Am tot vazut siteuri "Adsense Ready".
Cati bani se pot face cu aceste tipuri de siteuri ? :twisted:
Versiune printabilă
Am tot vazut siteuri "Adsense Ready".
Cati bani se pot face cu aceste tipuri de siteuri ? :twisted:
si eu ma intreb.. cica daca ai 100 de siteuri si unu aduce 1$/zi.. calculeaza :D
100 dolaaaaaaari pe ziiiiiiiiiiiiiiii :)
3000 de dolari pe lunaaaaaaa :)
si cateva zeci pe an :P
http://www.xsitepro.com/ cica asta ar fi un soft pt asa ceva.... nu stiu exact.. e pe bani si nu l-am gasit pe nicaieri... chiar as vrea sa pun mana pe asa ceva sa vad cum merge.... sau un script d'asta pt scrapper sites :D care sa si inregistreze sa submiteze sa faca tot... are cineva? curiozitatea e mare aici :D
Sa presupunem ca cineva l-ar avea :) ...cum/unde ar putea sa ti-l trimita? (caz ipotetic, fireste) :PCitat:
Postat în original de Iskander
daca vreti sa faceti citeva sute, mii de dolari (banuiesc) si sa "dispareti" multumiti probabil ca asta este o solutie. parerea mea - internetul o sa existe multi ani de acum inainte. de ce sa nu investiti timpul si energia in ceva de valoare care incet incet, in timp, sa va aduca bani la fel de multi. intotdeauna cind am vrut sa fac un site m-am gindit "oare daca nu as avea adsense pe el as mai putea face bani cu el. dar daca as vrea sa-l vind l-ar cumpara cineva?". ceea ce spuneti voi acolo sunt site-uri care se vind cu 15-20$ unul, dublul pretului domeniului, incercati chiar pe DP, sunt sigur ca gasiti.
probabil nu mai este mult si va veni si vremea cind google va verifica fiecare site inscris la adsense... si atunci ce te faci.
e foame :D
pana atunci, daca asa de bine merge treaba, aganjezi o echipa etc... nu stiu, n-am incercat.. sunt curios ca si fireeyes... e vb de business.. short term, long term... pana la urma cred este vorba de viziune...
citeam pe blogu lui shoemoney cum un prieten de al lui, spamand google base facea 10 000 $ / zi din pron cu adultfinder... i-a mers cam o luna.. link aici
Super tare linkul cu blogul respectiv...oricum, sunt sigur ca exista nenumarate metode de a face bani (multi) online, la fel cum exista astfel de metode de a face (multi) bani offline...they're just not open to the public! (adica nu sunt prea multi cei care stiu despre ele). ;)
Well, enough drooling...back to SEO now! :D
hm... adsense ready websites sunt usor de gasit (la un anumit nivel)... banii insa ii faci cu scripturi proprii care nu sunt identificabile de SE-uri.
Totusi, inainte de a visa frumos, invatati sa indexati un site. Cei care va spun povestile alea cu bani super multi baga un site in google in 2-3 zile si il indexeaza in proportie de 50% (vorbim de zeci... sute de mii de pagini uneori) intr-o saptamana, cel mult doua.
dupa cum mai spuneam undeva pe un thread, ca orice site, un MFA merge daca stii sa il indexezi. mai mult, trebuie sa il indexezi bine (sa fie in prima pagina la cuvinte de cautare).
ca idee, spam-ul pe motoare de cautare necesita mai multe cunostinte (programare, SEO, server administration) decat simpla scriere a contentului unui site, asa ca nu mai visati frumos pe ce cititi pe bloguri... invatati sa indexati un site cum trebuie, invatati bazele SEO si atunci poate ca o sa faceti aia 1$/zi dintr-un MFA.
insa, ca idee, nu mai bine va ganditi voi altfel? stiu oameni care castiga 1000-2000$/luna cu cateva bloguri curate sau chiar cu un site, doua, dupa numai jumatate de an.
(stiu si un spammer care castiga 20000$/luna. dupa 4 ani de spam si 8 de administrare servere, este adevarat. Acelasi spammer spune ca nu mai merge ca inainte si isi baga banii in site-uri curate, care scot pe termen lung sume cu multe, multe zero-uri.)
