Si asta ar trebui sa fac in index.php, daca am 200 de pagini indexate trebuie sa fac 200 de astfel de coduri nu?
Versiune printabilă
Si asta ar trebui sa fac in index.php, daca am 200 de pagini indexate trebuie sa fac 200 de astfel de coduri nu?
Depinde de cum arata noua structura. Daca poti face o regula generala pentru toate, e ok, daca nu, asta e solutia.
Nu ar merge ca sa las vechiul continut si sa il adaug si pe cel nou? Continutul vechi e copiat fiind vorba despre un sIte de afiliere, fiind copiate datele produsului.
Da si nu - Depinde ce vrei sa obtii. Cum spuneam:
Cand schimbarile sitului sunt foarte mari, nu mai exista o pagina veche si una noua pentru ca siturile vechi si nou nu mai corespund de nici un fel; in acest caz recomand dezindexarea cat mai ampla si inlocuirea ulterioara a continutului.
Depinde la ce te referi. Daca insa exista o versiune veche si una noua a fiecarei pagini, atunci da, asa e, fiecare pagina se redirecteaza individual.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Si a fost cam asa: De fiecare data cand am aplicat metoda, Google a fost foarte prietenos din prima clipa cu noul continut, situl a urcat direct pe locuri fruntase. In caz contrar insa, cand am pus direct continutul nou - fara sa astept sa dezindexeze restul, au urmat multe luni de asa-zisa "confuzie" in care rezultatele sitului au fost foarte proase. Probabil are legatura cu "history tracking" pe care il face G. De asta aplic aceasta metoda. Salvez timp si obtin rezultatele la care ma astept.
Inainte de a pune redirectul, trebuie sa sterg posturile sau dupa ce il pun?
Poti sa faci override in htacces sau chiar din cod la cele care te intereseaza, pastrand pagina, si sa redirectezi doar celelalte. Gen:
Deci se pare ca nu se intelege ca discutam de lucruri diferite. Eu ma refeream doar la cazul de deindexare completa, schimbare completa site, in care caz nu prea te mai intereseaza deep links. Dar e simplu sa faci ce vrei, folosind metoda de mai sus de exemplu. sau din htaccess.Cod:if(isset($_SERVER["QUERY_STRING")){
$q=$_SERVER["QUERY_STRING"]; //citire query string
}
if($q){
switch($q){
case "/paginabuna1.php":
case "/paginabuna2.php":
//nu se redirecteaza nimic, raman valabile
break;
default:
//restul se redirecteaza
header( "HTTP/1.1 301" );
header( "Location: http://www.situltau.ro");
break;
}
}
Daca de exemplu, tu ai un site despre cartofi, si faci unul nou despre bmw, mai vrei deep links din bloguri de cartofi catre pagina cartofi-prajiti-la-cuptor.php? Eu cred ca nu. Mai mult dauneaza acele linkuri.
Dar le poti pastra pe cele utile.