Eu zic sa mutati intrebarile astea intr-o zona doar pentru utilizatorii inregistrati, nu se stie cine, strain de cauza sa citeasca si sa ajunga in presa si la fisc.
Versiune printabilă
Eu zic sa mutati intrebarile astea intr-o zona doar pentru utilizatorii inregistrati, nu se stie cine, strain de cauza sa citeasca si sa ajunga in presa si la fisc.
Prin operatiuni ce par a avea legatura intre ele se intelege operatiunile aferente unei singure tranzactii decurgand dintr-un singur contract comercial sau intelegere de orice natura intre aceleasi parti si a caror valoare este fragmentata in transe mai mici de 15.000 euro ori echivalentul in lei, atunci cand acestea sunt efectuate in cursul aceleiasi zile bancare, in scopul evitarii cerintelor legale;
NU e nevoie sa fie mutat topicul. Problema e simpla.
Daca se renunta la WU, si ramane doar wire transfer, atunci e posibil pe viitor ca si google sa ceara anumite lucruri de la cei care se inscriu un programul adsense.
Intre timp, fiecare trebuie sa decida cum lucreaza: la fel ca pana acum, sau "pe bune".
Pentru "pe bune" trebuiesc minim 2 lucruri:
- pfa sau srl
- tva european
Nu cred ca se streseaza nimeni, momentan, cu cei care fac adsense, asa ca fiecare decide ce vrea sa faca pe viitor. Eu cred oricum ca pe viitor google o sa ceara aceste minim 2 acte.
Oricum, daca discutam de "pe bune", toata discutia de 0.5-1% comision de extragere, o sa para o gluma:))
DA, fiscul poate cere de la banci sau chiar de la google, lista cu incasarile sau platile. Cei 15k sunt pentru spalare de bani, si sunt pt 1 tranzactie. Dar din cate stiu, sunt de fapt 9k, (tranzactie). Oricum astea sunt cerinte de cand cu 9-11, pentru "terorism", dar fiscul are metodele lui. Luati in calcul faptul ca fiscul cere de la "curieri" sa le trimita lista cu incasarile "ramburs", astfel incat au exact cine ce incaseaza :) Poate face la fel cu Google, sa ceara lista cu platile catre Romania, si atunci stie exact cine ce incaseaza.
Trebuie sa va decideti singuri ce vreti.
Off: Parerea mea este ca nu-si bate nimeni capul pentru 5-10k.
Se poate sesiza si pentru 1000 lei, am avut eu o astfel de problema, aveam o incasare lunara de 1000 lei si la un moment dat cei de la banca mi-au cerut documentele legale prin care eu incasam suma respectiva, spunand ca au fost cerute de catre fisc detalii despre tranzactiile respective.
Eu aveam contract in regula pentru care plateam impozit, ama enxat documentele si nu ma mai intrebat nimeni nimic.
1000 lei este o suma mica, si era pe vreo 7-8 luni, in total tranzactii de sub 2000 euro.
Conteaza daca cineva de la o institutie devine suspicios sau ............. daca ai "prieteni" care considera ca te-ai imbogatit cu cei 300Euro pe care ii primesti "degeaba" de la google
Dar pfa, srl nu sunt doar pentru prestari servicii obligatorii? prin Adsense nu se presteaza servicii pentru Google, se plaseaza niste bannere, ca si cum ti-ai pune un panou publicitar in curtea casei sau pe bloc si primesti bani pentru ca faci reclama.
Si de ce WU n-a fost problema, oare nu poate avea statul acces la tot? de ce odata ce se renunta la WU statul are control mai mare?
Incasare externa! Incasare = taxe (impozit pe venit). Si venitul generat de vanzarea a 10 gaini e impozabil (trebuie sa ai certificat de producator) cat si venitul generat pe inchirierea unei garsoniere sau a panoului:)
WU e mai greu de controlat si verificat. Nu ai extrase de cont, inregistrari...
Esti asa sigur? Exista un istoric cu fiecare client pe baza CNP, la fiecare tranzactie se inregistreaza CNP in baza de date. Cat crezi ca dureaza sa dea o sortare in functie de CNP, numar si valoare tranzacti pentru cei ce au primit bani de la google?
Nu inseamna ca nu au acces la aceste informatii sau ca nu sunt colectate deja ci ca deocamdata nu ii intereseaza subiectul au alte chestiuni mai importante pe cap.
As fi curios sa stiu cati bani trimite anual sau lunar google in romania
Nu cred ca este asa de greu, sincer nu stiu daca pot fi folosite datele de fisc in cadrul unui proces, deoarece nu cunosc daca exista o lege pentru WU, dar totusi in romania WU este operata de banci, si functionarea acestora este legiferata destul de mult, si sunt obligate sa ofere informatii catre fisc
si eu cred la fel, sunt si romani care scot multi bani din adsense din site-uri internationale si reclame platite de straini.
Ideeal ar fi sa intre mai mult decat iese, abia atunci o economie este solida.
Pentru un forum cu pretentii, unde respingem pe cei ce vorbesc despre black hat, spam, software fara licenta, mi se pare ca e putina ipocrizie cand e vorba sa fim corecti cu statul. Stiti voi, personajul ala ce vrea 16% ca sa finanteze scoli, spitale, orfelinate...