Hmm! Mi s-ar parea o mare prostie! Cardul ING VISA care merge peste tot. In paypal..., pot plati oriunde cu el, are homebank ok sa nu il pot folosi cu adsense. Chiar mi s-ar parea o prostie.
Multumesc rnicolescu pentru BIC!
Versiune printabilă
Hmm! Mi s-ar parea o mare prostie! Cardul ING VISA care merge peste tot. In paypal..., pot plati oriunde cu el, are homebank ok sa nu il pot folosi cu adsense. Chiar mi s-ar parea o prostie.
Multumesc rnicolescu pentru BIC!
Puteti fara probleme sa primiti banii prin ING...eu i-am incasat deja
N-am platit nici un comision...banii au fost transferati in ron...diferenta de curs a fost de vreo 5 bani intre cursul bnr si cursul de schimb...vezi print screen-ul cu tranzactia de la inceputul thread-ului.
In plus, ING-ul are comision de retragere numerar de 0,5%.
Bun atunci sa facem un calcul simplu.
Sa zicem am incasat 700 de euro.
Prin WU i-am primit in euro si i-am schimbat la o casa de schimb valutar cu 4,35 (cu 2 bani mai putin decat cursul oficial din ziua respectiva), asa ca am luat 3045 lei.
N-am platit nici un comision.
Daca ii incasam in cont la ING era asa:
700 de euro schimbati in lei la curs cum spui tu cu 5 bani mai putin decat cel oficial, deci la 4,32, vine ca mi-au intrat in cont 3024 lei.
Deja am pierdut fata de WU: 21 de lei (3045-3024).
Vreau sa ii scot din cont, deci imi ia comision 0.5%
0,5% din 3024 lei inseamna 15 lei, asa ca pot scoate doar 3009 lei.
Deci fata de WU unde luam euro si ii schimbam eu unde vroiam, am in loc de 3045 doar 3009 lei, deci o pierdere de 36 de lei! si asta la o suma mica de genul 700 euro!
Sa vezi ce pierdere aveti la 1000 de euro sau peste.
@dary5ro, ai dreptate, sunt pierderi fata de plata prin WU, insa, in functie de suma acestea pot fi diminuate daca se opteaza pentru retragerea de valuta folosind un cont in euro si apoi se schimba la o casa de schimb mai avantajos.
Singurul comision de plata va fi cel de retragere numerar, care, dupa cum spunea un coleg mai devreme, este 0,5% sau minim 5 euro.
Astfel, pierderile pt 700 euro vor fi de 5 euro.
Toate aceste calcule se aplica doar pt ING.
Pentru plata prin transfer bancar, ce tip de cont trebuie specificat in contul Adsense? RON sau EURO?
La ING daca ai Cont Card Complet comisionul de retragere la bancomatele lor este 0. Deci se pierde un pic doar la cursul de schimb. Doar la conturile vechi Cont Rol se aplica comisionul de 0.5% pe retragere. Iti poti schimba contul in 5 minute cu o vizita la sucursala unde ti-ai facut cardul.
Eu vroiam sa-mi deschid cont in euro la ING pentru ca au bancomat de retragere in euro. Ce banci mai au bancomate cu euro ?
a) Se pot primi bani direct in contul de EUR. Daca se primesc in cont de RON ori se face schimb valutar automat, ori banca suna clientul pentru deschiderea unui cont de EUR. Depinde de politica bancii.
b) Functioneza la toate cele 21 de banci pentru plati/incasari in EUR.
Astazi am completat datele cu un cont in euro deschis la BRD. Stie cineva cat dureaza pana cand sunt transferati banii? Mai trebuie facut ceva?
https://productforums.google.com/for...se/tOHx1FHDLrYCitat:
AdSense is going to EFT only in a number of countries where it is available. There is a bug/mistake in Romania (possibably others too?) regarding this issue. Google is aware of it and is working to correct it. I know it's not exactly good news but hopefully it will be fixed before the next payment cycle.
Hi everyone,
I confirmed we did make a mistake here: we did not intend to discontinue Western Union or Check support with the upgrade to the new payments system in Romania, as this was simply an oversight on our part. We're working on getting these forms of payment added back in as options, and we plan to have this all taken care of prior to the March payment.
We are happy to let you know that we do now support sending Euro-denominated SEPA credit transfer payment to Romania if you would like to choose this as a payment option. These allow EFT payments to be deposited directly into your bank account. We recommend checking with your bank to find out if any fees are involved with receiving SEPA payments. The receiving bank is responsible for performing any currency conversions if your bank account is maintained in a currency other than Euros, so find out your bank's foreign exchange policies if you're receiving these payments to a non-Euro account.
We hope that these choices give you a variety of payment options that fit your unique needs. I'll post again to this thread when this fix is in place.
Thanks for your patience as we work to improve our payments processes!
Temporar, ca daca ne uitam la lista de tari cu WU nu observam tarile cu EFT Primirea plăților prin Western Union Quick Cash - AdSense Ajutor
Nu le-am cautat pe toate dar asa pare.
