Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 20

Subiect: Venituri AdSense, ING si PFA

Raneni este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    14
    Data înscrierii
    8th August 2017
    Posturi
    33
    Putere Rep
    14

Implicit Venituri AdSense, ING si PFA

Salut,

Am si eu o mica nelamurire in legatura cu veniturile din AdSense si infiintarea unui PFA. Treaba sta cam asa: am facut o incercare cu un site si am pus AdSense pe el si o alta incercare cu un site pe care am pus bannere 2Performant. Nu ma asteptam sa iasa ceva, insa, in timp, am ajuns sa scot 1 singura plata din 2Performant, iar din AdSense cred ca de vreo 2-3 ori, insa sume infime, de sub 100 de euro.

Zilele acestea, a fost nevoie sa imi actualizez datele pentru cardul de ING. Eu sunt student si nu am nicio sursa de venit, nefiind angajat sau altceva. Tocmai de aceea, la venit am trecut 0. Insa, e posibil ca, luna aceasta sa primesc din AdSense in jur de 200 de euro, iar aceasta suma ar putea deveni constanta sau nu. Ideea e ca macar minimul de retragere al AdSense cred ca o sa-l ating luna de luna.

Tocmai de aceea, ma gandesc ca ar fi cazul sa imi infiintez un PFA. Nu am nicio problema in a-mi plati taxele, insa nu stiu cum se procedeaza. Cei care scoateti bani din AdSense, aveti un PFA, nu-i asa? Sau cum altfel va platiti taxele pentru banii din AdSense/afiliere?

Daca aveti un PFA, am o serie de intrebari:

1. Cum se procedeaza, unde trebuie sa ma duc si cat costa?
    2. Dupa ce mi-l fac, trebuie sa ma duc la ING sa le spun ca mi-am infiintat un PFA, nu?
    3. Care este procentul de taxare pentru astfel de venituri?
    4. Va trebui sa ma duc de 2 ori pe an personal la ANAF cu vreun formular si sa achit taxele din venituri?
    5. E 100% necesar un PFA, in conditiile in care astfel de venituri din afiliere/AdSense nu sunt recurente, putand intr-o luna sa scot bani, iar in alta nu?
    6. Odata infiintat PFA-ul, pot prin el sa incasez si niste bani din freelancing, daca e sa ma apuc si de asa ceva?
    7. Trebuie apoi sa angajez si un contabil? Ma gandesc ca la sume din acestea mici, nu ar fi nevoie, dar poate ma insel.

Va multumesc anticipat tuturor celor care va veti lua din timp sa lamuriti un biet incepator.

P.S: Da, am vazut ca mai exista altfel de topic-uri pe net, insa stim cu totii ca legile se schimba rapid, asadar, cea mai buna varianta e sa intreb persoanele care sunt in cauza si au la activ astfel de probleme.

Stima,
    Raneni

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    38

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

PFA e o idee proasta.
    Ai 2 variante :
    Varianta 1. declari veniturile pe persoana fizica.
    Avantaje :
    Nu faci niciun PFA. Niciun act, niciun document de declarat
    Un singur drum anual la Anaf sa le declari pana prin primavara lui 2021 tot ce-ai incasat in 2020.
    O plata anuala prin octombrie pentru ce-ai declarat anul anterior. Iti vine hartia acasa prin septembrie si ai 60 zile sa platesti
    Poti avea acces oricand la bani sa-i cheltuiesti.
    Dezavantaje:
    Dai 16% impozit + 10% sanatate (asa era ultima oara cand stiam eu, mi-e sa nu mai fi aparut si alte taxe intre timp).
    Daca nu esti calculat si chibzuit si nu-ti pui deoparte luna de luna 25% din ce scoti in 2020 intr-un cont separat de care sa nu te atingi (ca nu-s de fapt ai tai) atunci poti avea surpriza neplacuta ca trebuie sa platesti in octombrie 2021 o suma mare aferenta intregului an 2020 pe care sa nu o ai daca si-au rupt gatul veniturile din adsense intre timp in 2021.

Varianta 2 - iti deschizi un SRL
    Avantaje:
    Impozit 3% pe venit (daca tii firma fara niciun angajat, sau 1% daca te bagi angajat dar dai alte taxe de salarii ) + 5% impozit dividende + 10% sanatate
    Dezavantaje:
    Nu ai acces la bani decat dupa bilant si distribuire dividende. Doar atunci devin banii tai, pana atunci sunt ai societatii care e alta entitate decat tu insuti
    Bataie de cap (nu multa dar exista) cu fiscalitatea, cu contabilul

Personal as opta oricand pentru varianta 2, are cele mai mici impozite si cea mai mare utilitate pe viitor - iti faci si tu un leasing pentru o masina, dau firmele de leasing si la firme infiintate de 6-7 luni
    PFA-ul are si el avantajele sale (poti avea acces la bani mai repede) dar tot e cu contabilitate si are si impozite mari.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    38

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

La venituri mici (cand abia iti platesti contabilul din venit) as merge pe PFA sau sa declari ca persoana fizica mai degraba - nu cunosc formalitatile si taxele. Eu am SRL.
    La SRL trebuie sa ai un contabil care te va costa lunar cca 200 ron, el iti va spune ce acte sa tii, nu e complicat. Bani poti scoate ca avans si il restitui cand iei dividendele. Fiind entitate separata, firma va avea conturile ei de ING sau ce banca vrei.

