ca trebuie sa dau o fuga pana la bancomat :)
Cei carora le-au intrat deja in cont, ati primit banii in cont de EUR sau RON?
Pe vechea metoda nici macar nu e in progres :D
si la mine au intrat.. in ron :) - in rfz . dar cursul e foarte prost. :) 4.33 . deci o sa optez tot pt WU cand o sa am posibilitatea.
La BRD a primit cineva? Pana la ora asta la mine n-au intrat in cont.
Am ridicat si eu banii acum, BCR. Din pacate eu nu pot sa mai optez prin WU.
Gata, au intrat si la BRD. La un curs de 4,38.
la banca transilvania inca nu au intrat
la mine e PIP.
Si eu am in contoare wu si cec. As vrea sa stiu, luna asta cand face google plata prin vechea metoda wu ?
Nu te cred, paypal transfera cu un curs intern care este mult mai dezavantajos decat cel al bancilor romanesti.
Cred ca faci confuzie intre cursul de vanzare si cumparare, toate bancile si casele de schimb valutar cand iti fac conversia o fac la cursul de cumparare (ei sunt cei care cumpara de la tine valuta) care este mai mic decat cursul de referinta si nu la cursul de vanzare (mai mare decat cursul de referinta) diferenta acopera costurile bancii plus profitul
atunci convinge-te:
cursul bnr la data din imagine. EUR 4.3998
Ataşament 2425
PS: si asta http://www.cursvalutarnegociat.ro/stiri-det.php?id=8304
Ms si pt rating.Puteai sa verifici intai informatia si dupa sa dai negativ.
Nu ai cum sa primesti valuta la cursul de "vanzare" al bancii. Cursul de vanzare nu are legatura cu "incasarea".
Cei ai tu in print screen e destul de dubios. Ai primit 261 euro de la paypal, si rfz i-a transformat la curs de 4.455 cand cursul bnr era 4.39, si cursul lor de cumparare 4.33? Ceva nu e ok, sau lipsesc date din "ecuatie".
Paypal trimite plata intr-o moneda, nu face schimb valutar pt bana (rfz). Rfz face schimbul in cazul in care primeste deposit (wire transfer) intr-o valuta, alta decat contul.
In cazul de fata tu zici ca ai primit euro intr-un cont de ron, si Raiffeisen ti-a depus 261 euro la curs de 4.455. WTF?
Pare mai degraba o tranzactie in euro, facuta de tine cu cardul, prin care ai platit 261 euro, si ei ti-au calculat euro la 4.45. Doar asa are sens.
La ing la mine, mai exista un curs intern pt exchange, dar niciodata nu este cursul de cumparare peste cel de vanzare.
Off: Daca explicatia ta, are sens, iti iei si pozitive, nu te mai "speria".
Ca sa linistim apele, la mine scrie "Plata in curs de efectuare" asta prin WU.
Astept 2 zile in plus dar macar schimb la cursul dorit de moi si nu pierd la conversia bancii din euro in lei si nici eventualele comisioane care se retin la ridicarea de numerar din cont, vorba aia: "...cei din urma vor fi cei dintai!" :)
Ataşament 2426
asta ca sa te conving si pe tine. daca nu ma esti inca convins iti mai pot arata. in general nu spun lucruri nefondate. nu e prima oara cand patesc asta aici, asa ca scuze daca gresesc dar ar trebui sa va conformati si voi putin cu realitatea.
Nu trebuie sa ma convingi, pentru ca e destul de greu. Nu are nici o logica tranzactia ta, asa ca ma face foarte curios. Eu din pacate pentru cazul tau folosesc paypal cu conturile din alta tara, nu ro.
Mai e cineva dispus sa ne arate cursul de la banca, la transferuri din paypal (euro sau usd), catre cont in banca romaneasca in lei? Orice data, orice suma, ma intereseaza cursul. Merci
Pute tare explicatia ta nu cred in printscreenurile tale
Ca idee iti fac un print screen cu rata de curs oferita de paypal intr-o simulare de withdraw facuta acum 5 minute.
Am facut multe tranzactii cu schimb valutar si nu ai cum sa ai un curs de cumparare valuta mai mare decat cel de vanzare, verifica cursurile la toate bancile tale.
Si inca ceva cand aveam contul adsense in Eu si primeam in tara cec in $ google imi facea transferul la un curs al lui intern, care nu avea legatura cu piata romaneasca
Au aparut diferente doar cand am licitat direct valuta pe piata de schimb valutar, si atunci era vorba de cursul momentan de pe piata, acesta putand varia mult in timpul unei zile, dar din ce stiu nu se poate vinde valuta pe aceasta piata la valori asa de mici, dar si atunci se respecta diferenta intre pretul de vanzare si cumparare pentru ca banca pastreaza un comision la orice tranzactie.
Au fost momente cand a trebuit sa cumpar si sa vand valuta in aceeasi zi in interval de o ora de pe conturile de la doua firme diferite (o fac online din aplicatie) si atunci e normal ca am iesit in pierdere pentru ca era diferenta intre cumparare si vanzare (nu prea poti transfera usor valuta din conturile interne ale 3 firme romanesti)
In plus vezi ca nu corespunde prinscreenul tau cu nici una din cifrele valutare ale bancii din ziua respectiva, ceea ce este dubios.
Singura explicatie ar fi daca sa facut vanzare valutara pe bursa.
Are pana acum cineva optiunea de plata prin EFT pentru cont pe pesoana juridica? Deocamdata am pus "On hold" platile, dar vad ca nu apare optiunea, si ma gandesc ca poate inca nu o implementeaza si pentru conturile pe persoana juridica.
la mine nici astazi nu au intrat bani prin EFT la BT
mai e careva care nu a primit bani ?