vreau sa incep un proiect .com (international) si toate extensiile generice pentru domeniul pe care il vreau sunt luate.
se preteaza un domeniu .eu pentru un asemenea site?
ps: precizez ca sunt oarecum legat de numele domeniului.
Versiune printabilă
vreau sa incep un proiect .com (international) si toate extensiile generice pentru domeniul pe care il vreau sunt luate.
se preteaza un domeniu .eu pentru un asemenea site?
ps: precizez ca sunt oarecum legat de numele domeniului.
nu.
se recomanda .com alta/e combinatii/e
incearca ceva brandabil si .com sau .net
E destul de categoric raspunsul tau. Si fara un minim de explicatii nu prea cred ca are valoare.
De ce nu ar merge si un domeniu .eu ? E obligatoriu ca pe international sa ai doar .com/net/org/biz/info ?
Valabil si pentru Alex Dumitru.
Daca raspundeti de ce nu incercati sa raspundeti cu adevarat? Asa, 2 cuvinte, fara nici un fel de explicatie, poate sa tranteasca oricine.
@Seinfeld: .eu nu este o extensie generica, asa ca utilizatorii vor fi tentati sa retina doar numele domeniului si sa tasteze extensia .com (in general). Iar daca iei .eu.. nu faci altceva decat sa trimiti (gratuit) trafic catre ceilalti.
Referitor la ce a zis @Alex Dumitru, un nume brandabil te ajuta foarte mult in problema asta, pentru ca vei gasi varianta pe .com... libera. (bine.. mai sunt si alte avantaje). Just my 2 cents! :)
daca este sa incerc ceva brandabil am mult de pierdut, deoarece in numele domeniului este un keyword care mi-ar da un avans.
insa daca incerc un nume care sa devine celebru voi avea mult mai mult de munca.
despre .co am inteles ca au declarat-o extensie generica. problema este ca se confunda garantat cu .com si atunci sigur se ajunge la trimiterea vizitatorilor la concurenta, cum bine spui casperel despre .eu
apropo ... dati-mi o idee de domeniu referitor la "weight" (greutate) .... ar suna bine in engleza WeightOK ?
later edit: n-am mai asteptat nici un raspuns si am luat pana la urma WeightOK.com , sper sa-mi iasa ce mi-am propus si cu acest domeniu.
Si numele asta este brandabil, mi se pare foarte bun, pe termen lung conteaza mult brandul creat
mie chestia asta cu .eu va trimite utilizatorii la concurenta de la .com imi suna un pic asaaa... a la povestea cu drobul de sare.
intr-adevar Cristi, ai dreptate. se poate intampla si cu "trimiterea" vizitatorilor doar cand site-ul cu .eu devine deja un brand celebru.
sa inteleg ca am facut totusi o alegere buna cu weightOK ?
tu ai testat sistemul de "helpful post" pe mine ? acordandu-mi un negativ ?
:)
in opinia mea nu e prea mult de discutat pe aceasta tema.
un domeniu . EU nu se preteaza pt un website international.
pt asa ceva recomand doar .com si daca "toate cele bune sunt luate" eventual un .net
my advice -
multumesc pt "test"
:)
daca vrei ceva super brandabil iti recomand myweightisok.com
daca targetezi pentru USA .eu nu prea merge - vorbind de brand, dpdv seo nu o sa ai probleme.
Ma gandesc ca .eu este orientat de google mai mult pentru zona UE, si ca are putere mai mica in alte regiuni. Eu doar o presupunere logica
Popularitatea .EU s-a dublat de la an la an vand in vedere numarul de cereri facute spre DNS-urile TLD-ului conform statisticilor Eurid. Daca trendul continua in acelasi fel, e posibil ca in cativa ani sa ajunga unul dintre cele mai bune TLD-uri pentru dezvoltarea unui proiect WEB. ( parere subiectiva )
Ii creste popularitatea pentru ca incepe sa creasca traficul pe siteurile .eu. Eu n-as folosi domeniul asta, prefer un .net in schimb :)
.eu evolueaza constant insa nu asa de spectaculos ; daca punem problema puterii acestui TLD , respectiv a alternativei la com si TLD-ul national , .eu are un tratament diferit de la tara la tara . In Germania este prima alternativa la .de si com ( inaintea .net , info ,org etc ) ; in Romania insa .eu este mai putin popular cu toate ca este tara in care ar putea fi cel mai bine utilizat ( ma refer aici la semnificatia eu persoana I ca in cazul avocat.eu etc ) .
Daca ar fi sa aleg intre .net si . eu , as alege .eu pentru a sublinia persoana I ca in sentimental.eu medic.eu etc sau keyworduri precum europa, european etc , .net pentru keyworduri ce sugereaza activitati online forum.net flirt.net etc ,
In celelate situatii as alege , deocamdata , .net .
