Pe mine in ultima perioada ma framanta mult acest timp de incarcare, nu neaparat din cauza faptului ca este unul din noii factori SEO, dar experienta utilizatorului este si ea foarte importanta, si un timp de incarcare mai mic poate reduce bounce rate, poate creste numarul de pagini vizualizate si de ce nu chiar si numarul de click-uri pe ad-uri, pentru ca in timpul economisit cu incarcarea vizitator mai poate face ceva pe site-ul tau.
Problema mea majora este ca nu stiu cum pot sa masor aceasta viteza de incarcare in mod obiectiv si cat mai corect.
Am incercat mai multe variante, dar diferentele sunt majore, si unele nu sunt credibile.
Aceasta problema mi-o pun la un site mai mare si mai complex, pentru ca la alte site-uri mici si simple am reusit sa reduc timpul vizibil de catre toate uneltele de masurare testate (intre 0.8 si 2 secunde).
Acum ma framanta timpul de incarcare la sarcina-nasterea.ro
De exemplu serviciul trafic.ro imi da un timp extrem de bun, cu variatii intre 2 si 3 secunde, mie mi se pare mult prea bun fata de realitate, tinta mea este sub 4 secunde, de exemplu in WMT imi arata o medie de 6,8 secunde, in analytics imi arata ciudatenii la unele pagini imi arata si 1000 secunde, la alte 60 de secunde, poate aici inca mai lucreaza la script, am testat si alte servicii online dar diferentele sunt semnificative, stiu si ca aceste servicii acceseaza site-ul de pe servere externe unde legatura cu RO este "neprioritara", iar hostingul meu este din romania pentru ca traficul este de aici