Ultimul update:
Hi everyone,
I just wanted to let you know that we should have the Western Union payment option available in the affected accounts approximately one week from today. For the affected publishers who want to continue using Western Union, rest assured that our new payments system does not require you to have your payment settings specified by the 15th day of the month, as was required in the former system. You'll just need to set your form of payment preferences by March 20 for payment on our normal schedule, and if you happen to miss this date, we'll still send the payment approximately one day after you resolve any payment holds.
Thanks again for your understanding!
Grupuri Google
@rnicolescu, daca stii, mi/ne-ar fi de ajutor sa spui daca bancile raporteaza/pot raporta aceste tranzactii (sub 10000, ca peste stiam ca sunt raportate automat catre mai multe autoritati) catre fisc, din oficiu sau la cerere.
La mine n-a aparut optiune de transfer electronic. In ceea ce priveste comisioanele percepute, sa inteleg ca Google sau bancile prin care se realizeaza EFT nu percep comision de trimitere, ci doar ale noastre la ridicare? Am analizat acum ceva timp problema in ceea ce priveste WU si mi-a reiesit ca exista un comision (al WU cred) de cativa euro. O sa mai analizez o tura la proxima plata.
Tranzactiile peste 15.000 EUR/sau echivalentul se raporteaza automat catre Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor.
Intra sub incidenta prezentei legi [Legea 656/2002 republicata 2012] urmatoarele persoane fizice sau juridice:
"k) alte persoane fizice sau juridice care comericalizeaza bunuri si/sau servicii, numai in masura in care acestea au la baza operatiuni cu sume in numerar, in lei sau in valuta, a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 15.000 euro, indiferent daca tranzactia se executa printr-o singura operatiune sau prin mai multe operatiuni ce par a avea legatura intre ele. "
Intrebare: Aceasta suma se raporteaza daca apare zilnic, lunar, anual sau all time? Se reseteaza de la o zi la alta, de la luna la luna, de la an la an sau nu?
Multumesc anticipat!
@rnicolescu In rest, in mod normal nu prea verifica fiscul tranzactiile, nu?
Eu zic sa mutati intrebarile astea intr-o zona doar pentru utilizatorii inregistrati, nu se stie cine, strain de cauza sa citeasca si sa ajunga in presa si la fisc.
Prin operatiuni ce par a avea legatura intre ele se intelege operatiunile aferente unei singure tranzactii decurgand dintr-un singur contract comercial sau intelegere de orice natura intre aceleasi parti si a caror valoare este fragmentata in transe mai mici de 15.000 euro ori echivalentul in lei, atunci cand acestea sunt efectuate in cursul aceleiasi zile bancare, in scopul evitarii cerintelor legale;
NU e nevoie sa fie mutat topicul. Problema e simpla.
Daca se renunta la WU, si ramane doar wire transfer, atunci e posibil pe viitor ca si google sa ceara anumite lucruri de la cei care se inscriu un programul adsense.
Intre timp, fiecare trebuie sa decida cum lucreaza: la fel ca pana acum, sau "pe bune".
Pentru "pe bune" trebuiesc minim 2 lucruri:
- pfa sau srl
- tva european
Nu cred ca se streseaza nimeni, momentan, cu cei care fac adsense, asa ca fiecare decide ce vrea sa faca pe viitor. Eu cred oricum ca pe viitor google o sa ceara aceste minim 2 acte.
Oricum, daca discutam de "pe bune", toata discutia de 0.5-1% comision de extragere, o sa para o gluma:))
DA, fiscul poate cere de la banci sau chiar de la google, lista cu incasarile sau platile. Cei 15k sunt pentru spalare de bani, si sunt pt 1 tranzactie. Dar din cate stiu, sunt de fapt 9k, (tranzactie). Oricum astea sunt cerinte de cand cu 9-11, pentru "terorism", dar fiscul are metodele lui. Luati in calcul faptul ca fiscul cere de la "curieri" sa le trimita lista cu incasarile "ramburs", astfel incat au exact cine ce incaseaza :) Poate face la fel cu Google, sa ceara lista cu platile catre Romania, si atunci stie exact cine ce incaseaza.
Trebuie sa va decideti singuri ce vreti.
Off: Parerea mea este ca nu-si bate nimeni capul pentru 5-10k.
Se poate sesiza si pentru 1000 lei, am avut eu o astfel de problema, aveam o incasare lunara de 1000 lei si la un moment dat cei de la banca mi-au cerut documentele legale prin care eu incasam suma respectiva, spunand ca au fost cerute de catre fisc detalii despre tranzactiile respective.
Eu aveam contract in regula pentru care plateam impozit, ama enxat documentele si nu ma mai intrebat nimeni nimic.
1000 lei este o suma mica, si era pe vreo 7-8 luni, in total tranzactii de sub 2000 euro.
