Salut.
Am și eu o întrebare. Poate cineva de pe aici știe răspunsul.
Cum aș putea monitoriza pe ce linkuri externe au dat click vizitatorii site-ului meu și câte click-uri s-au dat pe fiecare link în parte?
Mersi.
Versiune printabilă
Salut.
Am și eu o întrebare. Poate cineva de pe aici știe răspunsul.
Cum aș putea monitoriza pe ce linkuri externe au dat click vizitatorii site-ului meu și câte click-uri s-au dat pe fiecare link în parte?
Mersi.
Functioneaza daca site-urile partenere implementeaza un script facut de tine care trimite datele astea inapoi catre sistemul tau. Exista si alte solutii neortodoxe... :) dar de ce ai vrea sa monitorizezi activitatea unui utilizator pe site-uri care nu-ti apartin ?
am un site care prezintă vizitatorilor review-uri de filme din mai multe surse (cel specificat în avatar). Un agregator, gen rottentomatoes.com. M-ar interesa să știu care dintre aceste surse li s-au părut utilizatorilor mai interesante și care nu. În felul acesta le-aș putea tria, astfel încât să ofer vizitatorilor conținut mai interesant.
Acum, nu le pot cere celor de la NY Times să implementeze un script pentru a-mi furniza mie niște date. Trebuie să fie o altă soluție :)
daca am inteles bine vrei sa vezi outbound links o solutie ar fi How do I manually track clicks on outbound links? - Analytics Help
sau daca nu foloseste altceva decat google analytics ca nu e cel mai bun de pe lume Clicky -VS- The Other Guys | Clicky
Implementezi URL-uri de redirectare. Nu trimiti utilizatorul la NYtimes ci la paginata.php?id=nytimes care il va redirecta la situl final.
Sau daca vrei sa lasi linkurile SEO-friendly, pui redirectarea folosind javascript.
Uite o solutie viabila, dar trebuie sa stii sa programezi bine in JavaScript... poti folosi tagul IFRAME din HTML pentru a rula site-urile respective direct in site-ul tau si apoi sa monitorizezi tot continutul din IFRAME, eventualele click-uri care au loc pe acolo, timpul petrecut de utilizator, etc. Dar repet, trebuie sa stii ce faci :) Mult succes!
Mersi de răspunsuri. Îmi place soluția cu trackEvent propusă de avram și nici redirecționarea propusă de alecs nu-i rea. Acum să văd care este mai simplu de implementat... :)
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
sună puțin ”murdar” :) Sigur nu va influența cu nimic în mod negativ site-ul meu?
Solutia propusa de Avram e cea mai buna. Si eu folosesc la fel. Doar ca poti face o smecherie ca sa nu faci asta manual pt fiecare link. Trebuie sa folosesti jQuery. Include jQuery in <head></head>. Apoi, imediat dupa <body> pune codul asta javascript:
Si inlocuiesti domeniu.com cu domeniul tau. Apoi in google analytics o sa iti apara ceva de genu:Cod:<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function(){
var localserver = "www.domeniu.com";
jQuery("a").not("a[href^='http://"+localserver+"']").click(function(){
jQuery(this).attr("target", "blank");
var url = jQuery(this).attr("href");
var hrefS = window.location.href;
var hash = window.location.hash;
var index_of_hash = hrefS.indexOf(hash) || hrefS.length;
var hashless_url = hrefS.substr(0, index_of_hash);
_gaq.push(['_trackEvent', 'Exit', 'External link - ' + hashless_url, url ]);
});
});
</script>
External link - http://www.domeniutau.com/pagina-de-...t-utilizatorul
Varianta asta e buna daca vrei sa track-uiesti toate link-urile externe, fie ca-i blogroll, articol in postare, powered by wordpress sau alte link-uri de genul.
Daca vrei doar sa track-uiesti link-uri din postari, atunci poti pune direct codul trackEvent pe onclick:
Cod:<a href="http://www.nytimes.com/blablabla" onclick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Exit', 'Post link', document.location.href]);">anchor text</a>