Am avut o experienta negativa legata de un domeniu .eu dpdv SERP.
Orice as fi facut dpdv SEO pe site ramanea fara rezultat pe google, pe yahoo am avut pozitii fruntase cu situl respectiv.
Dpdv empiric am ajuns sa dau vina pe domeniu .eu pentru insuccesul respectiv.
poate ai facut tu o greseala si ai fost penalizat de google , nu petnru ca domeniul este .eu
Eu am rezultate bune cu un domeniu.eu chiar daca nu ma ocup de el
oxus: Cateva detalii despre ce ai facut?
E misto sa ai un domeniu .eu cand ai o idee de genul sunt.eu sau doar.eu. In aceste doua cazuri, e mai relevant un domeniu .eu decat unul .com sau .net. In rest, nu prea se merita, cu toate ca zilele astea, una dintre companiile de hosting din Romania vinde domenii .eu la doar 16 lei. Poate ca pentru un blogger incepator, care nu prea stie cu ce se mananca treburile, un domeniu .eu e ok. Pentru un brand mai putin.
Asa cum a zis si Alex Dumitru, brandurile clar au nevoie de .com sau .net. Domenii cu extensia .eu cumperi doar in cazul in care ideea ta e geniala si se combina frumos cu pronumele personal la persoana 1. Si bineinteles, daca domeniul e liber...
sa stii ca si domeniile eu au cautare, eu am primit o oferta buna pentru un domeniu .eu de la o firma mare
Care este firma de hosting care vinde domenii .eu cu 16 lei? Mai cumpar si eu cateva
Si se dezvolta mult intr-un ritm accelerat.
Nu situ daca google le considera domenii regionale (europa) sau generice pentru toata lumea
lovelife: Nu sunt sigur ca am voie sa spun asta pe un topic public. Nu vreau sa se considere reclama. Cu toate astea, ti-am trimis pm.
broscoi: Iar tu cand cumperi un domeniu ii alegi extensia in functie de numarul de vanzari pe care aceasta o are? Respectiva statistica in ochii mei este irelevanta.
Mark Twain spunea ca minciunile sunt de trei feluri ; minciuni ( obisnuite ) , minciuni sfruntate si statistici .
Lasand gluma la o parte , eu nu am spus ca in alegerea extensiei ma ghidez dupa numarul vanzarilor pe extensia respectiva . Eu am spus , ca si tine , ( mai corect spus tu ai spus ca si mine ) ca alegerea TLd-ului este data de keyword prin completarea si sublinierea mesajului transmis de acesta , unul din exemple fiind cel de utilizare a lui .eu pentru a indica persoana I . Referirea la numarul cautarilor a intervenit doar ca urmare a afirmatiei lui Lovelife conform careia domeniile eu au cautare , iar eu i-am confirmat cu un argument .
Pe de alta parte , alegerile tale sunt influentate ( indirect ) de statistici iar statisticile sunt influentate de alegerile tale .
Preferintele majoritatii se indreapta spre com regele si .ro "voievodul Tarii Romanesti " . De ce primele optiuni se indreapta spre com si .ro ? Pentru ca ele au notorietate , popularitate si prestigiu . Cum aflam asta ? De la unul de la altul si prin tot felul de statistici . De ce nu alegem .co ? Unul din motive este acela ca avem informatii de tip statistic ca , pe altfel de cuvinte decat cele in limba engleza , acest TLd nu are inca notorietate si nici popularitate .
Nu insist asupra faptului ca statisticile reflecta si decizia ta .
Statisticile spun ca cele mai multe domenii au extensia .com. Sunt sigur ca nici 1% din oameni nu au cumparat .com din acest motiv. .com se cumpara pentru ca, din cate am inteles eu (s-ar putea sa ma insel) sunt mai bine indexate de Google, pentru ca au o rata mai mica de spam (asta e testata si de catre mine) si pentru ca sunt domenii globale. Domeniile cu extensia .ro sunt preferate pentru ca desi costa mai mult, le cumperi pe viata sau pe 99 de ani.
Dupa cum spuneam mai sus, statisticile sunt irelevante. Ba chiar mai mult, as plusa spunand ca si extensia e irelevanta. Cat timp siteul tau are un continut decent, este updatat frecvent, etc. nu cred ca extensia impiedica vreun utilizator sa iti viziteze spatiul virtual. Toate extensiile in afara de .com ingreuneaza procesul de branding. Atata tot.