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    38

Implicit

Bani poti scoate ca avans si il restitui cand iei dividendele.
    Intreaba si tu contabilul ca sfatuiesti incorect si bagi pe oameni in belele.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.717
    Putere Rep
    30

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de dascalescu Vezi Post
    Intreaba si tu contabilul ca sfatuiesti incorect si bagi pe oameni in belele.
    Jmecheria se numeste avans spre decontare. O zic ca vechi contabil. Teoretic faci ce vrei atata timp cat nu ascunzi sume de la impozitare. Patronul poate imprumuta firma, dar merge si invers. Partea nasoala este ca daca SRL-ul tau are venituri de 1000 de euro lunar si tu iei imprumut 90% din ei, arata cam naspa. Arata, atat - nu e ilegal.

Limita de plată din avansuri este de 5000 lei, de persoană, pe zi, conform reglementărilor din Legea 70/2015.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

BlackSEO este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    12
    Data înscrierii
    18th September 2018
    Posturi
    226
    Putere Rep
    12

Implicit

Parerea mea ca la sume asa mici e o prostie sa iti pierzi timpul cu pfa sau srl. Daca treci de cateva mii pe luna sau peste 10k... atunci sa zicem ca merita sa iti faci o firma.. in caz de ceva sa ai cum sa justifici banii.

Raneni este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    14
    Data înscrierii
    8th August 2017
    Posturi
    33
    Putere Rep
    14

Implicit

Citat Postat în original de dascalescu Vezi Post
    PFA e o idee proasta.
    Ai 2 variante :
    Varianta 1. declari veniturile pe persoana fizica.
    Avantaje :
    Nu faci niciun PFA. Niciun act, niciun document de declarat
    Un singur drum anual la Anaf sa le declari pana prin primavara lui 2021 tot ce-ai incasat in 2020.
    O plata anuala prin octombrie pentru ce-ai declarat anul anterior. Iti vine hartia acasa prin septembrie si ai 60 zile sa platesti
    Poti avea acces oricand la bani sa-i cheltuiesti.
    Dezavantaje:
    Dai 16% impozit + 10% sanatate (asa era ultima oara cand stiam eu, mi-e sa nu mai fi aparut si alte taxe intre timp).
    Daca nu esti calculat si chibzuit si nu-ti pui deoparte luna de luna 25% din ce scoti in 2020 intr-un cont separat de care sa nu te atingi (ca nu-s de fapt ai tai) atunci poti avea surpriza neplacuta ca trebuie sa platesti in octombrie 2021 o suma mare aferenta intregului an 2020 pe care sa nu o ai daca si-au rupt gatul veniturile din adsense intre timp in 2021.

Varianta 2 - iti deschizi un SRL
    Avantaje:
    Impozit 3% pe venit (daca tii firma fara niciun angajat, sau 1% daca te bagi angajat dar dai alte taxe de salarii ) + 5% impozit dividende + 10% sanatate
    Dezavantaje:
    Nu ai acces la bani decat dupa bilant si distribuire dividende. Doar atunci devin banii tai, pana atunci sunt ai societatii care e alta entitate decat tu insuti
    Bataie de cap (nu multa dar exista) cu fiscalitatea, cu contabilul

Personal as opta oricand pentru varianta 2, are cele mai mici impozite si cea mai mare utilitate pe viitor - iti faci si tu un leasing pentru o masina, dau firmele de leasing si la firme infiintate de 6-7 luni
    PFA-ul are si el avantajele sale (poti avea acces la bani mai repede) dar tot e cu contabilitate si are si impozite mari.
    Citat Postat în original de evolution Vezi Post
    La venituri mici (cand abia iti platesti contabilul din venit) as merge pe PFA sau sa declari ca persoana fizica mai degraba - nu cunosc formalitatile si taxele. Eu am SRL.
    La SRL trebuie sa ai un contabil care te va costa lunar cca 200 ron, el iti va spune ce acte sa tii, nu e complicat. Bani poti scoate ca avans si il restitui cand iei dividendele. Fiind entitate separata, firma va avea conturile ei de ING sau ce banca vrei.
    Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    Jmecheria se numeste avans spre decontare. O zic ca vechi contabil. Teoretic faci ce vrei atata timp cat nu ascunzi sume de la impozitare. Patronul poate imprumuta firma, dar merge si invers. Partea nasoala este ca daca SRL-ul tau are venituri de 1000 de euro lunar si tu iei imprumut 90% din ei, arata cam naspa. Arata, atat - nu e ilegal.