P.S.: daca era asa de simplu cum vedeti pe bloguri, era plina lumea de spammeri milionari in dolari
concret, ce intelegi prin fraza sa stii sa indexezi un mfa sau un site? seo si link-uri, link-uri si iar link-uri? sau te referi la ceva ce crezi ca noi nu am auzit?
sa lasam discutia la o parte cu bloguri curate... ca nu despre asta e vb, vb despre mfa.. asta e studiu de caz :D
incercam sa intelegem fenomenul din toate punctele de vedere. fenomen care are foarte mare amploare din ce vad. Fenomen pe care google si ceilalti jucatori il cunosc, dar il cam ignora....
Simplu e si nu prea. Principala problema e ca lucrezi acu si iti iei banii peste jumatate de an. Exemplu de pe pielea mea: bani pe net (de genu click, click, clik,)a fost prima incercare (foarte proasta de altfel) , m-am lecuit cind am facut primu' blog :D facusem cu adsense intr-o saptamina 50 de centi ceea ce nu am facut cu "click click" intr-o luna, apoi am mai bagat un blog, si inca unu, treaba e ca nu stiu deloc programare de nici un fel :( asa ca am avut o caruta de helpuri de citit despre una despre alta (template, optimizare) si mai sunt si unii care te duc in eroare, plus ca sunt unele de optimizare care nu leam gasit nicaieri, da' toti zic despre ei ca sunt mama taticilor de SEO si te ajuta de te rup in doua (nu zic te ajuta da' crema o pastreaza pentru ei)Citat:
Postat în original de Bobby
Concluzie: Nu e simplu, da' se poate pentru cineva cu o cit de cita pregatire, si multa F.F.F.MULTA RABDARE
(mie mi se termina curind daca nu primesc ceva $)
@iskander: studii de caz nu ai sa gasestii in vecii vecilor :)) doar presupuneri. In plus, tu chiar crezi ca cineva care stie ce si cum sa faca iti va spune tie?
Ca idee, pun pariu ca ai citit/auzit despre aproape 95% din tehnicile flosite de spammeri. Important este sa stii sa le pui in aplicare. De asta spun eu ca e bine sa inveti mai intai sa indexezi un site si abia apoi sa te gandesti la MFA-uri.
Anyway, eu imi inchei aici discutia pe thread pentru ca asta e singurul sfat pe care il pot da cuiva care vrea sa faca bani de pe MFA-uri cand nu stie "basic techniques" pentru indexarea unui site. Daca esti in stare sa bagi un site in Google in 2 saptamani, atunci nu ai nevoie sa iti spun eu ceea ce vrei sa stii: stii deja unde sa gasesti informatiile :)
@Florin: banii ti-i iei la 2 luni dupa ce faci prima suta de dolari. de unde 6 luni? :-/ ah... daca iti ia 4 luni sa faci suta....
bobby, faci niste presupuneri total eronate.. nu stiu de unde ai scos-o ca nu stiu "basic techniques", daca-mi vine botu pe site in 2zile e suficient pt basic techinques? personal din prima luna si la prima mea incercare am scos 500$/luna cu peste 60 mii useri/luna.. +pr4, +dmoz, cu un blog curat, asa ca te rog lasa la o parte presupunerile... daca ai ceva de zis la subiect zi, daca nu, nu mai da pe langa....
vb despre mfa... daca stau sa ma gandesc, mfa nici nu are de ce sa fie sinonim cu SE spam, mai ales la ce mfa-uri am vazut eu
Concluzia mea: strategia e sa faci 100 bucati pe domenii de nisa, cu un design extrem bun, sa incerci sa schimbit continutu sa para ok si sa incerci sa obtii cat m multe link-uri... si sunt convins ca succesul lor va fi pe termen mediu si nu scurt, imi pare rau ca nu am acum la indemana un exemplu de un mfa, o frumusete :D... si m consider ca adsensu ar trebui pus pe ele dupa ce obtii ceva linkuri si rezultate in serps.
Pe mine chestiile astea ma lasa masca ... cum naibi e posibil acu fac si eu cateva teste sa vad cum imi merge adsensu sa vad cand oi lansa siturile dar 2-3 mii pe luna mi se pare o suma astronomica ....