Nici 1 % nu au fost constienti de asta . Preferinta pentru .com se datoreaza faptului ca userii au auzit de el ( notorietate ) , a mai vazut si la altii ( popularitate ) si din motive de prestigiu respectiv ( pot construi un brand ) . Ca sa fiu mai clar am sa spun ca alegerile/deciziile noastre sunt influentate intr-o mare masura de deciziile altora, iar asta o facem pe baza de informatii ( de tip statistic ) . Intreband pe cineva foarte putin familiarizat cu internetul ce extensii i-ar placea , am avut surpriza sa constat ca de unele precum org si biz nici nu auzise ( si au fost chiar ultimile in ordinea preferintelor ) iar com era dupa net si info ( info ii sugera probabil informatii ) . Asta demonstreaza ca daca nu avem informatii ( repet de tip statistic ) despre ce fac altii deciziile pot fi eronate . Pe de alta parte asta confirma si rolul measajului sugestiv pentru publicul larg ( extensia i-a sugerat ceva ) dar asta e o alta discutie .
Te inseli ; nu s-a demonstrat pana acum siteurile pe .com sunt mai bine indexate decat cele pe .net si info . Google are mai multe pagini indexate pe .com decat pe net si info din cauza faptului ca pur si simplu sunt mai putine siteuri pe .net si pe info ( ca urmare a popularitatii mai mici a celor doua extensii decat com )
Deci iti intemeiezi argumentatia pe o informatie de tip statistic ( ca ai si testat-o e alta problema ). Cu alte cuvinte , unii nu aleg info pentru ca altii au facut spam pe siteuri cu aceasta extensie . Asta nu inseamna ca deciziile de alegere a unor extensii nu sunt influentate despre informatii de tip statistic despre ce au facut altii ?
Daca impresia ta si a multor altora e ca pe info se face spam , asta inseamna lipsa de prestigiu ( si asta e unul din motivele pentru care com e inaintea lui info .
com net info org toate sunt globale deci nu asta face diferenta .
Este si asta un motiv dar nu e principalul motiv .Principalul motiv il contituie acela ca romanii sunt familiarizati cu .ro ( au luat cunostinta de el si prin radio , tv ,e scris pe multe autovehicule etc ) . Mai sunt si alte motive , dar cred ca pretul e printre ultimile . Statisticile sunt intotdeauna irelevante pentru unii si relevante pentru altii .
GeorgeGin da-mi si mie un PM de unde se cumpara domenii .eu cu 16 Ron !
Broscoi ai dreptare. Daca imi permiti mai pot completa. Insa inainte de asta, vreau sa subliniez un lucru. Pe nisele extrem de aglomerate in anumite cazuri, o extensie neobisnuita te poate ajuta, daca conceptul este memorabil (a se vedea masini.sh). Prefer in 99% din cazuri un .net fata de .eu, cu anumite exceptii. In majoritatea cazurilor insa, platesc un premium pentru un .net si este ok atata timp cat diferenta este decenta. Una e sa construiesti un brand pe asigurari.net, alta e sa o faci pe asigurari.biz. Biz de exemplu nu e profi. Incearca sa vinzi un domeniu unei companii si sa ii explici ca BIZ vine de la business. Prima intrebare va fi: hei business nu incepe cu bus? Pana ii explici tu ca se pronunta [bizniss], ai pierdut vanzarea.
.com a beneficiat de campanii masive, radio si TV, de investitii masive in brandare (vezi dipers.com, google.com), iar investitiile se simt. Oamenii obisnuiti din Romania, cunosc in general .ro si .com.
Fara sa starnesc o disputa, in anumite cazuri, preturile mai mari pentru domenii (fata de .info) genereaza si un filtru de calitate, in sensul ca nu sunt atat de abuzate pentru spam. In plus valoarea de revanzare mare, face ca de regula domeniile premium sa beneficieze de-a lungul timpului de investitii mai mari.Citat:
Te inseli ; nu s-a demonstrat pana acum siteurile pe .com sunt mai bine indexate decat cele pe .net si info . Google are mai multe pagini indexate pe .com decat pe net si info din cauza faptului ca pur si simplu sunt mai putine siteuri pe .net si pe info ( ca urmare a popularitatii mai mici a celor doua extensii decat com )
Asa este. Pretul la .ro nu cred ca e un argument.Citat:
Este si asta un motiv dar nu e principalul motiv .Principalul motiv il contituie acela ca romanii sunt familiarizati cu .ro ( au luat cunostinta de el si prin radio , tv ,e scris pe multe autovehicule etc ) . Mai sunt si alte motive , dar cred ca pretul e printre ultimile .
Statisticile sunt intotdeauna irelevante pentru unii si relevante pentru altii .
Absolut de acord Emil . Asa cum ti-am spus si in particular , ai o capacitatate de analiza foarte buna . Trebuie sa recunosc ca in noul val de useri se afla oameni de valoare .
Multumesc frumos pentru apreciere ;)