Limita de plată din avansuri este de 5000 lei, de persoană, pe zi, conform reglementărilor din Legea 70/2015.
    Citat Postat în original de BlackSEO Vezi Post
    Parerea mea ca la sume asa mici e o prostie sa iti pierzi timpul cu pfa sau srl. Daca treci de cateva mii pe luna sau peste 10k... atunci sa zicem ca merita sa iti faci o firma.. in caz de ceva sa ai cum sa justifici banii.
    Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Din ce am inteles, cel mai bine pentru moment ar fi ca, la anul, sa declar veniturile de pe anul acesta din postura de persoana fizica. Iar taxele pe care va trebui sa le platesc sunt de 16% + 6% + 5.5%. Asadar, lunar ar trebui sa pun deoparte maxim 30% din bani, pentru luna octombrie a anului viitor, cand va trebui platit impozitul integral. Mai mult de 30% sper ca nu e cazul sa pun deoparte, caci si atat mi se pare enorm...

Apoi, cand va fi cazul, va trebui sa descarc Declaratia 201, sa o completez si sa ma duc cu ea la ANAF. Apoi, va trebui sa imi vina decizia aceea prin care sunt chemat sa platesc, iar atunci voi da ccei 30% x 12 luni. Si atat. Am inteles bine sau am omis vreun pas?

De asemenea, stiti cum e, un set de intrebari il naste uneori pe urmatorul. Asadar, mai am 2 nelamuriri:

1. Bun, merg pe persoana fizica. Totusi, daca sa spunem ca bag tare anul asta si ajung poate la cateva sute de euro lunar sau aproape de mie, ar trebui ca la anul pana la urma sa-mi infiintez un PFA sau sa merg tot pe persoana fizica? Altfel spus, cam pana la ce plafon credeti ca ar fi ideal sa raman pe persoana fizica?

2. Daca tot mi se retrag 30% din castigurile lunare, banuiesc ca voi avea si niste beneficii. Altfel spus, voi avea asigurare medicala si cotizatie la pensie din acest procent sau ma imbat cu apa rece?

Stima,
    Raneni

catalinux19 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    7th October 2013
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    35
    Posturi
    478
    Putere Rep
    24

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Impozitul pe venit e 10% nu 16%.

Cel mai bine e sa mergi pe SRL, cand vei vrea sa intri in legalitate..3% impozit micro, 5% dividendele si vreo 2600 de lei CASS-ul daca vei face mai mult de 26000 de lei profit..

cosmin91 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    15
    Data înscrierii
    28th February 2017
    Vârstă
    33
    Posturi
    118
    Putere Rep
    15

Implicit

Nu inteleg de ce vrei neaparat sa iti faci firma?Platesti cu 201 si gata...ce atata stres daca tot vrei sa platesti, daca nu lasai sa se autosesizeze ei si platesti atunci(oricum nu or sa stie prea curand)daca mergi sa platesti pe persoana fizica venituri din Irlanda(Dublin)oricum se balbaie aia de acolo

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit

Referitor la declararea pe persoana fizica, incurcati putin borcanele.

1) Impozitul pe venit este de 10% din suma incasata.

2) CAS nu se plateste la veniturile din alte surse.

3) Se declara pe declaratia unica si nu mai astepti nici o decizie de impunere, iti achiti singur cei 10% incepand cu momentul depunerii declaratiei. Aveti grija ca e cu titlu executoriu.

4) CASS se plateste doar daca treci de plafonul a 10 salarii medii pe tara parca, nu retin exact cifra dar am impresia ca pentru anul asta trebuie sa depasesti vreo 28000 ron ca sa fii obligat la placa CASS, altfel nu esti obligat sa platesti. CASS-ul e in jur de 2800 ron pe an, pe anul trecut a fost 2280 parca. Oricum undeva in jurul acestei sume.

IN CONCLUZIE: tot ce ai de platit pe persoana fizica e 10% impozit pe venit si vreo 2800 ron pe an sanatatea daca depasesti acel prag.

Daca in schimb incasezi banii de la vreo societate comerciala cum sunt 2performant si profitshare, ei lucreaza pe baza unor "conventii civile" sau ceva de genul si se face retinerea la sursa a impozitului de 10%. Adica, daca tu ai de incasat 2000 de lei, ei iti vor trimite doar 1800, restul de 200 ii vireaza ei la stat. Tu mai ai obligatia declararii doar daca ai trecut de pragul de plata pentru CASS pentru ca va trebui sa platesti cei ~2800 ron pentru CASS. Altfel nu mai esti obligat sa declari in aceste conditii.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Venituri Adsense
    De Daniel Stroe în forumul Adsense
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 16th December 2013, 11:57
  2. Venituri Adsense
    De raducu în forumul Adsense
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 10th March 2012, 04:45
  3. Venituri adsense
    De Maldinii în forumul Adsense
    Răspunsuri: 16