@Iskander: botul trebuie sa iti vina la 30-60 de minute dupa ce dai drumul la site :D eu vorbeam de indexare, e o alta poveste.
iar la 60.000 de utilizatori, 500$ este putin - ce zici de 10.000 vizitatori lunar si 1000$? (ca idee, eu am vorbit de cei 100$ referindu-ma la ceea ce spusese Florin, nu la ce ai spus tu, deci nu trebuie sa sari in sus, nu am insinuat ca tu castigi mai putin)
Eu ti-am zis ce ar trebui sa auzi, dar tu nu ai vrut sa asculti/citesti. MFA-ul inseamna SE spam (pentru ca inseamna site-uri care nu sunt facute pentru useri si Google astfel defineste SE spam-ul). MFA-urile rezista in Google foarte putin (de aceea trebuie sa iti indexezi foarte repede site-ul, ca sa maximizezi perioada de exposure). Ceea ce citesti pe site-uri, cu 100 site-uri cu 1$ e doar matematica. Majoritatea MFA-urilor fac mai mult pe zi si majoritatea celor care fac SE spam (si castiga bani) nu au jdemii de site-uri.
Iar parerea mea nu era in nici un caz pe langa (poate ce spui tu sa fie): spun clar ca decat sa faci MFA, daca nu te pricepi la SEO si programare, mai bine faci un blog pe o tema cum trebuie, la care te pricepi, si in juma de an faci lejer 500$/luna (la mult mai putini useri). Ca sa poti avea succes cu MFA-uri trebuie sa ai un script propriu (cauta SE footprint sa intelegi de ce), sa stii sa optimizezi la maxim CTR-ul adsense si eCPM-ul (si stiu putini care sa stie si sa spuna, iar faptul ca tu ai 500$ la 60.000 useri nu arata ca ai sti), sa ai un server cu multe ip-uri, sa stii la perfectie WH SEO si inca multe altele.
So, reciteste ce am scris, trece si tu cuvintele prin filtrul gandirii si nu mai sari asa aiurea. Dupa cum spuneam, daca era asa de simplu cum spui tu (fac 100 siteuri la 1$/zi si m-am imbogatit... de ce nu faci 10000 la 1$ pe zi? sau un milion?) era plin internet-ul de milionari in dolari.
@w3bmaster: nimeni nu zice ca e usor, dar se poate. Adsense-ul este o unealta, insa: depinde de tine cum o folosesti ca sa castigi bani.
Hmm sa vedem acu mam apucat si eu orikum siturile care le lansez se vor utile si sper sa castige ceva bani prin trafic ...
Bobby, n-am stiut ca sunt la scoala si dau un test acum iar tu esti profesorul :)
cat despre indexare si cat timp vine botu sincer nu mai pot de asta, n-am dat atentie... pana acum... nu ma grabesc... am avut siteuri in index in 2-3 zile.. nu stiu n-am dat atentie si nu mi se pare prea important daca e in index in 7 zile sau 10 zile... dar avand in vedere argumentul tau cu mfa, da o fi important sa fie in index cat m repede.....
60 de mii de useri pe un site, pe care adsensu afiseaza reclama nonrelevante... e ceva... acum nu ma lua de ce sunt non relevante.. sunt, pt ca sunt :knockout: si nu este in tema competenta mea, ca d'asta intreb.. sa mi-o imbunatatesc, ca nu m-am nascut atotstiutor...
imi dau seama ca tu vb acum de un intreg plan de atac, cu mfa-uri ordinare.. nu dispun de servere si alte prostii... ma gandeam ca un user simplu care stie cate ceva... am abordat problema nu la modul penal ci de bun simt.
am sarit pt ca faci presupuneri si ai niste texte de ma doare mintea cand le citesc. pt ca te exprimi asa... intepat... basic techniques si altele:silenced:
ok, poate ca si eu sunt cam intepat :D
anyway, pentru relevanta, vezi tagurile adsense (section targeting) si cauta Google Adsense Secrets (sau ceva de genul) pentru a invata mai multe.
Cristian are un tutorial excelent pe seopedia.org despre cum sa folosesti imagini cu adsense.
Revenind la MFA-uri, si eu am facut aceleasi calcule la un moment dat :) Dar realitatea e foarte diferita. Anyway, daca faci MFA-uri, fa-le tu, cu uneltele tale. Tot ceea ce este free sau crackuit pe net nu merge decat daca esti foarte bun la BH SEO. Si atat iti spun ca se ia Krumel de mine :P
Ca sfat, insa, eu am inceput sa castig mult mai mult cand am lasat MFA-urile deoparte definitiv. Iar tu, la 60.000 de useri, ai o sansa mai mare sa castigi bani dezvoltand comunitati. Mult succes ;)
What is section targeting and how do I implement it?
A incercat cineva ?