Conteaza daca cineva de la o institutie devine suspicios sau ............. daca ai "prieteni" care considera ca te-ai imbogatit cu cei 300Euro pe care ii primesti "degeaba" de la google
Dar pfa, srl nu sunt doar pentru prestari servicii obligatorii? prin Adsense nu se presteaza servicii pentru Google, se plaseaza niste bannere, ca si cum ti-ai pune un panou publicitar in curtea casei sau pe bloc si primesti bani pentru ca faci reclama.
Si de ce WU n-a fost problema, oare nu poate avea statul acces la tot? de ce odata ce se renunta la WU statul are control mai mare?
Incasare externa! Incasare = taxe (impozit pe venit). Si venitul generat de vanzarea a 10 gaini e impozabil (trebuie sa ai certificat de producator) cat si venitul generat pe inchirierea unei garsoniere sau a panoului:)
WU e mai greu de controlat si verificat. Nu ai extrase de cont, inregistrari...
Esti asa sigur? Exista un istoric cu fiecare client pe baza CNP, la fiecare tranzactie se inregistreaza CNP in baza de date. Cat crezi ca dureaza sa dea o sortare in functie de CNP, numar si valoare tranzacti pentru cei ce au primit bani de la google?
Nu inseamna ca nu au acces la aceste informatii sau ca nu sunt colectate deja ci ca deocamdata nu ii intereseaza subiectul au alte chestiuni mai importante pe cap.
As fi curios sa stiu cati bani trimite anual sau lunar google in romania
Nu cred ca este asa de greu, sincer nu stiu daca pot fi folosite datele de fisc in cadrul unui proces, deoarece nu cunosc daca exista o lege pentru WU, dar totusi in romania WU este operata de banci, si functionarea acestora este legiferata destul de mult, si sunt obligate sa ofere informatii catre fisc
si eu cred la fel, sunt si romani care scot multi bani din adsense din site-uri internationale si reclame platite de straini.
Ideeal ar fi sa intre mai mult decat iese, abia atunci o economie este solida.
Pentru un forum cu pretentii, unde respingem pe cei ce vorbesc despre black hat, spam, software fara licenta, mi se pare ca e putina ipocrizie cand e vorba sa fim corecti cu statul. Stiti voi, personajul ala ce vrea 16% ca sa finanteze scoli, spitale, orfelinate...
am mai spus intr-un post, incasare de venituri de la o persoana juridica straina atat timp cat nu esti autorizat in vederea desfasurarii de acte comerciale poate sa creeze mai multe probleme decat neplata impozitelor. S-o lasam cum a cazut.
Eu nu inteleg de ce ”pe bune” trebuie sa ai PFA?
Ca persoana fizica poti incasa sume de la Google, este o declaratie pentru venituri suplimentare, la final de an o completezi si platesti impozit pe banii primiti si gata!
Ai dreptate promoteu ! Nu trebuie neaparat sa fii pfa sau sa ai srl. Poti sa iti declari venitul si ca persoana fizica. Se completeaza declaratia 201 ! Eu zic ca nu merita sa iti faci pfa doar pentru adsense. trebuie sa platesti si impozit pentru pensii si sanatate!
Helyos, daca tu ai completat, te rog sa explici cum ai completat, ce anexe ai depus si ce au zis cei de la fisc de la tine din oras sau sector. Daca a completat cineva 201 pentru veniturile din adsense, si a depus declaratia, il rog sa explice.
Daca se accepta 201 e mai rentabil decat pfa (fara asig sociale, somaj) raman doar cei 16% + 5.5% pt sanatate (eu stiu ca se aplica la venituri). Ce nu stiu, este cadrul legal pentru care se face "incasarea".Venituri comerciale din ce? Pentru ca daca sunt venituri comerciale, de ce nu esti PFA, sau SRL? De ce nu tva intracomunitar?
Oricum cu fiscul e un joc tampit, de obicei daca intrebi, nu stie nimeni ce trebuie sa faci efectiv:) Sfatul meu este sa mergti la fisc, cand aveti drum si sa intrebati, pana gasiti pe cineva care se pricepe. Sfaturile pe un forum, fara documente legale, nu cred ca ajuta.
Dar cu siguranta orice venit declarat si impozitat, ajuta, fie ca nu a fost completata declaratia buna, sau ati platit mai putin.
Stie cineva cat dureaza pana cand intra banii de la Adsense? Am completat cu contul in sectiunea respectiva de cateva zile dar nu pare sa se intample nimic.
La mine tot nu a aparut posibilitatea de a seta EFT, as fi vrut la contul de firma ca aculo ma omoara banca cu taxa pentru CEC, plus timpul urias de asteptare, asa ca am dat o suspendare a platilor
Helios:
Poate gresesc, dar nu cred ca e de ajuns sa completezi doar declaratia 201. Trebuie sa te inscrii si in registrul operatorilor intracomunitari (Inainte de a efectua orice operatiune intracomunitara, contribuabilii din Romania sunt obligati sa se inscrie intr-un Registru al Operatorilor Intracomunitari....ce cuprinde toate persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile).
Pentru firme / pfa chiar daca esti neplatitor de tva, esti obligat sa te inscrii inainte de a efectua o operatiune intracomunitara si baza unui cod de tva extern.